Termékek Menü
0

Ti küldtétek!

Nagyon boldogok vagyunk, hogy ilyen fantasztikus receptekkel gazdagítottátok az automatával készített ételek, italok listáját.

Bízunk benne a későbbiekben ilyen szorgalmasak lesztek :)

Vörösboros-rebarbarás meggy krémleves rizsszínnel   (Yldyco receptje)

  • vörösboros rebarbarás meggykrémleves250 g rebarbara,
  • 1/2 lime leve,
  • 200 (300) ml vörösbor,
  • 1 MP kesu,
  • 1 MP kókusz,
  • 1 evőkanál olaj,
  • eritrit, só, fahéj, szegfűszeg, vanília

Krémleves program. Szűrés, hűtés.

Másnap a hűtött levesalapot beleöntöttem az automatába, tettem bele 350 g hűtöhideg magozott meggyet, 200 ml rizstejet.
Mixer program.
Aprított mentával, pirított mandulával és kevés rizstejszínnel tálaltam.

 

Új-zélandi spenót krémleves kölessel, amaránt mag szórással  (Sándor receptje)

spenót krémleves

Hozzávalók:
15 dkg megmosott spenótlevél, 
1 mérőpohár köles, 
3 gerezd fokhagymat 
egy kávéskanál adalékmentes zöldséglevesport,
egy kávéskanál vitapric ( házi eltett sós-darált pritamin paprika) 
egy evőkanál olaj,

Beletettem az automatába és a max vonalig víz, és krémleves programon elkészítettem

 

 

Epres rebarbara krémleves tojásfehérje galuskával, pirított mandulával  (Yldyco receptje)

Hozzávalók:

  • 200 g rebarbara,
  • 1 MP kesudió,
  • 1 lime leve,
  • 1 evőkanál paleo olaj,
  • csipet só,
  • eritrit, fahéj, vanília, szegfűszeg ízlés szerint,
  • víz,

Kevés fehér rum. (azért a főzött levesbe tettem, mert a gyerekeim is ettek belőle)
Krémleves program.
Másnap beleöntöttem az automata tartályába és 300 g hűtőhideg eperrel a mixer programon összeturmixoltam.
Szűrtem, tojásfehérje galuskával, pirított mandulával és mentalevéllel tálaltam.
(akit nem zavarnak az apó epermagok ne szűrje)

 

Madártej (Éva receptje)

                                                        Hozzávalók:

Rizstejhez:

  • 1 ap fehér rizs
  • 1 ap kókuszreszelék
  • késhegynyi só 
  • 1 ek nyírfacukor
  • 1 ek. olaj 
  • víz maximum a jelzésig

A madártej részhez:

  • 3 db tojássárgája 
  • 3 ek cukor, 
  • 2 db van.cukorral, 
  • fél citromhéj

Ha elkészült a tej, akkor leszűrőm és 3 db tojássárgáját kikeverek 3 ek cukorral, 2 db van.cukorral, fél citromhéjjal a robotgépben. Hozzáöntöm a tejhez és a turmix programot lefuttatom vele.

 

Vöröslencse krémfőzelék (Csilla receptje)

vöröslencse főzelékHozzávalók:

  • 3 mérőpohár vörös lencse, 
  • himalája só, 
  • 1 gerezd fokhagyma, 
  • negyed babérlevél, 
  • 1 evőkanál extra szűz oliva olaj, 
  • víz a minimumig.

Sűrítők, kásák programmal készítettem. Finom, krémes püré lett.

 

Pekándió tej (Dit Ka receptje)

pekán dió tej

Hozzávalók:

  • Egy kicsivel kevesebb, mint fél ap barnarizs, 
  • 1 púpos ap pekándió, 
  • 1 ap kókuszreszelék, 
  • pici só.

A főzött italok gombbal készítettem, a víz a maximumig. A rizst a testesség elérése miatt adtam hozzá. Csupán ennyi, mégis nagyszerű!

 

 

 

 

Receptek a szűrlemény felhasználására

Kókuszos-kakaós zabpehelykeksz  (Yldyco receptje)

Kókuszos zabpehelykekszÖtlet kókusztej szűrlemény hasznosítására...

 Hozzávalók:

  • 4 tojás,
  • 400 g kókusztej szűrlemény,
  • 100 g zabpehely,
  • 2 evőkanál cukrozatlan(keserű) kakaópor,
  • csipet só,
  • 1 sütőpor,
  • eritrit ízlés szerint
  • 2 evőkanál kakaóport (szeretjük jó csokisan, aki nem, kevesebbet tegyen bele) elkevertem a sütőporral. A tojásokat felhabosítottam az eritrittel, belekevertem a sütőporos kakaóport, majd az összes többi hozzávalót. (még volt kb. 36 g pirított vágott dióm, azt is hozzákevertem)

Hagytam kb. 45 percet pihenni, ekkorra a tészta már formázhatóvá vált.

Sütőpapíros tepsibe kiszúró formákat tettem és belekanalaztam a masszát, elegyengettem, majd óvatosan leemeltem róla a formát.
210 fokos hőlégkeveréses sütőben 15 perc alatt megsütöttem. Rácsra tettem hűlni.
(na ez az a tészta ami szinte bármit elbír: a kakaóport ki lehet hagyni, helyette apróra vágott aszalt gyümölcsöket lehet tenni, de csináltam már cukormentes házi lekvárral, lefőzött feketekávéval, instant kávéporral, pirított magokkal, szóval variáció van bőven)
Mi általában cukormentes, házi sárgabarack lekvárral megkenve esszük, de csak magában is isteni.

 

Sós rúd   (Julianna receptje)

medvehagymás sós rúdKókusztej szürleményböl sós rudak.
Medvehagymás,tepertős.

Hozzávalók:

  • 3 adag szürlemény,
  • 3 púpos ek.darált tepertö,
  • 1 db.egész tojás,
  • 2 db.tojásfehérje,
  • 2 ek Burján Szafi lenmagliszt,
  • 1 dkg.utifümaghéj, 
  • só,bors izlés szerint,
  • 5 g. sütőpor,
  • 0.5 csokor medvehagyma,
  • 1 db.közepes,reszelt alma.

Pogácsának is formázható, magvakat is lehet szórni rá.
180 fokon,hőlégkeveréssel 35-40 percig sütni.Mikor ropogós már kivehető.
Elég eröteljesen kell füszerezni,mert a szürlemény édeskés.

 

Magyaros szójababkrém (Sándor receptje)

szójabab pástétomElkészült az első szójatejem a növényi tej készítővel és a visszamaradt nagyon finomra darált szójabab pépből rögtön elkészült a magyaros szójababkrém,

Hozzávalók:

  • szójatej szűrlemény
  • dinsztelt hagyma, 
  • őrölt pirospaprika, 
  • só ,
  • bors, 
  • fokhagyma 
  • egy kis köménymag )

Az összetvőket összeturmixoljuk, vagy kézi mixerrel összedolgozzuk.
Uborka vagy cukkini karikákra rákenve nagyszerű reggeli vagy vacsora, vagy egy kis napközbeni nasi. Bio szója babból készült hiszen gazdaságossága miatt érdemes minőségi alapanyaggal dolgozni.

 

Kókusztej szűrlemény felhasználása  (Yldyco receptje)
Egészséges és finom reggeli három variációban...
chia pudingok- Kókusztejes-sárgabarackos chia puding
- Kókusztejes-kakaós-meggyes chia puding
- Kókusztejes-kakaós-málnás chia puding

500 ml kókusztejet édesítettem, tettem bele pici sót, 60 g chia magot és 2 evőkanál kókusztej szűrleményt alaposan összekevertem.

Pici kókusztejet megmelegítettem és elkevertem 1 teáskanál keserű (cukrozatlan) kakaóporral. Belekevertem a kókusztejes chia magból kb. a harmadát.
2 óra hűtés után sárgabarackkal rétegeztem, az egyik kakaósat málnával, a másikat meggyel. Tetejüket gyümölccsel és kókuszreszelékkel díszítettem.
Egy éjszaka hűtés után az igazi. Isteni reggeli!

 

 

 

 

Édes golyók kókusztej szűrleményből   (Yldyco receptje)

édes golyók kókusztej szűrleményből

335 g szűrleményhez adtam 6 evőkanál lágy kókuszzsírt, steviát, pici sót és annyi kókusztejet, hogy masszív galuskatészta állaga legyen, alaposan elkevertem, majd rászórtam 2 evőkanál útifű maghéjat és meglocsoltam pár csepp fehér rummal (a kókuszlikőr szóba sem jöhet a magas cukortartalma miatt) megkevertem és hűtőbe tettem szilárdulni.
Golyókat formáztam. (egyharmad részébe magozott meggyet tettem, a többi csak sima golyó lett)A meggyes golyókat kókuszreszelékbe, a sima golyók felét keserű (cukrozatlan) kakaóporba forgattam, a maradékot pedig olvasztott 81% kakaótartalmú étcsokiba mártottam. Hűtőszekrénybe tettem.

Hűtőszekrényből célszerű enni, mert hamar olvad a meleg lakásban.
(megszenvedtem a golyókkal ebben a nagy hőségben, a jó meleg konyhában, de sikerült...)

 

Mentás, fehér rumos sárgadinnye krémleves   (Yldyco receptje)

sárgadinnye leves2 kisebb sárgadinnyét megmostam, vágtam neki két oldalt talpakat, kettévágtam.
Egy evőkanállal kikapartam a magokat, majd a gyümölcshúst egy tálba kanalaztam és ment a hűtőbe.
Egy óra múlva a "tányérokat" betettem a mélyhűtőbe.
Az automata tartályába tettem a sárgadinnyét, 20 db mentalevelet belecsipkedtem, pici só, ízlés szerint eritrit, vanília, kevés fehér rum, majd felöntöttem fele-fele arányban kesu és kókusztejjel.
Mixer program.
Kóstolás után a jéghideg "tányérokba" öntöttem..

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Bannerek bal oldalon
Recept füzet