Felverhető kókusz "tejszín" receptje

Felverhető kókusz "tejszín" receptje

A főzőtejszín és a tejszínhab helyettesítésére a kókusz "tejszín" tökéletes alternatívát jelent, hiszen nem csak ásványi anyagokban gazdag, de még ízletes is. Ráadásul a receptben szereplő növényi "tejszínhab" kizárólag növényi alapanyagból készült, és tejfehérjétől, laktóztól mentes.

A recept 1,3 literes készülékekhez készültek (Baby gépeknél a szorzó 0,7, a Rainbownál 1,5).

Hozzávalók

3 ap kókuszreszelék
1 ek rizs 
kb 1 dl kókuszzsír
1 csapott ek eritrit vagy más édesítő
fél mk só
1 ek paleolaj vagy olajessimo
víz a min jelig

 

Szűrést követően sűrítjük:

Kb fél-1 kk konjakliszttel ugyanannyi xantánnal és kollagénnel (pl: GAL kollagén peptid) Szifonba tesszük és belecsavarjuk a habpatront. Nem esik össze, nagyon jó állagú "tejszínhab" lesz belőle.