A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Sztorik, receptek, tapasztalatok. Tőlünk, Nektek!

 

Ismét vasárnap, ilyenkor készítem el a kislányomnak a következő 3 napra azokat a tejmentes italokat, amiket az iskolába visz, és amiket itthon is fogyaszt, többnyire reggelire. Amikor nem érek rá, a legegyszerűbben elkészíthető kókusztejet főzőm neki, ami tulajdonképpen egy adu ász, önmagában is finom és bármikor lehet hozzá adni csokit, vagy gyümölcsöt, és máris kész egy remek desszertital.

Amikor jobban ráérek, akkor viszont alkotok kicsit. Ma a tejhelyettesítőknél a vaníliáé lett a főszerep.

 

A „csak” laktóz érzékenyeknek érdemes tudni, hogy az erjesztett tejtermékek már nem, vagy csak nagyon kis mértékben tartalmaznak tejcukrot, ezért akik rendelkeznek még némi laktáz enzimtermeléssel, és kis mennyiséget elviselnek a laktózból, azok fogyaszthatják az állati tej alapú fermentált ételeket is.

Aki a tejfehérjére is, vagy kifejezetten arra érzékeny, az csak növényi „tejszínből” készült termékeket ehet!

És most lássuk, hogyan készülnek!

Egy isteni finom paleo fánk receptet hoztunk neked, amelyből büntetlenül ehetsz még akkor is, ha éppen súlycsökkentő diétát tartasz! Nem hizlal, és nagyon finom!


A sütésnél a Paleolit Éléskamra Puha fánk lisztkeverékét használtuk, amely a megszokott, hagyományos fánk ízvilágát idézi.