A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
Ön itt jár: > >

Blog

Sztorik, receptek, tapasztalatok. Tőlünk, Nektek!

 

Ismét vasárnap, ilyenkor készítem el a kislányomnak a következő 3 napra azokat a tejmentes italokat, amiket az iskolába visz, és amiket itthon is fogyaszt, többnyire reggelire. Amikor nem érek rá, a legegyszerűbben elkészíthető kókusztejet főzőm neki, ami tulajdonképpen egy adu ász, önmagában is finom és bármikor lehet hozzá adni csokit, vagy gyümölcsöt, és máris kész egy remek desszertital.

Amikor jobban ráérek, akkor viszont alkotok kicsit. Ma a tejhelyettesítőknél a vaníliáé lett a főszerep.

 

A „csak” laktóz érzékenyeknek érdemes tudni, hogy az erjesztett tejtermékek már nem, vagy csak nagyon kis mértékben tartalmaznak tejcukrot, ezért akik rendelkeznek még némi laktáz enzimtermeléssel, és kis mennyiséget elviselnek a laktózból, azok fogyaszthatják az állati tej alapú fermentált ételeket is.

Aki a tejfehérjére is, vagy kifejezetten arra érzékeny, az csak növényi „tejszínből” készült termékeket ehet!

És most lássuk, hogyan készülnek!

Egy isteni finom paleo fánk receptet hoztunk neked, amelyből büntetlenül ehetsz még akkor is, ha éppen súlycsökkentő diétát tartasz! Nem hizlal, és nagyon finom!


A sütésnél a Paleolit Éléskamra Puha fánk lisztkeverékét használtuk, amely a megszokott, hagyományos fánk ízvilágát idézi.

 

Imádjuk a pizzát, főleg akkor, ha magunk készíthetjük el, hiszen gyorsan megsül, és szinte bármit rátehetünk, amit csak a hűtőben találunk.

Aki még nem készített pizzát otthon, az azt gondolhatja, hogy ez egy bonyolult dolog, pedig valójában nagyon egyszerű (főleg előre bekevert lisztkeverékkel). Nem beszélve arról, hogy az otthon készült pizza igen ​pénztárcabarát, és klasszisokkal finomabb, mintha a fagyasztó mélyéről vennénk elő. Ráadásul olyan alapanyagot teszünk rá amit csak szeretnénk.

Most már a gluténérzékenyek, diétázók és fogyókúrázók is bátran ehetik, hiszen nagyon sok gluténmentes és cukormentes lisztkeverék áll rendelkezésünkre, amelyekből pillanatok alatt készíthetünk pizzát, vagy kenyérlángost. Ma a Paleolit Éléskamra Keltes élmény lisztkeverékéből készítettem pizzát a Smart Chefben, családom nagy örömére.

 

Készíts vegán kókuszjoghurtot a Smart Chef szakácsrobotban!

Nagy Zita ebben a videóban bemutatja, hogy még kisgyerek mellett is mennyire egyszerű és gyors a szakácsrobottal dolgozni.

Ha elkészült dobd fel olajos magvakkal, aszalt gyümölcsökkel, müzlivel, hogy a reggeli/tízórai még laktatóbb és finomabb legyen!

 

Mézes-levendulás mandula ital

Következő blogbejegyzésünkben egy olyan különleges növényi ital receptet szeretnénk veled megosztani, ami nagy sikert aratott egy bemutatón is.

Az elkészült italt fogyaszd önmagában, öntsd kávéhoz, vagy főzz belőle kását, mindegyik változatban imádni fogod!

 

Érdekel a növényi italkészítés? Szeretnéd a tejet valami nagyon finom itallal helyettesíteni? Szívesen elsajátítanál új recepteket? Már régóta érdekel, hogy mi a különbség egyes készülékek között? Akkor Neked is ott a helyed a Vegital workshopján!

Itt nem számít, hogy kezdő, vagy haladó vagy a növényi italok világában, és az se, hogy rendelkezel-e már Vegital növényi italkészítővel!

Gyere el és nézd meg hogy készülnek a mennyei növényi tejhelyettesítő italok, sőt kóstold is meg őket! Az előadáson természetesen kérdezni és jegyzetelni is lehet, ezért ha minden értékes információt szeretnél megjegyezni, hozz magaddal papírt és ceruzát! Mindenki, aki részt vesz a workshopon, kedvezményes áron vásárolhatja meg Halászi Ildikó Te(l)jes élet tej nélkül című könyvét!