A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)

DIY kimchi és zöldség erjesztő baktérium kultúra, 10 db tasak

DIY kimchi és zöldség erjesztő kultúra, 10 db tasak

Eredeti kimchiből származó (pácolt káposzta) baktérium kultúrák.

A kimchi Korea nemzeti étele, jellemzően kínai kelből, retekből, sárgarépából, gyömbérből, chilipaprikából készítik, sok hagyma, fokhagyma és fűszerek felhasználásával. Ez az étel Koreában olyan, mint nálunk a lecsó: ahány ház, annyiféleképpen készítik. A lényeg, hogy rendkívül egészséges és nagyon finom, az illata pedig eléggé jellegzetes és erőteljes.

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak.

Minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó!

Egységár: 219,00 Ft/tasak
Elérhetőség: Raktáron
2.190 Ft (1.724 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Kimchi recept

Hozzávalók:
  • Körülbelül 10-12 csíkokra szeletelt kínai kel levél

  • 2 közepes, nagy lyukú reszelőn lereszelt sárgarépa

  • 1 csokor, vékony csíkokra vágott hónapos retek, vagy annak megfelelő mennyiségű jégcsap retek

  • 1 közepes lila hagyma, ugyancsak vékonyan felszeletelve

  • 4-5 db apróra felkockázott fokhagyma

  • 2 cm reszelt gyömbér

  • 1/2 ek só

  • 1 ek méz, de bármilyen cukor megfelelő, ami táplálékul szolgál az erjesztő baktériumok számára

  • 1 tasak Kimchi erjesztő kultúra

  • Jól megbolondítja a kimchinket 1 kis szárított chilipaprika szétmorzsolva, de használhatunk Kimchi fűszerkeveréket is

Elkészítés:

​​1. Az összes hozzávalót előkészítjük, beletesszük a tartályba és jól megsózzuk, összekeverjük.

2. Egy egész tasaknyi kimchi kultúrát elkeverünk egy jó nagy pohár vízben és ráöntjük úgy, hogy ellepje a zöldségeket. Fontos, hogy minden kis darabka benne legyen a folyadékban.
 
3. A tartály tetejére csak lazán tesszük rá a műanyag tetőt, és ráhelyezzük a gép fedelét is. Áram alá helyezzük a készüléket, és kiválasztjuk a Kimchi programot, valamint benyomhatjuk a Cooling gombot is.
 
4. Amikor elkészült a kimchink, jól lehűtjük, és már fogyaszthatjuk is.
 
A Kimchi programmal bármilyen zöldségből, gyümölcsből egyéni receptúra szerint összeállított erjesztett italok, ételek, savanyúságok készíthetők.
 

Összetevők: Lactobacillus plantarum, Lactobacillus

Eredeti törzs: pácolt káposzta fermentációs baktériumok

Gyártói szabvány: Q / TZCXG 0001

Gyártói egészségügyi engedély száma: SC13111121013377

Fontos! A kultúrát magas hőmérsékletnek kitenni nem szabad, mert a baktériumok elpusztulnak!

Mélyhűtőben tárolja!

Csomagolás: 10 db fóliázott alumínium tasak, hasonló gyűjtő tasakban
Súly: 10 g (1g/tasak)

Javasolt erjesztési idő: 28-32 óra, adagolás: 1 kg/tasak

Forgalmazó: Malompark Kft. 8000 Székesfehérvár, Bem u 40.

Származási hely: Kína

Vélemények

5.00
3 értékelés
5
3
4
0
3
0
2
0
1
0
2023. 03. 26. -
Igazolt vásárlás
2023. 03. 25. -
Igazolt vásárlás
2022. 05. 31. -
Igazolt vásárlás
Tökéletesen működött kimcsi készítéséhez.
Az oldal tetejére