Termékek Menü
0
Gyúrtsajt kultúra 10 db parenyica - mozzarella Katt rá a felnagyításhoz

Gyúrtsajt kultúra 10 db parenyica - mozzarella

Ár:
1.690 Ft (1.331 Ft + ÁFA)

A gyúrtsajt kultúrával 4 órán belül készíthetsz nagyon finom sajtokat, mert a keverékben található baktériumok pár órán belül gyúrhatóvá teszik a sajtodat. Egyszerűbb lépésekben, gyorsan, megbízhatóan készíthetsz parenyicát, mozzarellát, burratát, provolonét, kaskavált...

A sajtod pedig: szaftos, szálas, ízes - amilyennek lennie kell!ú

A kultúra tárolása: -18 °C és +4 °C között.

Ha mélyhűtőben tárolod, felhasználás előtt egy órával tedd szobahőmérsékletű helyre!

Elérhetőség: Előrendelhető

Kérdésed van a vásárlás előtt

Kérdésed van megrendelés előtt?
Hívj minket: 06-70-777-92-20-as telefonszámon
Leírás és Paraméterek

Hevített-gyúrt sajtok készítésének rövid technológiája: (parenyica, mozzarella, burrata stb..)

38°C hőmérsékletű tejben feloldva a sajtkultúrát, a tejet 30-60 percig előérleljük.
38°C-on beoltjuk a tejet 4,5ml oltóanyagot számolva / 10 liter tejhez (145IMCU természetes tejoltóval)
alvadási idő: 20-25 perc
alvadék felvágása 1,5 cm rögnagyságig
pihentetés 20 percen keresztül
alvadék további aprítása 0,7 cm rögnagyságig
ülepítés: 10 perc
savó leeresztése addig, hogy az alvadékot éppen ellepje
további savanyítás 37°C-on 2,5 órán keresztül (az alvadék az edény alján egy korongot alkot, külön préselést nem igényel)
sajttészta kiemelése az edény aljáról, felkozkázása gyúráshoz-nyújtáshoz
gyúrás- formázása 85-90°C-os vízben (sajttészta 65-70°C-os)
A.) Parenyica szalagok nyújtása, sózása, feltekerése, füstölése
B.) Mozzarella "lecsípése", majd hirtelen visszahűtés 4°C-os vízben
kondicionálás (tárolás) 0,2-0,3% sót tartalmazó 5,4-5,6 PH-ra beállított vízben (citromsavval)
c.) Burrata nyújtása, töltése

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Bannerek bal oldalon
Recept füzet