A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Hiszen mindjárt Karácsony! Lazacoljunk!

Nem laza kaja, mesteri fogás, gyönyörű ünnepi színekben

Ha már kedvet kaptatok Smart Chef urasággal való ismerkedéshez, egy rövid receptben megmutatjuk, hogy egy különleges, akár ünnepi fogást is egyszerűen elkészíthetünk vele! 

Lazac filé Smart Chef-ben 


Hozzávalók:

30 dkg vadlazacfilé

10 dkg só

frissen őrölt fekete bors

8 dkg vaj


A megtisztított lazacfilét bőrös oldalával lefelé egy sóval telt tálba, 2 órára sóágyra fektetjük.
Ettől a kis trükktől lesz a lazac bőre a sütésnél ropogósabb. A halat megszabadítjuk a rátapadt sótól, áttörölgetjük, megborsozzuk. Az összes vajat felhasználva Shalow Fry program segítségével, félidőben átfordítva, a bőrös oldalával lefelé kezdve 5 – 5 perc alatt átsütjük. Elég az öt perc, a lazac pillanatok alatt el tud készülni és a kacsamellhez hasonlóan nem szabad kiszárítani teljesen.  

Isteni  - akár Karácsonyra is ajánlott – főfogás, tetszés szerint adhatunk mellé párolt rizst vagy akár csak zöldségköretet is.

Az oldal tetejére