A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Kakaóvaj pasztilla 100g

Ár:
990 Ft (780 Ft + ÁFA)

A kakaóvaj ehető zsiradék, amely a kakaóbabból kerül kivonásra a csokoládé és kakaó gyártás során. A kakaóbab szárítását követően hidegsajtolással nyerik ki a kakaóvajat, melynek eredményeként egy szűretlen, csokoládébarna színű és finom kakaó illatú vaj jön létre. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, tört fehér, vagy sárgás színű lesz.

Előszeretettel alkalmazzák kozmetikai területen, ugyanis a kakaóvaj védőréteget képez a környezet és a bőr között, és segíti a nedvesség megtartását. Polyphenolt (CMP) is tartalmaz, mely megakadályozza az immunoglobulin termelődését, melyről úgy gondolják, hogy a dermatitis és az asztma előidézője lehet.

A kakaóvaj számos natúr kozmetikum alapanyaga. A kellemes illatú anyag számtalan más, bőrön alkalmazott készítményben is megtalálható. Kutatások azt mutatják, hogy a test kakaóvajjal történő masszírozása elősegíti a stresszes állapot megszűnését, erősíti az immunrendszert, és szerepe van a rák elleni küzdelemben is. 

Kakaóvaj pasztilla formájában megkönnyíti az adagolást.

Elérhetőség: Raktáron
Egységár: 9.900,03 Ft/kg

Leírás és Paraméterek

A kakaó Dél-Amerika esőerdőiből, főként az Amazonas és Orinoco vízrendszerének ártereiről származik. 

A kakaóvaj ehető természetes zsiradék, melyet a kakaóbabból nyernek a csokoládé és a kakaó gyártása során. Egy kakaóbab átlagosan 44-46% kakaóvajból áll, melyet a babok szárítását követően hidegsajtolással nyernek ki. A művelet eredménye a szűretlen, szűz kakaóvaj, amely csokoládébarna színű, jellegzetes kakaó illatú és ízű. A szűrt kakaóvaj elveszíti barna színét, törtfehér, vagy sárgás színű lesz.

A kakaóvajat előszeretettel alkalmazzák kozmetikumokban, barnítókrémekben, szappanokban és sokféle testápoló termékben is. A kakaóvajat a legjobb bőrnedvesítőnek is nevezik. Évszázadok óta használják a bőr puhaságának megőrzésére. Egyike a legstabilabb, magasan koncentrált zsíroknak, amely testhőmérsékleten olvad, és azonnal felszívódik a bőrben. Magas E-vitamin tartalmú termék.

A bőr puhaságának megőrzésén kívül a kakaóvajat gyakran ajánlják ekcéma és dermatitis kezelésére.

Beltartalmi érték (kötelező adatok)
100 grammra vetítve
Energia kcal/kJ
900 kcal / 3700 kJ
Zsír
100 g
- ebből telített zsírsavak
60 g
Szénhidrát
0 g
Fehérje
0 g
0 g

Kiszerelés: 100 g

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!