A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

7+1 fontos szempont, amire figyelj, mielőtt növényi italkészítőt vásárolsz

 

7 FONTOS SZEMPONT, AMIRE FIGYELJ, MIELŐTT NÖVÉNYI ITALKÉSZÍTŐT VÁSÁROLSZ

 

1. VÁLASZD A TALPFŰTÉSES MODELLEKET

Mindig ügyelj arra, hogy a fűtőszál a talpba beépített legyen, a belógó fűtőszálas megoldás korszerűtlen, és jelentősen megnöveli a ráégés kockázatát, ráadásul tisztítani is nehézkesebb, mint a talpfűtéses készülékeket.
 

2. MIÉRT NE VEGYÉL BELSŐ SZŰRŐS KÉSZÜLÉKET?

Fontos tudnod, hogy a belső szűrővel ellátott modellek nem többfunkciósak, így csak növényi tejhelyettesítő italokat tudsz velük készíteni, krémleveseket, smoothie-kat, kásákat nem. Ráadásul a belső szűrővel való egyszeri szűrés a legtöbb ilyen modellnél nem tökéletes, így jó eséllyel még egyszer le kell szűrnöd az italt, viszont elveszett számodra az a lehetőség, hogy egyéb funkciókat is kihasználj a gépen.


3. TEJHELYETTESÍTŐ ITALKÉSZÍTŐ VS. LEVESKÉSZÍTŐ

Ha jó minőségű tejhelyettesítőket szeretnél készíteni, akkor olyan készüléket vegyél, amelynek a fő programja a növényi tejhelyettesítő (Soymilk) funkció.  Óvakodj a leves készítőnek nevezett (általában a dobozon Soupmaker felirattal ellátott) gépektől: ezek őrlőberendezése, motorja alkalmatlan a kemény gabonák darálására, ezért a túlzott megerőltetéstől nagyon gyorsan tönkremehetnek.
 

4. IDŐTÁLLÓ MINŐSÉGI ANYAGOK MINDENEKELŐTT

A hosszú élettartam és a könnyű tisztíthatóság, a higiénia szempontjából egyaránt nagyon fontos szempont, hogy a készülék tartálya és a gépfej tartályba lógó része rozsdamentes acélból, vagy hőálló üvegből készüljön, a műanyag részek elszíneződhetnek, magukba zárhatnak kellemetlen szagokat, könnyebben törnek. A fém soha nem fog tönkremenni.


5. EGYRÉTEGŰ HELYETT VÁLASZD A TÖBBRÉTEGŰT

Kerüld az egy rétegű oldalfallal bíró készülékeket, ezek ideje lejárt. Az igazán korszerű gépek tartályának oldalfala kétrétegű, belül fém vagy üveg, kívül műanyag borítással ellátott, esetleg néhány milliméteres légréssel. Ez a konstrukció megelőzi az égési sérüléseket, csendesebbé, hőtartóbbá, stabilabbá teszi a készüléket.


6. GUMI TÖMÍTÉS? NEM! CSAKIS SZILIKON!

Fontos, hogy a gépben alkalmazott tömítések szilikonból készüljenek, mert a gumitömítések a nagy hő ingadozás miatt hamar elöregednek, beengedve a párát a fej belsejébe, ami a motor és a vezérlőegység károsodását okozhatja.


7. MAGYARORSZÁGI SZERVIZHÁTTÉR ÉS GARANCIA

Nem mindegy, hogy egy esetleges meghibásodás során külföldre kell postáznod a saját költségeden a készülékedet - ami oda-vissza tetemes plusz kiadást jelent (nem beszélve a 3-4 hét kiesésről), vagy Magyarországon javítják és néhány nap múlva visszakapod, garanciális javításoknál a fuvart a cég állja. A külföldről vásárolt olcsó készülékek azonnal nagyon drágává válnak, ha elromlanak, és külföldre kell visszaküldeni őket javításra, ha egyáltalán van hova küldeni őket. 

Ezért ne vásárolj meg olyan gépet, amire a forgalmazó nem ad legalább 2 év garanciát, illetve amelynek nincs megbízható magyarországi szervize. Egy olyan szerviz, ahol figyelmesen meghallgatnak, és megbízhatóan orvosolják a problémádat, hogy minél hosszabb ideig élvezhesd a készülék nyújtotta előnyöket. 

Mindig legyen gyanús az irreálisan alacsony ár, ami többnyire rossz minőséget tükröz!

Válaszd a biztonságot!


7+1. MINDIG SZAKÉRTŐTŐL VÁSÁROLD

Mielőtt vásárolsz, a fent felsorolt szempontokra mindig kérdezz rá az eladónál, mert ezen múlik, mennyire leszel elégedett a készülékkel és a családod mennyire lesz elégedett Veled, valamint a géppel főzött italokkal, ételekkel. Győződj meg arról, hogy akitől vásárolsz napi szinten használja a készülékeket és kellő gyakorlattal rendelkezik ahhoz, hogy számodra használható információt nyújtson.Különösen legyen gyanús, ha az eladó nem tud válaszolni a fenti kérdésekre, és nem ismeri profi módon azokat a készülékeket, amelyeket eladásra ajánl.

 

További kérdéseid vannak?
Hívj minket a 06 70/777-9220-as számon, és várunk Facebook klubunkban a 
„Vegital, ahogy mi szeretjük” zárt csoportban.
GYERE, TARTOZZ HOZZÁNK!