Leírás és Paraméterek
Vitaminokban és nyomelemekben gazdag. Található benne: B2, B3, B6, vitamin, biotin, folsav, jód, mangán, magnézium, kálium, kalcium, vas, szelén és cink.
Emellett természetes jódforrás. A benne található magnéziumnyugtató hatású és segíti a kiegyensúlyozott pihenést is. Csontritkulás megelőzése céljából is fogyasztható a kesudió. Tartalmaz olyan zsírsavakat, melyek a koleszterin szintet csökkentik.
A kesudióból készült növényi ital az egyik legfinomabb.
100g kesudió tápanyagtartalma:
energia: 2,314kJ/553kcal,
fehérje: 18,22g,
szénhidrát: 30,19g,
cukrok: 5,91g,
élelmi rost: 3,3g,
zsír: 43,85g
250g g kesudióból kb. 3,5 l kesudióital főzhető.
Kesudióital recept:
- 1,5-2 adagolópohár kesudió (kb. 90 gr)
- fél adagolópohár kókuszreszelék
- késhegynyi só
- 1 evőkanál nyírfacukor/eritrit
- 1,5 evőkanál Olajessimo vagy Paleolaj
- 1 cm vaníliarúd (elhagyható)
- víz a maximum jelzésig