A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
690 Ft (543 Ft + ÁFA)

Sajtforma préslappal, 250 g

Kerek présforma 25dkg-os sajtokhoz. 

Anyaga: élelmiszeripari műanyag
Friss és lágysajtok készítéséhez.

Egységár: 690,00 Ft/db
Elérhetőség: Készlethiány
690 Ft (543 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

felső átmérő: 9.5 cm
alsó átmérő: 9.3 cm
magasság: 7 cm

Recept


Aszalt paradicsomos-bazsalikomos kesudiós "sajt" helyettesítő

Paleo étrendbe is beilleszthető finom lágy sajt helyettesítő. Ebből a mennyiségből 3 db készült.

 Előkészítés

10 perc

 Program idő/főzés

15 perc

 Pihentetés

24 óra

 Mennyiség

4

HOZZÁVALÓK

Fermentálás után ízesítjük:

ELKÉSZÍTÉS

  1. A kesudiót meleg vízbe áztatjuk, minimum 3 órára. A 3 óra alatt 3 x vizet cserélünk rajta, majd leszűrjük.
  2. A kesudiót a 250 ml vízzel a Vegital növényi italkészítő tartályába tesszük, majd elindítjuk a Juice programot 2 x (egymás után). Ezáltal krémes állagúra turmixoljuk.
  3. A krémet szűrőbe rakjuk, lecsepegtetjük, egy szilikonos lapáttal kicsit megnyomkodjuk. Lefedjük és nehezékként a kancsóba vizet rakunk, hogy a savó kifolyjon. Körülbelül 1-2 óráig csepegtetjük.
  4. A Vegital fermentáló gép tartályába egy alátétet rakunk és erre helyezzük a sajtkészítő formát. Belekanalazzuk a masszát, majd elindítjuk a Kimchi programot. 6 óránként megnézzük és az összegyűlt savót kiöntjük.
  5. A fermentálás után hozzáadjuk sót, a citrom levét, az inaktív élesztőt, az olvasztott kókuszzsírt.
  6. Az aszalt paradicsomot beáztatjuk, majd jól kinyomkodjuk. A kinyomkodott paradicsomot és a friss bazsalikomot összeaprítjuk. Az összes hozzávalóval krémes állagúra keverjük.
  7. Formába kanalazzuk és hűtőben tároljuk fogyasztásig. Jól zárható dobozban maximum 5 napig áll el.
  8. Ha nem adunk hozzá lágy sajt kultúrát, akkor egy teáskanálnyi citromlevet használhatunk helyettesítésre. Ízesítéskor, érdemes megkóstolni. Egy kicsit savanykás, de nagyon finom.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére