Termékek Menü
0
Rainbow Kiwi Növényi italkészítő automata 1,8 l-es, nem tapadó réteggel ellátott tartállyal & Brown Csomag Katt rá a felnagyításhoz

Rainbow Kiwi Növényi italkészítő automata 1,8 l-es, nem tapadó réteggel ellátott tartállyal & Brown Csomag

Ár:
109.980 Ft
89.980 Ft (70.850 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 18%

A legújabb, tapadásmentes tartállyal ellátott Rainbow Carmine növényi italkészítő automata + Barna Fermentáló 109.980 Ft helyett 89.980 Ft!  Vedd meg együtt 20.000 Ft kedvezménnyel!

A fermentáló készülékkel könnyedén előállíthatóak különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké). 

Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből"). A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Rainbow növényi italkészítő géppel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép! 

Annak érdekében, hogy vásárlóink még elégedettebben használhassák a Vegital készülékeket, ismét újabb fejlesztésbe kezdtünk. Ennek során fokozatosan minden készülékünket tapadásmentes réteggel látjuk el.

Ezúttal - a Baby Smile gépcsaládhoz hasonlóan – a  Rainbow Carmine és Kiwi készülékeink újultak meg.

Kiemelten nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy a készülék tartályára felvitt tapadásmentes réteg semmiféle egészségkárosító anyagot ne tartalmazzon. Így esett a választásunk egy módosított szilikon rétegre, amely sem teflont, sem ólmot, sem kadmiumot nem tartalmaz. A tapadásmentes réteg anyaga újrahasznosítható, ezáltal a környezetet se szennyezi, szervezetünk egészségére pedig semmilyen káros hatást nem gyakorol. (A tapadásmentes rétegről tovább olvashatsz a termék leírásában)

A Rainbow készülékeket gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, sima, vagy gabonaitalos gyümölcsturmixok, kásák, sűrített növényi italok,  (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital), bébiételek, növényi krémek főzéséhez is.        

A készülékeket nemcsak azoknak ajánljuk, akik nem fogyasztanak tejtermékeket, hanem azoknak is, akik egyszerűen csak frissen szeretnének erjesztett ételeket fogyasztani!

   

Elérhetőség: Raktáron

Kérdésed van a vásárlás előtt

Kérdésed van megrendelés előtt?
Hívj minket: 06-70-777-92-20-as telefonszámon
Leírás és Paraméterek

Fermentáló tulajdonságai

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").

Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is! 

Webshop-unkban elérhetők a szükséges fermentáló baktérium,-és gomba kultúrák is:

  • probiotikus mezophil kultúra a tejfölhöz,
  • kefir gombakultúra, és a
  • thermophil joghurt kultúra is.            

De mi is az a fermentálás - általánosságban?

A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.

Mi történik ilyenkor? 

A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.

A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos.  Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).

A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!

A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!        

Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a  hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.

Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik! 

S, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?

Zöldségeket, gyümölcsöket, s ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimcsi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimcsi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.

A kimcsi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!

S, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!

 A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.

Multifunkcionális gépünkkel a japán nemzeti étel, a natto is elkészíthető. Ez a rendkívül tápláló étel nyers szójababból készül többszöri áztatással, gőzöléssel, majd a Bacillus Natto baktériumfaj által történő fermentálással. A Bacillus Natto  közreműködésével nattokináz enzim termelődik, amely enyhítheti a trombózisos panaszokat is.. Kiemelendő, hogy antimikrobiális hatása van, tehát több betegség kórokozója ellen is hatásos gyógymódot jelenthet. E-, B1-, B2, C és K2 vitaminban gazdag, tele van fehérjével, növényi rostokkal, kálciummal, nátriummal, káliummal és nagyon sok vasat tartalmaz.                              

A fermentált ételek előnyeihez tartozik,  a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.

Ez a Magyarországon egyedülálló, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló gép kétféle színben érhető el webáruházunkban.  


Annak érdekében, hogy vásárlóink még elégedettebben használhassák a Vegital készülékeket, ismét újabb fejlesztésbe kezdtünk. Ennek során fokozatosan minden készülékünket tapadásmentes réteggel látjuk el.

A általunk alkalmazott,

  • egészségre veszélytelen, egyben
  • környezetbarát,
  • módosított szilikon réteg jelentősen
  • csökkenti, vagy
  • megszűnteti a leégés esélyét,
  • egyszerűbbé, könnyebbé teszi a tartály tisztíthatóságát.

Kiemelten nagy hangsúlyt fektettünk arra, hogy az általunk alkalmazott tapadásmentességet biztosító anyag semmiféle egészségkárosító anyagot ne tartalmazzon, így az mentes a

  • teflontól,
  • ólomtól,
  • kadmiumtól is,
  • újrahasznosítható, ezáltal a
  • környezetet se szennyezi,
  • szervezetünk egészségére pedig semmilyen káros hatást nem gyakorol.

A Vegital készülékek ezzel a fejlesztéssel egyedivé váltak a magyar piacon, egyetlen egyéb tejmentes italkészítő sem rendelkezik hasonló tulajdonságokkal!

Mire használható a készülék?

A gabona és olajos mag alapú tejhelyettesítő italok főzésén kívül használható

  • zöldség és gyümölcs krémlevesek,
  • darabos levesek, (darálásmentes program)
  • növényi tejhelyettesítő itallal, vagy akár állati eredetű tejjel készült zöldség és gyümölcsturmixok, smoothie-k,
  • kukorica italok, szörpök, és lekvárféleségek, 
  • kásák, mártások,
  • egyéb sűrített növényi italok, tejszín-helyettesítők (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital),
  • bébiételek és növényi krémek főzéséhez is.

Rainbow növényi italkészítő tulajdonságai

A Rainbow készülék átlagos létszámú – 3-4 fős – családok háztartása számára ajánlott, valamint vegáknak, léböjtölőknek, diétázóknak, akik nem csak növényi és mag alapú italokat, hanem  krémleveseket, gyümölcsturmixot is szeretnének készíteni, hiszen ez egy multifunkciós készülék, és mint ilyen, az ára 2-3 hónap alatt megtérül.

A gabonaital főzésen kívül használhatod zöldség és gyümölcs krémlevesek elkészítésére, sima, vagy gabonaitalos gyümölcsturmixok, kásák, sűrített növényi italok,  (pl. sűrített zab ital, sűrített rizs ital), bébiételek, növényi krémek főzéséhez is.

A VEGITAL D20 KÉSZÜLÉKKEL VÉGEZHETŐ MŰVELETEK

FŐZÖTT ITALOK, ÉTELEK

  • áztatott vagy száraz gabonákból, olajos magokból készült növényi tejhelyettesítő italok
  • tejszín-helyettesítők, egyéb, sűrű italok
  • kásák
  • zöldség-, és gyümölcs krémlevesek
  • darabos levesek készítése darálás nélkül
  • kukorica italok – morzsolt nyers, mélyhűtött, vagy konzerv lágy kukorica alappal
  • lekvárféleségek speciális recept alapján,
  • mártások, krémek
  • bébiételek, főzelékek

NEM FŐZÖTT ITALOK

  • 40°C fokos bio italok, ételek, amelyek megőrzik a vitaminokat és az enzimeket
  • nyers, hideg zöldség-, és gyümölcs juice-ok, smoothie-k

EGYÉB ÖNÁLLÓ PROGRAM

  •  A készülék öblítése

További információt szeretnél a Rainbow készülékről? Kattints a képre és nézd meg az ismertető videót!

A készülék tulajdonságai, tudnivalók

  • 10 program választási lehetőséggel ellátott modell
  • kifinomult program választás, extra finomdaráló (nano griding) tulajdonság
  • a dupla falú tartály és a fej tartály felőli burkolata rozsdamentes acél
  • tapadásmentes belső tartály
  • talpba épített fűtőszál
  • szilikon tömítés
  • többszörös védelmi egység (túlcsordulás, motor túlmelegedés...)
  • 24 hónap garancia

A Vegital Rainbow növényi italkészítő automatát ajándék 1,5 literes szűrőkancsóval és adagolópohárral szállítjuk, kétnyelvű (magyar-angol) informatív díszdobozban, amelyen megtalálhatók a gép jellemzőin kívül  az alapreceptek is. 

A készülékhez részletes - az elmúlt öt évben megszerzett tapasztalatainkat is magába foglaló – használati útmutatót mellékelünk, amelyben lépésről lépésre leírtuk a használati információkat. 

Ez nagy segítség a kezdeteknél, ezért érdemes az első használat előtt alaposan átolvasni.

A dobozon található QR kódok által, egy okos telefon segítségével néhány másodperc alatt bármikor elérhető a használati útmutató, további receptek és a gyakran ismételt kérdések (GYIK) is.

További receptek, információk elérhetők a 

  • www.vegital.hu weboldalunkon,
  • Facebook/Gabonatej oldalán, illetve ugyancsak
  • Facebookon  a "Vegital, ahogy mi szeretjük" elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még vásárlási döntés előtt állnak, illetve, akik már rendelkeznek Vegital készülékkel.
  • YouTube Vegital csatornáján szintén sok videó található receptekkel.

A Vegital ügyfélszolgálata örömmel áll minden érdeklődő, vásárló rendelkezésére a 06 70 777 9220-as telefonszámon és a honlapunk jobb alsó sarkában található chat ablakban.

Vélemények
Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét


Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő