A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Rakott kel Kata háza táján

Rakott kel Kata háza táján
Nehéz volt elhinni, hogy szerethető 

Rakott kel, hogy megbékéljünk

Gyerekkorom halálos ellensége volt a kelkáposzta, minden formában. Be kell vallanom, ez van. Utáltam. A gyerekeim viszont furcsa mód szeretik a káposztát, a nagymama sokat adja nekik, illetve az óvodában / iskolában is elfogadják. Arra gondoltam, talán itt lenne az ideje békét kötnöm a káposztával, hiszen nagyon egészséges, egyike a szuper élelmiszereknek. Magas vitamin és vastartalma, valamint az emésztésre gyakorolt jótékony hatása miatt, továbbá fogyókúrás ételként is kitűnő étel. Csak az íze...
Belevágtam, lássuk, mi lesz belőle! 

Hozzávalók:  
1.5kg kelkáposzta,
50dkg darált hús (én pulykát választottam),
20dkg rizs,
étolaj,
só, bors
1tk piros paprika,
fél pohár tejföl,
3 fej vöröshagyma
1mk őrölt feketebors. 

Elkészítés: 

 

A káposzta leveleit cikkekre vágjuk és enyhén sós vízben 20 percig főzzük a gép COOKING funkciójával. Alapbeállítás szerint 40 percig 180 fokon és keverve fő az ételünk a COOKING programon, az idősávok 20 perces egységekben állíthatóak ebben az esetben. Mivel elég magas hőmérsékletről  van szó és a gép keverve dolgozik, itt most elegendő volt a 20 perces beállítás. Leszűrjük róla a vizet, a káposztát lazán kinyomkodjuk.

A rizst megpároljuk 2 rész vízben, ehhez a SIMMER funkciót választottam. Ez a program kitűnő párolásra, 93 fokon dolgozik keverés nélkül, és az alap 20 perces beállítást akár 5 perces egységekben is kezelhetjük.
 

A vöröshagymát apróra vágjuk. Az olajon megdinszteljük a hagymát a határozott és magas hőmérsékleten dolgozó /100 – 170 fokig állítható 5 perces egységekben/ FRY program segítségével, rátesszük a húst, sózzuk, borsozzuk, és addig pároljuk újra a SIMMER funkcióval, míg a saját leve elfő. Megszórjuk a paprikával, és kevés vizet aláöntve tovább, puhára pároljuk.

Most jöhet a megágyazás; a káposzta fele kerül alulra, ráterítjük a párolt rizs nagyrészét, megkenjük tejföllel, majd rátesszük a húst, újból rizst, végül befedjük a maradék káposztával, és mehet a tetejére még tejföl is. Sütés - FRY programmal 170 fokon 35-40 perc alatt készre sütjük.Az oldal tetejére