Leírás és Paraméterek
Délkelet Ázsia mindennapi rizsfajtája, rövidszemű, hiányzik belőle az amilóz, mivel magas a keményítőtartalma, a főzésnél a szemek összetapadnak. Nemcsak köretként, de édességeket, süteményeket is készítenek belőle. Könnyen formálható belőle golyócska, vagy más forma.
Elkészítési javaslat: Áztassuk a rizst legalább 4 órán keresztül hideg vízben, amikor a rizsszemek jól megszívták magukat, gőzölve főzzük készre, pl. Bambuszgőzölőben, vagy konyhai szűrőben egy fazék forrásban lévő víz fölött fedő alatt, úgy, hogy a rizs ne lógjon a vízbe.
A Felhasználási javaslat: köretként mindenféle távol keleti ételekhez, de a hazai rizst is kiválthatjuk vele, édességekhez, tejberizs, rizsfelfújt, rizslepény, stb. Gyümölccsel, lekvárral kombinálva kiváló desszertek készíthetők belőle.
Tápérték 100 g termékben:
Energia: | 1758 kj / 420 kcal |
Zsír: | 2 g |
-ebből telített: | 0 g |
-: | 0 g |
Szénhidrátok: | 92 g |
-ebből cukor: | 0 g |
fehérje: | 8 g |
élelmi rost: | 0 g |
só: |
0.02 g |
Származási hely: Dél-Kelet Ázsia