Leírás és Paraméterek
A fenyőmag a fenyőfélék ehető magja. A magok fogyaszthatók nyersen, pirítva vagy őrölve. Felhasználásuk gyakori például az olasz és az ázsiai konyhában. Az olasz ételek közül fontos összetevője a pestónak, de használják salátákban és húsfélékkel is. Más magokkal, gabonákkal keverve tejhelyettesítőkben is nagyon finom íze van.
A fenyőmag rendkívül egészséges, egyszeresen és többszörösen telítetlen és Omega-6 zsírsavakban gazdag, így segíthet csökkenteni az LDL-koleszterin szintjét a vérben.
Gluténmentes, emellett kiváló E-vitamin forrás és jelentős ásványianyag tartalommal bír, úgy mint mangán-, szelén-, cink-, magnézium.
Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Kalória: 2815 kJ / 673 kcal
Fehérje: 13,7 g
Szénhidrát: 13,1g
-amelyből cukrok: 3,6 g
Zsír: 68,4 g
-amelyből telített zsír 4,9 g
Rost: 3,7g
Nátrium: 0 mg
Összetevők: bio fenyőmag