A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
Napraforgó lecitin 300g Katt rá a felnagyításhoz

Napraforgó lecitin 300g

Ár:
2.990 Ft (2.354 Ft + ÁFA)

A lecitin szinte minden életfunkciónkban részt vesz, nélkülözhetetlen alkotóeleme a sejteknek, különösen a sejthártyának és az idegszövetnek. A lecitin az egyik összetevője azon fehérjéknek, melyek a vérben a zsírok szállítását végzik.

A lecitin kedvező hatásai:

A zsírégetésen kívül viszont számos más létfontosságú funkciót tölt be. Ma már nem vitatott, hogy a lecitin elengedhetetlen az agysejtek növekedéséhez és azok optimális működéséhez. Hiánya többek között okozhat memóriazavart, fejfájást, ingerültséget vagy koncentrációs nehézséget.

Enyhíti, illetve megszünteti az ízületi és reumatikus fájdalmakat sportolóknál, és időseknél egyaránt segíti az izmok regenerációját, valamint időjárási frontra érzékenyek számára is javasolt. Antioxidáns tartalma segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását. A lecitin emulgeáló hatása – amikor is a víz és a zsír oldódni tud egymással – nélkülözhetetlen tulajdonság számunkra. Optimális esetben az epesav és a koleszterin között létfontosságú egyensúly uralkodik. A lecitin az epefolyadékban emulgeátorként működik, a koleszterin oldása érdekében. Így a felesleges koleszterin nem okoz elakadást az epevezetékben, csökken az epekő kialakulásának kockázata. 

Erősítheti a haj szerkezetét, csökkentheti a hajhullást. Fogyni vágyók, ízületi problémával küzdők, időjárási frontokra érzékenyek, sportolók számára nélkülözhetetlen. Időskori demencia enyhítésére és emlékezet javításra javasolt.

A fogyasztható mennyiség nincs maximalizálva, mellékhatása nem ismert.
Általános esetben napi 9000 mg fogyasztása javasolt.
Fogyókúrás céllal fogyasztva az intenzívebb hatás érdekében a fenti mennyiség a túladagolás veszélye nélkül növelhető.

Felhasználási javaslat (75kg-os testtömeghez) fogyókúrához: Napi gyakorisággal érdemes a reggeli és az esti órákban egy-egy teáskanálnyi mennyiséget (~3,5g) fogyasztani. Keverhető Cocomas kókuszkrémbe, növényi italokba, turmixokba, kásákba vagy egyéb zsírosabb ételfélébe. A lecitin zsírban oldódik, így vízzel nem célszerű keverni. Nagyobb intezitású fogyás elérésének érdekében a fenti mennyiség növelhető!

Elérhetőség: Utolsó 1 db raktáron
Egységár: 9.967 Ft/kg

Leírás és Paraméterek

Fő összetevői:

A lecitin fő alkotóelemei telítetlen zsírsavak, foszfátok, valamint a kolin és az inozitol. Mindkét utóbbi anyag létfontosságú funkciókat lát el a szervezetben, legfontosabb szerepük az idegi ingerületek átvitelében van, de többnyire zsírégető és zsírbontó anyagként tekintenek rájuk, mivel megakadályozzák a májban a nagy mennyiségű zsír lerakódását.
A kolin kulcsszerepet tölt be a biológiai membránok (sejtfal, agyburok falai) szerkezetében. Gyakran kapcsolódik vitaminokhoz, valamint oldatban tartja a koleszterint, ezáltal gátolja annak lerakódását a májban és az erek falában. Jelentős a szerepe az egészséges keringés fenntartásában is. Az inozitol a növényi eredetű élelmiszerekben fordul elő. Az emberi agyban nagy mennyiségű inozitol tárolódik.

A máj egyik feladata a zsírok lebontása, hogy a szervezet energiaforrásként fel tudja azokat használni. Hogyha nem megfelelő a zsírbontás, akkor a zsírok felhalmozódnak, avassá válnak, szabad gyököket termelnek, melyek aztán megrongálják a májsejteket. A májsejtekben található lecitin segít a májnak feladata ellátásában, különösképp a zsírok anyagcseréjét támogatja, illetve a zsírok szállítását és energiaként történő felhasználását.

A lecitin segít megőrizni a zsírok folyékony állagát, emiatt a zsírok nem tapadnak hozzá az érfalakhoz és az artériákhoz, tehát biztosítja a vér megfelelő áramlását, valamint nagyban hozzájárul a megfelelő szív–és érrendszer működéshez, erősíti a szívizomzatot, csökkenti a koleszterinszintet.

A máj megfelelő működése létfontosságú a zsír-, szénhidrát-és fehérje-anyagcserében, valamint a szervezetbe jutott méreganyagok, vegyszerek, gyógyszerek méregtelenítésében.
Amikor rendszeresen és túlzott mértékben történik az egészségtelen ételek fogyasztása, a máj túlterheltté válik. Ezek az ételek ugyanis rengeteg zsírt, tartósítószert, „méreganyagokat“ tartalmaznak, s a máj nem győzi ezeket feldolgozni, tehát nem tudja megfelelő módon lebontani a zsírokat, és nem tud megszabadulni a káros anyagoktól. A szervezet ebben az esetben, hogy megvédje magát a méreganyagok káros hatásaitól, elraktározza ezeket az anyagokat. Ezek a raktárak jelentik a zsírszöveteket. Sokaknál tehát az elhízás oka lehet a máj nem megfelelő, gyenge működése, mivel a sok ártalmas anyagot nem tudja feldolgozni. Ennek következménye a súlygyarapodás, különösen a has tájékon, illetve a narancsbőr kialakulása is.
A máj kulcsfontosságú szerepet tölt be a zsír-anyagcserében és a méregtelenítésben. A lecitin elősegíti a máj optimális működését a zsírok lebontását és szállítását.

A lecitin kedvező hatásai:

A zsírégetésen kívül viszont számos más létfontosságú funkciót tölt be. Ma már nem vitatott, hogy a lecitin elengedhetetlen az agysejtek növekedéséhez és azok optimális működéséhez. Hiánya többek között okozhat memóriazavart, fejfájást, ingerültséget vagy koncentrációs nehézséget.

Enyhíti, illetve megszünteti az ízületi és reumatikus fájdalmakat sportolóknál, és időseknél egyaránt segíti az izmok regenerációját, valamint időjárási frontra érzékenyek számára is javasolt. Antioxidáns tartalma segít megelőzni a daganatos betegségek kialakulását. A lecitin emulgeáló hatása – amikor is a víz és a zsír oldódni tud egymással – nélkülözhetetlen tulajdonság számunkra. Optimális esetben az epesav és a koleszterin között létfontosságú egyensúly uralkodik. A lecitin az epefolyadékban emulgeátorként működik, a koleszterin oldása érdekében. Így a felesleges koleszterin nem okoz elakadást az epevezetékben, csökken az epekő kialakulásának kockázata. A lecitin további pozitív tulajdonsága, hogy egészségesebbé teszi a hajat és csökkenti a hajhullást.

• Miben különbözik a napraforgó lecitin az ismertebb szója lecitintől?

Nem génkezelt növényből vonják ki és nem tartalmaz ösztrogént, nem allergén. Összetétele szinte azonos, azonban íze sokkal kellemesebb, és biztosak lehetünk abban, hogy a szója negatív tulajdonságai (allergén, génkezelt stb.) ebben a termékben nincsenek jelen.

• Milyen íze van a napraforgó lecitinnek

Szinte azonos a hántolt napraforgóval, kifejezetten kellemes, ezért közvetlenül is fogyasztható.

• Más élelmiszerhez is keverhető?

Természetesen! Sokan keverik kefirbe, joghurtba, nyugodtan használható más élelmiszerek „adalékanyagaként” is.

• Miben oldódik a napraforgó lecitin?

Mivel lipid (zsír) molekulákból áll össze, így elsősorban alkoholban és olajokban (zsírok) oldódik, azonban a napraforgó lecitin vízben is oldható, így liposzómális c-vitamin készíthető felhasználásával házilag is. Vízben botmixerrel keverve oldható.

• Fogyasztása milyen mennyiségben javasolt?

Érdemes saját testreakcióink szerint fogyasztani, lassan emelve az adagokat. Mivel zsíroldó, és sokak emésztőrendszere tartalmaz lerakódott zsírokat a béltraktusban, így a fogyasztása esetén enyhe hasmenés is tapasztalható. Ez a későbbiekben megszűnik, de a tisztító hatása révén emésztésünk jobbá válik. A napraforgó lecitint nem lehet túladagolni.

• Mi a hatása a napraforgó lecitinnek?

Ami elég jól érezhető és közvetlen hatás, hogy agyműködésünk hatékonyabbá, jobbá válik, és a lecitin fogyasztása után frissebbnek érezzük magunkat. Ezen felül az ízületeink állapotában is javulás áll be, illetve emésztésünk könnyebbé válik. A fogyást ugyancsak zsíroldó hatásának köszönhetjük, mivel a makacs zsírsejteket is bontja! Ereink a meszesedések leoldása miatt „átjárhatóbbá” válnak, ezáltal erőnlétünk javulását is tapasztalhatjuk fogyasztásával.

• A hőkezelés hatással van az összetételre?

Nem javasoljuk, hogy a megfelelő hatás megtartása érdekében hőkezeljék!

• Mennyi a javasolt napi mennyiség?

Mindenkinek más, ez a testállapot függvénye. A minimumként javasolt mennyiség napi 8-9.000 mg (~9 gramm – három teáskanál), de testreakcióink visszajelzése alapján állapítsuk meg a szükséges mennyiséget.

• Kúra szerűen érdemes szedni a napraforgó lecitint?

Egyértelműen lehet kúraszerűen is fogyasztani, azonban a folyamatos pozitív hatás érdekében érdemes folyamatosan szedni.

• A napraforgó lecitin nem növeli az étvágyat?

A legtöbb visszajelzés azt mutatja, hogy akik fogyasztják, inkább étvágy csökkenésről számolnak be.

• Tapasztaltam, hogyha esti órákban nagyobb mennyiséget fogyasztok, nehezebben alszom el, ez mitől van?

A napraforgó lecitinben található inozotol és kolin stimulálja is az agyat, így az esti fogyasztása csak kisebb mennyiségben javasolt!

• A lecitin jó a hajnak is?

Igen, van olyan tapasztalati beszámoló, hogy még a haj őszülését is megakadályozza, és sűrűbbé, fényesebbé teszi a hajat!

• Liposzómális c-vitamint lehet készíteni a napraforgó lecitinből?

Igen, házilag is készíthetünk liposzómális c-vitamint

(forrás: www.lecitinshop.hu)

Energia és tápanyag tartalom 3,5g lecitinben:

Energia: 35kcal
Fehérje: 0g
Zsír: 3,5g
Szénhidrát: 0g
Lecitin összetétele: Kolin, linolsav, linolénsav, inozitol

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termék címkék: lecitin, napraforgó, paleo