Termékek Menü
0
Szafi Reform széndhirát-csökkentett termékekhez rostkeverék Katt rá a felnagyításhoz

Szafi Reform Szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék (paleo, gluténmentes) 500g

Ár:
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)

Szafi Reform gluténmentes szénhidrát-csökkentett termékekhez rostkeverék - 500g

Rostban gazdag gluténmentes, ízesítés nélküli natúr rostkeverék, amelyet más lisztekhez adagolva jelentősen csökkenthetjük a készétel szénhidráttartalmát.

Önmagában is használható, követve a blogon lévő recepteket!

Készíthető belőle bármilyen kenyérféle, péksütemény, piskóta, kalács stb...

Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron

Kérdésed van a vásárlás előtt

Kérdésed van megrendelés előtt?
Hívj minket: 06-70-777-92-20-as telefonszámon
Leírás és Paraméterek

Összetevők: Bambuszrost, útifűmaghéj, savanyúságot szabályozó anyag (citromsav), sűrítő anyag (konjak gumi).

Átlagos tápérték

100g lisztkeverékben

100 g kész kenyérben*

energia:

785 kJ / 196 kcal

523 kJ / 127 kcal

zsír:

0,5 g

4,4 g

- amelyből telített zsírsavak:

0,1 g

1,4 g

szénhidrát:

1,1 g

1,4 g

- amelyből cukrok:

0,6 g

0,5 g

rost:

91,6 g

23,1 g

fehérje:

0,9 g

8,9 g

só:

0,23 g

1,2 g

* A felhasználási javaslatban megadott receptúra alapján. Citromlé és tojásfehérjepor nélkül, és szódabikarbónával készítve.

100g lisztkeverék energiatartalmából 733 kJ/183 kcal energia származik élelmi rostokból.

100 g kenyér energiatartalmából 185 kJ/46 kcal energia származik élelmi rostokból.

Hozzáadott cukrot nem tartalmaz. Természetes módon előforduló cukrokat tartalmaz.

Felhasználási javaslat:

Rostban gazdag kenyér recept (97 %-al csökkentett szénhidrát-tartalmú gluténmentes kenyér):

Hozzávalók:

  • 75 g Szafi Reform szénhidrátcsökkentett termékekhez rostkeverék
  • 12 g Szafi Reform bambuszrost liszt
  • 12 g foszfátmentes sütőpor (3 gramm szódabikarbónával helyettesíthető)
  • 3 g só
  • 2-4 g szárított őrölt fokhagyma (vagy más fűszerkeverék)
  • 3 db M-es tojás
  • 3 db M-es tojásfehérje
  • 90 g langyos víz (20 g vizet helyettesíthetünk 20 g frissen facsart citromlével, úgy még finomabb, lukacsosabb, és fehérebb színű lesz!)

Továbbá adható hozzá 1 tk. tojásfehérjepor, hogy szárazabb legyen a belseje.

Ez egy alap kenyér recept, ízlés szerint tovább turbózható: magokkal, szárított vöröshagymával, aszalt paradicsommal, olívabogyóval stb…

Elkészítés:

  • A száraz és folyékony hozzávalókat külön edényben keverjük el, majd dolgozzuk össze.
  • 5 perc pihentetés után, a tésztából nedves kézzel formázzunk kenyeret, majd tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe.
  • Formázható belőle bagett, zsemle, császárzsemle és kifli is, úgy 4 db. jön ki belőle.
  • Tetejét éles késsel vágjuk be mélyen.

Sütés:

  • Előmelegített 175 fokos légkeveréses sütőben 60-65 perc.
  • Kifli, zsemle és bagett esetén 175 fokos légkeveréses sütőben 35 perc.
  • Rácson hagyjuk kihűlni, és csak akkor vágjuk fel, ha már teljesen kihűlt!
Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő