Termékek Menü
0
Fehér rizs Katt rá a felnagyításhoz
További képek

Fehér rizs 1000 g

Ár:
495 Ft (390 Ft + ÁFA)

Ahhoz hogy finom rizstejet kapjunk, fontos, hogy jó minőségű rizst vegyünk alapanyagként. 
A rizsben lévő keményítő lényeges szerepet játszik a szervezet energiaellátásában, fehérjéi révén pedig - amelyekből sokkal többet tartalmaz, mint a többi gabonaféle - különösen magas a biológiai értéke. 
A nálunk beszerezhető gluténmentes rizs a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak megfelelő fehér és barna rizs.

Elérhetőség: Raktáron

Kérdésed van a vásárlás előtt

Kérdésed van megrendelés előtt?
Hívj minket: 06-70-777-92-20-as telefonszámon
Csomagajánlat
Leírás és Paraméterek

A rizsben lévő keményítő lényeges szerepet játszik a szervezet energiaellátásában, fehérjéi révén pedig - amelyekből sokkal többet tartalmaz, mint a többi gabonaféle - különösen magas a biológiai értéke. Az ásványi anyagok közül a magnéziumot kell kiemelni, a vitaminok közül elsősorban a B1-, B2-, B6-vitaminokat. Zsírt keveset tartalmaz, így alkalmas a zsírszegény, koleszterinmentes ételek készítéséhez.

A rizs fajtái a formája szerint

rövid szemű rizs szemei gömbölyűek, belül puhák és a főzéskor sok keményítő fő ki belőlük, így ragadóssá válnak. Ezeket könnyebb pálcikával enni, s például gombócnak, pudingnak, tejberizsnek is jobban megállják a helyüket; rizottókészítésre kizárólag ezek használhatóak.

hosszú szemű rizs szemei legalább 6 mm hosszúak (ezek hossza az átmérőjük négy-ötszöröse is lehet), belsejük üveges és kemény. A főzésnél nem tapadnak össze, „pergősek", így elsősorban hagyományos köretnek valók.

 A rizs fajtái a színe szerint

Megkülönböztethetünk ezen kívül barna és fehér rizst is. A barna rizs attól barna, hogy a hántolás után nem koptatják le róla a pelyvás héj alatti úgynevezett „ezüsthártyát", emiatt nagyobb a tápértéke, viszont lassabban fő, s keményebb marad.

A hántolt és koptatott fehér rizs kevésbé jellegzetes ízű, forgalomba kerülhet 'A' vagy 'B' minőségben (a szemtörmelék és az idegen anyag mennyisége alapján). A fényezetlen fehér rizsből fényező anyagok hozzáadásával készül a fényezett rizs.

barna rizs rosttartalma hatszorosa a fehér rizsének, ráadásultele van vitaminokkal, ásványi anyagokkal és olyan természetes növényi összetevőkkel is, melyek megóvják az egészséget. A barna rizs fogyasztása is szerepet játszhat a 2-es típusú cukorbetegség és szívbetegségek kockázatának csökkentésében. Napi három adag teljes értékű gabona véd a metabolikus szindróma, szívbetegség, diabétesz, stroke és a rák ellen. Egy adag barna rizs fél csészének (125 ml-nek) felel meg.

A barna rizs több, mint puszta rostforrás. Bőven tartalmaz még csontépítő magnéziumot, immunrendszert erősítő antioxidáns szelént, valamint mangánt, mely a szervezet természetes védekezőképességének fenntartásához szükséges.

A nálunk beszerezhető gluténmentes rizs a Magyar Élelmiszerkönyv előírásainak megfelelő fehér rizs.

1 kg rizsből kb. 20 l rizsital főzhető.

Rizsital recept:

  • 1 adagolópohár rizs (fehér, vagy barna)
  • 1 adagolópohár kókuszreszelék (hogy ne legyen nyákos)
  • 0,5 mokkáskanál só (3 gr)-késhegynyi
  • 1 ek nyírfacukor/eritrit
  • 1 ek. olaj (hogy selymes, lágy italt kapj)
  • víz maximum a jelzésig
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Bannerek bal oldalon
Recept füzet
Ezeket nézte meg: