Termékek Menü
0
Szafi Free Ropogós Hajdinás Házikenyér lisztkeverék Katt rá a felnagyításhoz

Szafi Free Ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverék (gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, élesztőmentes, vegán) 1000g

Ár:
1.890 Ft (1.488 Ft + ÁFA)

Szafi Free ropogós kérgű hajdinás házikenyér lisztkeverékből gluténmentes, tejmentes, tojásmentes, maglisztmentes, élesztőmentes, szójamentes, kukoricamentes, burgonyamentes, rizsmentes, sütőpormentes, zsírszegény házi kenyér készíthető, ami több nap után is puha marad.

Összetevők:  Hajdinaliszt (53%), tápióka keményítő, kölesliszt, útifűmaghéjliszt, bambuszrostliszt, térfogatnövelő szer (nátrium-hidrogén-karbonát), savanyúságot szabályzó anyag (citromsav)

Kiszerelés: 1000g

Elérhetőség: Raktáron

Kérdésed van a vásárlás előtt

Kérdésed van megrendelés előtt?
Hívj minket: 06-70-777-92-20-as telefonszámon
Leírás és Paraméterek

Gluténmentes lisztkeverék, melynek segítségével könnyedén készíthetünk ropogós héjú, élelmi rostokban gazdag kenyeret, élesztő felhasználása nélkül.

A termékeinkhez nem használunk állati eredetű termékeket, ezért szennyeződéstől mentesen garantáltan vegán a Szafi Free termékcsalád. 

Átlagos tápérték 100g termékben 100g kész kenyérben*
Energia 1406 kJ (333 kcal) 775 kJ (183 kcal)
Zsír: 1,5 g 1,0 g
 - amelyből telített zsírsavak 0,4 g 0,2 g
Szénhidrát: 64 g 35 g
 - amelyből cukrok (1) 1,2 g 0,8 g
Rost 14 g 7,6 g
Fehérje 8,7 g 4,7 g
0 g 0,8 g
(1): Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.
Az adatok tájékoztató jellegűek!
* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján.

Ropogós héjú illatos házi cipó recept

Hozzávalók (kb. 500 g-os kenyérhez):

  • 270 g Szafi Free házi kenyér lisztkeverék
  • 3 g himalaya só (ízlés és só szerint változhat)
  • 40 g frissen facsart 100%-os citromlé
  • 300 g langyos víz
  • ízlés szerint fűszerek: szárított fokhagymapor, vöröshagymapor, kenyérfűszer, magok, stb.

Elkészítés:

  • A vízben keverjük el a citromlevet, a sót, és a fűszereket (opcionális) majd adjuk hozzá a 270 gramm lisztkeveréket és gyúrjuk, majd dagasszuk a tésztát (kb. 2 percig).
  • 5 percig pihentessük a tésztát, majd gyúrjuk át lisztezett (kb. 5 g liszt) felületen (úgy, hogy kissé lisztes maradjon a külső felülete).
  • 1 gramm kókuszolajjal kenjük le a kenyér tetejét.
  • Majd pihentessük 20 percig a kenyeret. Ezalatt melegítsük elő a sütőt 180 fokra.
  • Előmelegített forró sütőben 180 fokon 50 percig süssük, majd 200 fokon 20 percig.
  • Rácson hagyjuk kihűlni, és csak ezután szeleteljük.
FONTOS MEGJEGYZÉSEK: 
Ha valakinek gyengébb a sütője, és úgy érzi, hogy nem teljesen sült át a kenyér, az a következő képen járjon el:
1. Semmi esetre se süsse kenyér formában, ennél a kenyérnél nem szabad erős sütőben sem!
2. Semmiféleképpen ne süsse műanyag szilikonos lapon, hanem papírra tegye rá.
3. Ha a fenti 2 pont után is nedvesnek érzitek, akkor dagasztás után miután kezet mostatok, és neki állnátok a kenyér formázásnak, adjatok még hozzá 15 gramm lisztet úgy is gyúrjátok át a kenyér tésztát, majd formázzátok, és így süssétek meg, így már biztos nem lesz nedves a belseje. Továbbá ajánlom, hogy ne kenyeret, hanem zsemlét, kiflit, esetleg kisebb cipókat formázzatok belőle!


NÉHÁNY FONTOS INFORMÁCIÓ A KENYÉRRŐL:
  • Amit nem tartalmaz: glutént, tejet, tojást, olajat, élesztőt, cukrot, kukoricát, burgonyát, rizst, szóját, maglisztet, és VEGÁN alapanyagokból készült!
  • Olvastam már cifrábbnál cifrább találgatást miért kell bele a citromlé! :) Az egyetlen helyes válasz, azért kell bele a citromlé, mert ettől lesz finom! Ez veszi el a hajdina jellegzetes ízét és a színét, van aki már próbálta bio almaecettel és úgy is jó lett. DE SEMMIKÉPP SE HAGYJÁTOK KI BELŐLE! Én már a fotón felismerem, ha valaki kevesebbet tett bele. Pont ennyit tegyetek!
  • Julika kolléganőnk bio almaecettel úgy készítette, hogy 50 g -ot adot hozzá az almaecetből, és ennyivel kevesebb vizet! 
  • Az eltarthatóságáról pedig annyit, hogy nyáron kb. 4 napig áll el szobahőmérsékleten, aki tovább szeretné tárolni az hűtőbe tartsa, vagy fagyassza le (megsütve, felszeletelve). 
  • Akinek gyengébb sütője van, és végképp úgy érzi nem sül át benne a fél kg-os mindenmentes kenyér, az formázzon belőle kiflit, vagy zsemlét, gyökérkenyeret a visszajelzések szerint ez még a leggyengébb gázsütőben is tökéletesen megsül
  • Kenyérsütőgépben sajnos nem készíthető el!
  • Ízlés szerint tovább fűszerezhető, pl. szárított vöröshagymával, fokhagymával, magokkal, kenyér fűszerkeverékkel!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Bannerek bal oldalon
Recept füzet