A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Baktérium kultúrák fermentáláshoz

Rendezés:
Nézet:

A megújult keverék már geotrichum candidummal készül.

A kultúra elsősorban fehérpenészes lágy sajtok készítéshez ajánlott. Penicillium Candidum (fehér penész) és mezofil starter kultúrák keveréke. A Penicillium Candidumnak köszönhető a fehér bunda és a sajt krémes érése, lágysága.
Egy kapszula 10 liter tej bekultúrázásához elegendő. Felhasználás előtt vedd ki a fagyasztóból, és kevés langyos vízzel keverd homogénre.

Tárolása: -18°C-on

Fontos! A fehér penész a magas párát, 96-98% és 14-15°C-ot szereti szellős helyen. Akkor fog szépen érni a sajt, ha ezt biztosítani tudod!

Raktáron
1.980 Ft

DIY bifidobacterium joghurt kultúra, 10 baktériummal
állati eredetű tej, illetve növényi alapú tejhelyettesítő italok erjesztésére

Elkészítés: 500 – 1000 ml tejhez, vagy tejhelyettesítőhöz jól keverjen el 1 tasak kultúrát. Válassza ki a joghurt programot a fermentáló gépen: tejnél 6-8 órára, növényi tejhelyettesítőnél 8-12 órára állítsa be a készüléket.
Ha szeretne minél "joghurtosabb" ízhatást elérni, használjon fel 2 tasak kultúrát az elkészítésnél!

Adagolás: 1 liter/tasak

Javasolt erjesztési idő: 6-12 óra

Raktáron
2.190 Ft

DIY kimchi és zöldség erjesztő kultúra, 10 db tasak

Eredeti kimchiből származó (pácolt káposzta) baktérium kultúrák.

A kimchi Korea nemzeti étele, jellemzően kínai kelből, retekből, sárgarépából, gyömbérből, chilipaprikából készítik, sok hagyma, fokhagyma és fűszerek felhasználásával. Ez az étel Koreában olyan, mint nálunk a lecsó: ahány ház, annyiféleképpen készítik. A lényeg, hogy rendkívül egészséges és nagyon finom, az illata pedig eléggé jellegzetes és erőteljes.

Raktáron
1.890 Ft

DIY bacillus natto kultúra
Baktérium kultúra natto készítéséhez

A natto egy közkedvelt japán étel, amely két hozzávalóból áll: fermentált szójababból és natto erjesztő kultúrából. A natto önmagában kevés embernek ízlik, ugyanakkor szójaszósszal, kimchivel tálalva rendkívül finom, tápláló, egészséges étel. Japánban gyakran tálalják rizzsel, metélőhagymával, mustárral, szezámmaggal és fűszerekkel.

A natto tápanyagokban gazdag: tartalmaz fehérjét, kalciumot, káliumot, növényi rostokat, E-, B1-, B2, C- és K2 vitamint, valamint igen magas a vastartalma is.

Raktáron
1.890 Ft

A gyúrtsajt kultúrával 4 órán belül készíthetsz nagyon finom sajtokat, mert a keverékben található baktériumok pár órán belül gyúrhatóvá teszik a sajtodat. Egyszerűbb lépésekben, gyorsan, megbízhatóan készíthetsz parenyicát, mozzarellát, burratát, provolonét, kaskavált...

A sajtod pedig: szaftos, szálas, ízes - amilyennek lennie kell!ú

A kultúra tárolása: -18 °C és +4 °C között.

Ha mélyhűtőben tárolod, felhasználás előtt egy órával tedd szobahőmérsékletű helyre!

Raktáron
1.690 Ft

Probiotikus joghurt kultúra, más néven termophil joghurt kultúra, a Streptococcus thermophilus, Lactobacillus acidophilus és Bifidobacterium (BB-12) törzseiből áll. Ezek hőoptimuma 37-45°C. A Streptococcus thermophilusnak a kezdeti savanyodásban van fontos szerepe, a Lactobacillus acidophilus pedig az aroma termelésben és a végső savanyításban.

Raktáron
1.990 Ft

A magas hőmérsékleten kezelt tej (pasztőrözött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium-klorid (CaCl2) oldattal kalcium ionokat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd.

A kalcium-klorid felhasználása sokrétű. Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják.

Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása.

Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium-klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.

A kalcium-klorid kristályos vegyület, vízzel nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, ezért viszont nagy intenzivitással köti meg a vizet. A kalcium-kloridot mindig jól zárható dobozban tárold!

Fontos!

Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt mindenképpen használj hozzá kalcium-kloridot! A gabonák ugyanis nem tartalmaznak kalciumot, amely nélkül nem lehetséges a fermentáció! A tehéntejhez és olajos magvakból, kókuszból készült italokhoz nem kell adni. 

1 liter gabonatejhez 1-3 gramm kalcium-klorid szükséges, nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban.

Raktáron
1.750 Ft

A magas hőmérsékleten kezelt tej (pasztőrözött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium-klorid (CaCl2) oldattal kalcium ionokat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd.

A kalcium-klorid felhasználása sokrétű. Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják.

Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása.

Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium-klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.

A kalcium-klorid kristályos vegyület, vízzel nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, ezért viszont nagy intenzivitással köti meg a vizet. A kalcium-kloridot mindig jól zárható dobozban tárold!

Fontos!

Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt mindenképpen használj hozzá kalcium-kloridot! A gabonák ugyanis nem tartalmaznak kalciumot, amely nélkül nem lehetséges a fermentáció! A tehéntejhez és olajos magvakból, kókuszból készült italokhoz nem kell adni. 

1 liter gabonatejhez 1-3 gramm kalcium-klorid szükséges, nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban.

Raktáron
995 Ft

Mezofil és termofil kevert kultúrája mely élesztőt is tartalmaz.

A kefir kultúra CO2-t és etilalkoholt termel. Ezért érezzük azt a kellemes friss, pezsgős érzetet.

Raktáron
1.890 Ft

A Koreai erjesztett, fűszerezett zöldségek, a Kimchi ugyanazon a tejsavas erjesztéssel készül, mint a magyar savanyított káposzta. Már a 7. században is készítették. A Kimchi azt jelenti, hogy "Elsüllyedt Zöldségek". Az ősi Koreában ugyanazért készítették, mint őseink: vitaminbevitel biztosítása a téli hónapokban. Ma már minden Koreai hétköznapi életéhez szorosan kötődik, egyfajta nemzeti étel lett a Kimchi.

Raktáron
890 Ft

Kevert kultúra, mely mezofil aroma és textúra képző baktériumokból épül fel.

Felhasználási terület: krémsajt, lágysajt, tejföl

Összetevők:

Lactococcus cremoris

Lactococcus lactis

Leuconostoc cremoris

Lactis biovar diacetylactis

Adagolása:

10 liter tej/1 kapszula (1 u)

Használat előtt a kapszulát vegyük ki a mélyhűtőből, öntsük a kultúra szemeket tálkába és kevés langyos vízzel oldjuk fel a bekultúrázás előtt 10-15 perccel.

Hőoptimuma: 20-30 °C

Tárolása: -18 °C-on gyártástól számított 12-18 hónap

+5 °C-on aktivitását legkevesebb 6 hétig megőrzi

Raktáron
1.890 Ft

mezophil kultúra, más néven vajkultúra nagyon sok helyen felhasználható, aludttejtől az érlelt sajtokig. Ha aludtejet szeretnénk készíteni, majd abból túrót, a mezofil kultúra segítségével lerövidül a savanyodás, tiszta ízű, vadkultúráktól mentes aromás lesz az eredmény. Ha tejszínt kultúrázunk be, kellemes savanykás tejfölt, vagy vajat készíthetünk. Érlelt sajtok, mint pl. a trappista sajt készítéséhez starter kultúraként alkalmazható. Az érlelés folyamán aroma  és CO2 is termelődik. 

Raktáron
1.890 Ft

Összetevők: rizsliszt, rhizopus orizae

Egy csomag 5 db tasakot tartalmaz!

Raktáron
1.890 Ft

Fermentáló baktérium keverék zöldségek és gyümölcsök savanyításához, irányított erjesztéséhez - 12 adag.

A fermentáló baktérium kultúra keveréket úgy állítottuk össze, hogy megfelelő savanyodást biztosító törzsek mellett az aromák fejlődését is elősegítő baktériumok is fermentálják a zöldségeidet.

A csomag visszazárható (simítózáras), adagoló kanál is található benne.

Adagolása: a mellékelt kanállal annyi port vegyél ki a tasakból, hogy a kanál színültig legyen (nem púpozottan). Ez a mennyiség 0,5 - 2 kg mennyiségű zöldség-gyümölcs fermentálásához ajánlott.

Raktáron
2.390 Ft