Meggyes kókuszjoghurt fagyi

Mindig van a hűtőben kókuszjoghurt (a receptet lejjebb találod). Különböző gyümölcslekvárokkal isteni finom fagyi készíthető, és megéri elkészíteni őket, mert az egész család imádni fogja ezt a tejmentes finomságot.
Hozzávalók: 4 adag
elkészítési idő: 15 perc+ fagyasztás
- 600 g kókuszjoghurt
- 1 ek. méz/agávészirup ízlés szerint
- 3-4 ek,meggylekvár (vagy bármilyen más lekvár)
- 1 ek. vanília kivonat
Elkészítése:
Az összes hozzávalót keverjük robotgéppel habosra, majd óvatosan forgassuk össze a meggylekvárral.
Kanalazzuk egy kisebb fémtálba/kenyérsütiformába és frissen tartó fóliával fedjük le, majd tegyük a fagyasztóba (kb 40-45 percig). Ha letelt, vegyük ki és alaposan keverjük át a masszát és ismét rakjuk vissza a fagyasztóba. Ezt ismételjük meg négyszer. Fogyasztás előtt 15 perccel vegyük ki a fagyasztóból.
Tegyünk még rá a a meggylekvárból és kanalazzuk be, nagyon finom. :)
Kókuszjoghurt
Hozzávalók:
Elkészítése:
A kókusz"tejszínhez" hozzákeverjük a lecitint és a joghurt kultúrát. A Vegital fermentáló tartályába öntjük, majd kiválasztjuk a joghurt készítő programot (10-12 órára állítjuk).
Ha lejárt a program, üvegekbe kanalazzuk és a hűtőben tároljuk fogyasztásig.