Termékek Menü
0

Krémlevesek

A levesek a növényi italokhoz hasonlóan a Levesek/Full Bean Milk gomb megnyomásával készíthetők.
Általános szabály, hogy a zöldségeket, gyümölcsöketminden esetben 1 cm-es kockákra kell vágni. 
Kisebbre lehet, nagyobbra nem szabad hagyni, mert a penge, nem fogja tudni megfelelően felaprítani és krémesíteni a zöldségeket, gyümölcsöket. 
A hozzávalókat a tartályba tesszük és utána öntjük hozzá a vizet a minimum-maximum jelzés közé. 
Ha gyümölcslevest készítünk érdemes előbb a Nyers Italok/Fruit Juice gombbal összeturmixoltatni az automatával az egészet és utána elindítani a főző programot.
A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább ízesíthetjük ízlés szerint pl: petrezselyem zölddel, tejszínnel, megszórhatjuk magokkal (tökmag, napraforgómag, stb.) de tehetünk a tetejére pirított zsemle kockákat is.

FOGYÓKÚRÁS KÁPOSZTAKRÉMLEVES

  • 15 dkg káposzta
  • 50 gr /kb. közép méretű/ sárgarépa
  • 10dkg/2 db kisebb méretű/ krumpli
  • 30 gr zeller
  • só, vagy ételízesítő,
  • késhegynyi őrölt fekete bors,
  • kisebb babérlevél
  • víz a maximum jelzésig

Full Bean Milk gomb! Melegen és hidegen is egyaránt finom!
 

KUKORICA KRÉMLEVES

  • 1 doboz konzerv kukorica
  • 1 kis szál sárgarépa apró kockákra vágva
  • 1 kis szál zöldség apró kockákra vágva
  • 1 mokkáskanál só (csak óvatosan, a kukorica is sós lében van!)
  • 1 evőkanál olaj
  • víz a maximum jelzésig
  • nyírfacukor, ha édesen szereted

 

ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES

  • 1 doboz konzerv zöldborsó, vagy kb 20 dkg fejtett zöldborsó
  • 2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
  • 1 zöldség apró kockákra vágva
  • 1-2 ek nyírfacukor (ízlés szerint)
  • 1 evőkanál olaj
  • só ízlés szerint
  • víz a maximum jelzésig

 

BROKKOLI KRÉMLEVES

  • 15 dkg aprított brokkoli
  • 2 szem apró kockákra vágott krumpli, vagy 10 dkg hántolatlan rizs (sűrítésre)
  • 1 kiskanál ételízesítő (el is maradhat)
  • víz a maximum jelzésig
  • késhegynyi őrölt bors, ha szereted

 

GOMBA KRÉMLEVES

  • 15 dkg gomba (vagy 1 kis gombakonzerv) gombaleves
  • 2 szem apró kockákra vágott krumpli, vagy 10 dkg hántolatlan rizs (sűrítésre)
  • 1 kiskanál ételízesítő (el is maradhat)
  • só,
  • víz a maximum jelzésig
  • késhegynyi őrölt bors, ha szereted

 

GOMBÁS CUKKINI KRÉMLEVES

  • 10 dkg gomba
  • 15 dkg cukkini
  • ½ adagolópohár /kb.35 gr/ hajdina
  • 1 evőkanál olaj
  • Ízlés szerint só, vagy ételízesítő,
  • késhegynyi őrölt fekete bors,
  • kurkuma

Díszítéshez használhatunk újhagymát, vagy póré hagymát.

 

PARADICSOMLEVES

  • 20 dkg paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
  • kis darabka zeller, vagy zellerszár apróra vágva
  • 5 dkg hántolatlan rizs (sűrítésre)
  • 1-2 ek nyírfacukor/eritrit (ízlés szerint)
  • só,
  • víz a maximum jelzésig
  • késhegynyi őrölt bors, ha szereted

 

MEDITERRÁN PADLIZSÁN-CUKKINI KRÉMLEVES

  • 1 padlizsán
  • 1 gömb cukkini (vagy egy kisebb cukkini)
  • 0,5 adagolópohár köles
  • 0,5 adagolópohár aranylen
  • 1 kis fej felkockázott hagyma
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 kis rozmaring ágacska (levelei)
  • 5 cm ágacska bazsalikom (levelei)
  • 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
  • 1 karika citrom
  • 1-2 kiskanál só (ízlés szerint)
  • Víz

A cukkinit a padlizsánnal 200 fokos sütőben süsd meg (kb. 40 perc), ha kihűlt hámozd meg. Nem nehéz, mert a héj kiszárad és elválik a belső tartalomtól. Ha mégsem, akkor gondosan kapard le egy fakéssel a héjra tapadt réteget is. A héjat kidobhatod, a belsejét tedd a tartályba. Add hozzá az összes többi alapanyagot és nyomd meg Full Bean Milk/Levesek gombot.

 

PREBIOTIKUS CSICSÓKA ITAL

csicsókaital

  • 2-3 adagoló pohárnyi hámozatlan, alaposan lesúrolt, kis kockákra vágott csicsóka (maximum 25 dkg)
  • 1 adagoló pohár basmati vagy barna rizs
  • 1 mokkáskanál só (5 gr)
  • 1 evőkanál olaj
  • víz a maximum jelzésig

 

Szűrni nem kell, inulint és értékes rostanyagokat tartalmaz! Jótékony hatású székrekedés, emésztési nehézségek esetén. Cukorbetegeknek különösen ajánlott!

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Bannerek bal oldalon
Recept füzet