Termékek Menü
0

Sűrítők

Rendezés:

Éden prémium agar-agar 100 g

Növényi eredetű zselésítő anyag.

Utolsó 3 db raktáron
1.890 Ft

A zselatin ötszörös mennyiségű vizet képes felvenni. A legelterjedtebb zselésítő anyag, ezért élelmiszerekben és gyógyszerekben széles körben alkalmazzák. Állati eredete miatt a vegetáriánus élelmiszerekben, valamint egyes vallási előirányzatok miatt (kóser, halal), pektinnel, agar agarral, karragénnel, alginsavval, hipromellózzal helyettesíthető.

Utolsó 1 db raktáron
1.290 Ft

A világ egyes részein már régóta használják a konjac lisztet, a japán konyha egyik tradicionális alapanyaga. Mivel nagyon jól megköti a vizet, ezért az ételek sűrítéséhez, pudingok, mártások, krémek készítéséhez kiválóan alkalmas. 

A konjac liszt gluténmentes, íztelen, szagtalan lisztféleség. Alacsony a kalóriatartalma, nem emeli a vércukorszintet, minimális a szénhidrát- és  a zsírtartalma. A gyomorban is megköti a vizet, megduzzad, így jóllakottság érzetet okoz. Kiválóan beilleszthető bármely diétába, a fogyókúrázók és a csökkentett szénhidráttartalmú diétát követők étrendjébe is. Figyeljünk arra, hogy a konjac lisztes ételeket sok folyadékkal fogyasszuk.

Raktáron
1.380 Ft
Nyílgyökér liszt paleo süteményekhez, pudingokhoz, tésztákhoz.
Raktáron
1.180 Ft

A tápióka gyöngy gluténmentes alapanyag, amelyből általában édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásító, és levesbetétnek sem utolsó.
Mi bubble drinket készítünk belőle, de nagyon változatosan felhasználható. 

Raktáron
1.220 Ft

A tápióka gyöngy gluténmentes alapanyag, amelyből általában édességek készülnek, de magas keményítőtartalma miatt kiváló sűrítő- és kocsonyásító, és levesbetétnek sem utolsó.
Mi bubble drinket készítünk belőle, de nagyon változatosan felhasználható. 

Raktáron
750 Ft
A tápióka keményítőt a konyhában leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle.
Raktáron
580 Ft
A tápióka keményítőt a konyhában leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle.
Utolsó 1 db raktáron
730 Ft

A xantángumi egy természetes növényi eredetű sűrítő, zselésítő anyag, poliszacharid, melyet a Xanthomonas campestris baktériumfaj, cukor erjesztése során állít elő. Az élelmiszeriparban sűrítőanyagként és stabilizálószerként E415 néven alkalmazzák.A xantán megnöveli a tészták vízkötő képességét, így késlelteti a kenyerek öregedését is. A fagylaltgyártás során csökkenti a jégkristályok képződését, a gyümölcslevekben pedig lebegésben tartja a finoman eloszlatott rostanyagokat.

Könnyen pumpálható anyag, de ezt követően megkeményedik. Például salátaöntetek esetében a salátaöntet csak felrázás után ürül ki az üvegből, majd ismét megkeményedik. Más sűrítőanyagokkal ellentétben a hőmérsékletre és a pH-ra kevéssé érzékeny.
Élelmiszerekben elsősorban fagylaltokban, tojástartalmú ételekben, zselatinokban, lekvárokban alkalmazzák. Az élelmiszerek színét és ízét nem változtatja meg.
Kozmetikumok esetében hidratálóként és emulgeálószerként alkalmazzák.zért általában 0,05% és 0,5% közötti koncentrációban alkalmazzák.

Allergia információ:
Élelmiszerek esetében xantángumi-allergia és kukoricaallergia (abban az esetben, ha kukoricakeményítőből állítják elő) esetén fogyasztása nem ajánlott.
Porként belélegezve tüdőirritációt okozhat. Egyébként veszélytelennek számít. Mint vízoldató ballasztanyagot a szervezet nem tudja hasznosítani. 
Utolsó 1 db raktáron
1.290 Ft
Bannerek bal oldalon
Recept füzet