A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Szójabab, BIO 500 g

Az állati eredetű fehérjeforrások után a szója tartalmazza a legkedvezőbb arányban a szervezet számára nélkülözhetetlen aminosavakat.
A szójaolaj antioxidáns, a gyulladás csökkentő, a cukorbetegek érszövődményeit megelőző és a bőr rugalmasságát növelő tulajdonságokkal rendelkezik. Fontos alkotóeleme a lecitin,nélkülözhetetlen az agy, az idegrendszer, illetve a máj optimális működéséhez, erősíti az idegrendszert, javítja a koncentráló- képességet, megelőzheti az epekőképződést, koleszterinszint- és vérnyomáscsökkentő hatású.

A szója nagy mennyiségben tartalmaz fitoösztrogéneket (növényi vegyületek), amelyek a női nemi hormonhoz, az ösztrogénhez hasonló felépítésűek. A fitoösztrogének szerepet játszanak a menopauza tüneteinek enyhítésében, valamint a csontritkulás megelőzésében. A szójában található genisztein nevű vegyület a prosztatarák terjedésével szemben is védőhatást fejthet ki.

Felhasználása: nagyon széles körben használható; csíráztatásra, szója ital, szója"joghurt", olaj, szójaszósz, tofu, krémek, pástétomok stb. készítéséhez.

Egységár: 3.099,99 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A szójabab a pillangósok családjába tartozó hüvelyes növény. A hüvelyekben 4-5 mag fejlődik. A bab általában sárga, de barna színű is lehet, fajtánként eltérő nagyságú, 5-10 mm átmérőjű, gömb alakú vagy ovális. A szójabab a világon a legnagyobb mennyiségű zsiradékot adó növény, de elsősorban nem olaj-, hanem fehérjetartalma miatt termesztik és emiatt a világ takarmányozásában nélkülözhetetlen. A távol-keleti konyha leggyakrabban használt alapanyaga,"csont nélküli hús"-nak is nevezik.

Jó tudni: mivel nagy mennyiségben használják az állattenyésztésben is, sajnos génkezelt szójababok is vannak kereskedelmi forgalomban. Csak a génmanipuláció mentes, ellenőrzött terméket fogyassza!

Elsősorban azoknak ajánlott, akik nem fogyasztanak egyéb szója-adalékolt élelmiszert, valamint a vegáknak és a sportolóknak.

Szójaital recept:

50 g szójabab bio
20 g eritrit
20 ml Olajessimo
1 cm vaníliarúd
1 g himalája só (fél mokkáskanál)
víz a maximum jelzésig

Elkészítés:
Az összes hozzávalót gép tartályába tesszük. Ráillesztjük a gép fejét, kiválasztjuk a megfelelő programot és elindítjuk.
Program: "száraz mag", "áztatott mag", "gabonatej", "soymilk", "five grain"
A program lejárta után a kész italt bele öntjük a géphez tartozó szűrőkancsóba. A szűrleményt spatulával kinyomkodjuk.
A szójatej szűrleménye sütemény készítésére nem alkalmas, de azért ezt az alapanyagot is fel tudjuk használni, például szójababkrém készítéséhez.

  • Összetevők: szójabab*

*= Ellenőrzött Ökológiai Gazdálkodásból HU-ÖKO-01
ellenőrizte: Biokontroll Hungária Nonprofit Kft.

Tápanyagtartalom (100 g-ban):
Energiaérték: 1353 kJ / 323 kcal
Zsír: 18,1 g
- amelyből telített zsírsavak: 2,53 g
Szénhidrát: 6,29 g
- amelyből cukor: 6,22 g
Rost: 21,96 g
Fehérje: 33,73 g
Nátrium: 4 g


Referencia beviteli érték egy átlagos felnőtt számára (8 400 kJ/2 000 kcal).

A termék szóját, glutént, zellert és olajos magot is feldolgozó üzemben készül.

Származási ország: Kína

 

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére