Termékek Menü
0
Várható szállítás 2018. első negyedében Katt rá a felnagyításhoz

Glass Scarlet & White Csomag Plus

Ár:
107.980 Ft
87.970 Ft (69.268 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 19%

Készlethiány - várható érkezés 2018 első negyedében!

Ezzel a csomagajánlattal azoknak szeretnénk kedveskedni, akik a Glass Scarlet növényi italkészítő mellett fermentálót is vásárolnának. 

Glass Scarlet készülék főzőfejjel + Barna Fermentáló107.960 Ft helyett 87.970 Ft! Vedd meg együtt 20.000 Ft kedvezménnyel!

A fermentáló készülékkel könnyedén előállíthatóak különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké). 

Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből"). A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Glass Gold növényi italkészítő géppel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! 

gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, sima, vagy gabonaitalos gyümölcsturmixok, kásáksűrített növényi italok (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital), bébiételek, növényi krémek főzéséhez is.     

A készülékeket nemcsak azoknak ajánljuk, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!

     

Elérhetőség: Elfogyott!

Kérdésed van a vásárlás előtt

Kérdésed van megrendelés előtt?
Hívj minket: 06-70-777-92-20-as telefonszámon
Leírás és Paraméterek

Fermentáló tulajdonságai

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").

Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is! 

Webshop-unkban elérhetők a szükséges fermentáló baktérium,-és gomba kultúrák is:

  • probiotikus mezophil kultúra a tejfölhöz,
  • kefir gombakultúra, és a
  • thermophil joghurt kultúra is.            

De mi is az a fermentálás - általánosságban?

A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.

Mi történik ilyenkor? 

A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.

A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos.  Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).

A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!

A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!        

Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a  hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.

Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik! 

S, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?

Zöldségeket, gyümölcsöket, s ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.

A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!

S, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!

 A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.

Multifunkcionális gépünkkel a japán nemzeti étel, a natto is elkészíthető. Ez a rendkívül tápláló étel nyers szójababból készül többszöri áztatással, gőzöléssel, majd a Bacillus Natto baktériumfaj által történő fermentálással. A Bacillus Natto  közreműködésével nattokináz enzim termelődik, amely enyhítheti a trombózisos panaszokat is.. Kiemelendő, hogy antimikrobiális hatása van, tehát több betegség kórokozója ellen is hatásos gyógymódot jelenthet. E-, B1-, B2, C és K2 vitaminban gazdag, tele van fehérjével, növényi rostokkal, kálciummal, nátriummal, káliummal és nagyon sok vasat tartalmaz.                              

A fermentált ételek előnyeihez tartozik,  a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.

Ez a Magyarországon egyedülálló, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló gép kétféle színben érhető el webáruházunkban. 


Glass Scarlet növényi italkészítő tulajdonságai

Átlagos létszámú – 3-4 fős – családok háztartása számára ajánlott, valamint vegáknak, léböjtölőknek, diétázóknak, akik nem csak növényi és mag alapú italt, hanem  krémleveseket, gyümölcsturmixot is szeretnének készíteni, hiszen ez egy multifunkciós készülék, és mint ilyen, az ára 2-3 hónap alatt megtérül.

A Glass készülékkel végezhető műveletek

1. Száraz program: tejhelyettesítő italok szójából, gabonákból, magokból
2. Előáztatott program: Tejhelyettesítő italok szójából, gabonákból, magokból
3. Krémlevesek
4. Kásák, mártások, sűrítők, tejszín-helyettesítők
5. Kukorica ital
6. Zöldség és gyümölcs juice, smoothie, öblítő funkció
6+1 Darabos levesek a külön vásárolható főzőfejjel

A multifunkcionális főzőfej segítségével hagyományos, darálás nélkül, csak főzéssel, párolással készítendő ételek, italok, levesek főzhetők. Az időzíthető főzőfejjel könnyedén készíthetünk a leveseken kívül pörköltet, csirkehúslevest, vagy akár tésztát, kemény vagy lágy tojást is.

Ha főzőfejjel is rendelkezünk, akkor már nem egy, hanem két készülékünk van, egy közös tartállyal, így a főzési lehetőségeink szinte korlátlanok.

Technikai jellemzők

  • Átlátszó dupla tartályfal, belül hőálló üvegből, külső burkolata hőszigetelő műanyagból
  • 6 program választási lehetőséggel ellátott modell
  • Külön programválasztó és KI/BE kapcsoló gombbal rendelkezik
  • Saválló rozsdamentes nemesacél gépfej burkolat
  • A tartály alsó részen körben kék LED világítás teszi látványos élménnyé a főzést

A Glass család két modellel rendelkezik:

1. Üveg test, fehér alap és arany fogantyú - Glass Gold, valamint

2. Üveg test, bordó alap és bordó foganytú - Glass Scarlet

A készüléket egy 1500 Ft értékű, 1 literes - a szűrést jelentősen megkönnyítő - ajándék szűrőkancsóval és egy adagolópohárral szállítjuk.

A Vegital növényi italkészítő készülékeket kétnyelvű (magyar-angol) informatív díszdobozban szállítjuk, amelyek oldalán megtalálhatók a gép jellemzőin kívül az alapreceptek is. 

A készülékhez részletes - az elmúlt öt évben megszerzett tapasztalatainkat is magába foglaló - használati útmutatót mellékelünk, amelyben lépésről lépésre leírtuk a használati információkat. Ez nagy segítség a kezdeteknél, ezért érdemes az első használat előtt alaposan átolvasni.

További receptek, információk elérhetők a 

  • www.vegital.hu
  • Facebook/Gabonatej oldalán, illetve ugyancsak
  • Facebookon  a "Vegital, ahogy mi szeretjük" elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még vásárlási döntés előtt állnak, illetve, akik már rendelkeznek Vegital készülékkel.
  • A You Tube Vegital csatornáján szintén sok videó található receptekkel.

A Vegital ügyfélszolgálata örömmel áll minden érdeklődő, vásárló rendelkezésére a 06 70 777 9220-as számon.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Hasonló termékek

Bannerek bal oldalon
Recept füzet
Ezeket nézte meg: