A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA)

GAL E-vitamin, 100 NE x 90 adag

Nem értékelt

GAL E-vitamin, 100 NE x 90 adag

Az E-vitamincsalád mind a 4 tagját tartalmazó, szójamentes, növényi kivonatot oldottunk alacsony Ω6-tartalmú napraforgóolajban. Így természetes E-vitamin-komplexhez juthat kapszulák nélkül. E-vitaminként az alfa-tokoferolt használják széles körben, azonban a természetben ez így önmagában nemigen található, mindig vannak mellette béta-, gamma- és delta-tokoferolok is, amelyek jelentőségével egyre több kutatás foglalkozik.

Termékünk az E-vitamint a 4 féle tokoferol komplex keverékeként tartalmazza, úgy, ahogy azok a természetben is előfordulnak, együtt.

Hordozóanyagként csupán ún. magas olajsavas napraforgóolajat alkalmazunk, amelyet egy olyan (nem génkezelt) napraforgómag fajtából préselnek, ami omega-6 zsírsavakból nem 20-30%-ot tartalmaz, mint a hagyományos, hanem mindössze 1-2%-ot. Ettől nem csupán stabilabb lesz, de szervezetünk omega-6 / omega-3 arányán sem ront. A felhasznált tokoferolok napraforgómagból, és nem szójából vannak kivonva.

Adagolás: Napi 28 csepp, lehetőleg étkezéskor.

Az ajánlott fogyasztási mennyiséget ne lépje túl! A termék nem helyettesíti a kiegyensúlyozott, változatos étrendet és az egészséges életmódot. Gyermekek elől elzárva tárolandó.

Egységár: 45.157,86 Ft/liter
Elérhetőség: Raktáron
4.290 Ft (3.378 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

E-vitaminként sokáig minden gyártó csak alfa-tokoferolt használt és ez sajnos még ma is nagyon gyakran így van. Hogy ez miért akkora probléma? Az E-vitaminnak sok formája (izomerje) ismert, alfa-, béta-, gamma- és delta-tokoferolok és tokotrienolok. Illetve újabban a kivi héjában is azonosítottak egy újabb tokoferolt. Régi, elavult mérések, és azok helytelen értelmezése miatt az alfa-tokoferolt tartották a legerősebbnek ezek közül, így E-vitaminnak csak ezt lehet jelölni termékeken (illetve ez egy kicsit bonyolultabb, de lényegét tekintve így van). Emiatt a legtöbb gyártó E-vitaminként csak alfa-tokoferolt használ, az éri meg mind az ára, mind pedig a rossz szabályozás miatt. Azonban a természetben alfa-tokoferol önmagában sosem fordul elő, mindig csak egyéb tokoferolokkal együtt. Ebből már sejteni is lehetett, hogy E-vitamint (alfa-tokoferolt) a többi tokoferol nélkül szedni veszélyes, “természetellenes”.

Már 1994-ben is kijött egy tanulmány, mely szerint az E-vitamin és egyéb antioxidánsok pótlása fokozza a rák és egyéb betegségek kockázatát dohányosok körében. Majd 2000-ben is az ún. SELECT kutatás eredményeit is publikálták, ahol az derült ki, hogy az E-vitamin (alfa-tokoferol egyéb tokoferolok nélkül) jelentősen fokozza a prosztatarák kockázatát. Azonban azt is megállapították, hogy ha egyéb-tokoferolokat (főleg gammát-) is fogyasztottak az alfa- (E-vitamin) mellé, akkor az jelentősen (ötödére!) csökkentette a prosztatarák kockázatot. E két kutatás eredményét úgy kommunikálta a közegészségügy és a média, hogy a gyógyszeriparnak kedvezzen, azaz, hogy nem szabad vitaminokat, antioxidánsokat, étrend-kiegészítőket szedni, mert ártanak. A valóság azonban egészen más! Ezekben a kutatásokban a különböző vitaminok és antioxidánsok nem természetes formáit és nem természetes arányait használták. E-vitamin esetében csak alfa-tokoferolt izoláltan adtak ott, ahol károsnak találták, annak is a szintetikus dl-alfa-tokoferol formáját, és nem a természetes d-alfa-tokoferol formáját.

Valószínű, ha a természetes d- formáját adták volna is ugyan ez az eredmény született volna, hiszen a problémát az okozza, hogy ha alfa-tokoferolt szedünk a többi tokoferol nélkül, akkor a szöveteinkben megváltozik a tokoferolok aránya: megnő az alfa a többihez (főleg a gammához) képest. Újabban pedig kiderült, hogy pl. a gamma-tokoferol erősebb antioxidáns hatású és több pozitív hatással is rendelkezik, mint az alfa (pl COX-2 gátlás révén gyulladáscsökkentő hatású is, míg az alfa nem). Azaz végeredményben kiszorította az E-vitamin pótlás a még jobb hatású gamma-tokoferolt a vizsgálatban résztvevő alanyok szervezetéből és ez okozta a káros hatást.
Fontos tehát, hogy csak olyan E-vitamin készítményt válasszunk, ami kevert-tokoferolok / vegyes-tokoferolok formájában tartalmazza a benne lévő E-vitamint, és ne alfa-tokoferol formájában.

Vigyázat! Sok készítményen szerepel, hogy “természetes E-vitamin”. Ezek semmivel sem jobbak, ha csak alfa-tokoferolt tartalmaznak. Ez összesen annyit jelent, hogy nem a szintetikus dl-alfa-tokoferolt, hanem a természetes d-alfa-tokoferolt tartalmazzák, amitől azonban még éppen olyan károsak, hiszen bármilyen alfa-tokoferol szedése a többi tokoferol nélkül kiszorítja a szervezetünkből az alfánál hasznosabb formákat.

E-komplex termékünkben az E-vitamin természetes tokoferolok keverékének formájában található meg, melyek NON-GMO növényi kivonatokból származnak. Sem szója-allergént, sem más allergizáló anyagot nem tartalmaznak.

A vegyes-tokoferolok keverékét pedig ún. magas olajsavas napraforgóolajban oldottuk, mely egy olyan speciális NON-GMO napraforgómagból van hidegen sajtolva, melynek omega-6 tartalma rendkívül alacsony (1-2% a szokásos kb. 25%-kal szemben), így nem csak a tokoferolok arányát segít helyretenni, de az omega-3/omega-6 arányunknak sem árt.

A kevert tokoferolok legfontosabb hatásai a teljesség igénye nélkül, az eddigi kutatások tükrében:

Érrendszerre gyakorolt pozitív hatásai:

  • Javítja az endothel funkciót: 
  • Az étkezés után megemelkedett vércukor erekre kifejtett káros hatásait csökkenti már 5 nap használat után. 
  • Csökkenti az érelmeszesedés kockázatát.
  • A nitrogén-oxid fokozása révén javítja a véráramlást.
     

Egyéb pozitív hatásai:

  • Javítja a máj funkcióit, májcirrózis és egyéb májproblémák esetén jó hatású.
  • Fokozza az immunitást, elsősorban az idősebb korosztály körében.
  • Gyulladáscsökkentő hatás.
  • Mérsékli a légúti allergiákat.
  • Erős antioxidáns.
  • Védi a DNS-t a sugárzásokkal szemben, beleértve a röntgensugárzást is.
  • Csökkenti az Alzheimer-kór tüneteit és kialakulásának kockázatát.
  • Csökkenti a felső-légúti fertőzések előfordulását.

 

Felhívás: Az étrend-kiegészítők a hazánkban is érvényben levő európai uniós szabályozás szerint olyan élelmiszerek, amelyek a hagyományos étrend kiegészítését szolgálják, és koncentrált formában tartalmaznak tápanyagokat vagy egyéb táplálkozási vagy élettani hatással rendelkező anyagokat, egyenként vagy kombináltan. E termékek a hivatalos állásfoglalásnak megfelelően nem gyógyszerek, nem rendelkeznek gyógyhatással, s nem alkalmasak betegségek kezelésére, sem megelőzésére. A GAL Vital SynergyTech Kft. valamennyi kommunikációs felületén tiszteletben tartja a fentiek jogforrásául szolgáló 37/2004. (IV. 26.) ESzCsM rendeletben írtakat, továbbá a gazdasági versenyhivatali előírásokat. Kijelentjük, hogy a termékeink hatóanyagairól szóló írásaink kizárólag a legfrissebb, független és mértékadó kutatások alapján, összefüggéseik mélyreható tanulmányozása nyomán születnek, s azok eredményeinek bemutatására szolgálnak a fogékony és érdeklődő Olvasók tájékoztatásának törekvésével. E szövegek eladásösztönző célt nem hordoznak, a termékeink megvásárlására nem buzdítanak. Ha Vásárlóink visszatérő rendeléseikkel megtisztelnek bennünket, az csakis azért történjék, mert a GAL termékek jótékony hatásait maguk tapasztalták. Ebben hiszünk, ezért dolgozunk.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére