A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)

DIY Baktérium kultúra natto készítéséhez

DIY bacillus natto kultúra
Baktérium kultúra natto készítéséhez

A natto egy közkedvelt japán étel, amely két hozzávalóból áll: fermentált szójababból és natto erjesztő kultúrából. A natto önmagában kevés embernek ízlik, ugyanakkor szójaszósszal, kimchivel tálalva rendkívül finom, tápláló, egészséges étel. Japánban gyakran tálalják rizzsel, metélőhagymával, mustárral, szezámmaggal és fűszerekkel.

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak.

Minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó!

A natto tápanyagokban gazdag: tartalmaz fehérjét, kalciumot, káliumot, növényi rostokat, E-, B1-, B2, C- és K2 vitamint, valamint igen magas a vastartalma is.

Egységár: 219,00 Ft/tasak
Elérhetőség: Raktáron
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Youtube videók

Leírás és Paraméterek

Elkészítés:

Mossunk meg 20-25 dkg bio szójababot és áztassuk be 24 órára. Másnap öntsük egy fém tálba a megpuhult szójababot, majd a Smart Chefbe, vagy egy kuktába öntsünk kb. 2 cm vízet és tegyük bele a szójával teli tálat. Körülbelül 2-3 órát főzzük, de az állaga akkor lesz jó, ha az ujjunkkal könnyedén szét tudjuk nyomni a babot. Ha kész, akkor 40 fokosra, vagy szobahőmérsékletűre hűtjük, elosztjuk a fermentáló két lyukacsos tálcáján. Körülbelül 30 ml vízben jól elkeverjük a natto kultúrát és a felével meglocsoljuk az egyik tálcán lévő babot, majd a másikat is és alaposan elkeverjük. A fermentálón kiválasztjuk a natto programot és elindítjuk. A fermentáló által felajánlott időt (16 órát megnövelhetjük akár 24 órára is). Minél tovább erjesztjük a nattot, annál több nattokináz enzim termelődik.

Tartalom, eredeti törzs: maltodextrin, natto por, Lactobacillus plantarum

Gyártói szabvány: Q / TZCXG 0001
Gyártói egészségügyi engedély száma: SC13111121013377

Fontos! A kultúrát magas hőmérsékletnek kitenni nem szabad, mert a baktériumok elpusztulnak!
Mélyhűtőben tárolja!

Csomagolás: 10 db fóliázott alumínium tasak, hasonló gyűjtő tasakban

Adagolás: max. 250 gr száraz szójabab/1 tasak
Súly: 3 g (0,3 g/tasak)
Javasolt erjesztési idő: 16-20 óra

Forgalmazó: Malompark Kft 8000 Székesfehérvár, Bem u 40.

Származási hely: Kína

Így készül a natto!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Válassz kedvezményes csomagajánlataink közül!

Az oldal tetejére