Termékek Menü
0
Krémsajt kultúra Katt rá a felnagyításhoz

Krémsajt kultúra

Ár:
1.890 Ft (1.488 Ft + ÁFA)

Kevert kultúra, mely mezofil aroma és textura képző baktériumokból épül fel.

Felhasználási terület: krémsajt, lágysajt, tejföl

Összetevők:

Lactococcus cremoris

Lactococcus lactis

Leuconostoc cremoris

Lactis biovar diacetylactis

Adagolása:

10 liter tej/1 kapszula (1 u)

Használat előtt a kapszulát vegyük ki a mélyhűtőből, öntsük a kultúra szemeket tálkába és kevés langyos vízzel oldjuk fel a bekultúrázás előtt 10-15 perccel.

Hőoptimuma: 20-30 °C

Tárolása: -18 °C-on gyártástól számított 12-18 hónap

+5 °C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi

Elérhetőség: Utolsó 4 db raktáron

Kérdésed van a vásárlás előtt

Kérdésed van megrendelés előtt?
Hívj minket: 06-70-777-92-20-as telefonszámon
Leírás és Paraméterek

A kenhető állományú krémsajt könnyen elkészíthető, sokféle képpen felhasználható. Íze kellemesen savanykás, lágy.

KÉSZÍTÉSE:

Tej: Jó minőségű, teljes tejből készüljön. Ez lehet tehéntejből, kecsketejből, juhtejből vagy ezek  keverékéből. Mielőtt hozzákezdenék a sajtkészítéshez, érdemes utánanézni, hogy honnan  tudunk majd friss, jó minőségű tejet beszerezni.

Sajtkultúra: A kultúrát beoltás előtt kell bekeverni a tejbe. Előnyös a porformájú kultúrát, egy  kevés langyos vízben vagy tejbe feloldani a bekeverés előtt 15-20 perccel, hogy a  kultúraszemek alaposan feloldódjanak.
23 °C-on, 10 liter tejhez 1 kapszulányi kultúrát keverünk.

Előérlelés: 5 -10 percig érleljük, pihentetjük.

Tej beoltása: 23 °C-on, 10 liter tejben 1,5-2 ml oltót alaposan elkeverünk. Majd 12 óra alvadási idő  következik szobahőmérsékleten. (20-24 °C-on)

Alvadék vágása: Az alvadékot 4 x 4 cm-res hasábokra  vágjuk. Csak merőleges, majd rá derékszögben  végezzük el a vágásokat!

Ülepítés: 12 óra ülepítés következik.

Formázás: Az alvadékot egy szűrő segítségével bő savóval átszedjük egy sajtkendővel kibélelt tálba  úgy, hogy az alvadék darabok minél kevésbé törjenek össze.  Fontos, hogy nem szabad  rázogatni, összetörni az alvadékot, mert akkor kevésbé lesz krémes.

Csurgatás: A sajtkendő négy sarkát összekötjük és egy kampóra felrakjuk, hogy a savó kicsuroghasson  belőle 12 órán keresztül. Majd kibontjuk a kendőt és óvatosan átforgatjuk a sajtot. Ami alul  volt az kerül felülre. Ezután újabb 12 óra csöpögtetés következik.
(Ezt az időt ha meleg van, lehet rövidíteni 2x6 órára.)

Kibontjuk a kendőt és tálba borítjuk a sajtmasszát. Sózzuk, fűsszerezzük, habosra keverjük. Ezt végezhetjük darálóval, botmikszerrel, aprítógéppel vagy kézzel is.

Tárolás: Hűtöszekrényben 10 nap, 2 hétig eláll.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Bannerek bal oldalon
Recept füzet
Ezeket nézte meg: