A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Desszertek

BÖGRÉS MUFFIN GABONAITAL SZŰRLEMÉNYBŐL

Egy iránymutató, általános recept, amit szabadon változtathatsz,

a tésztát felhasználhatod tortalap, vagy kevert süti készítéséhez is.

Elkészítése rendkívül egyszerű, semmilyen különleges tudást nem igényel.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

A mennyiségeket hozzávetőlegesen határoztuk meg, ízlés szerint változtathatóak.

  • szűrlemény (3-4 adag rizsital, mandulaital, kókuszital, vagy zabital főzése után ami megmaradt)
  • 2-3 tojás
  • 100 g vaj, ghee, vagy kókuszsír
  • 100 g eritrit vagy más édesítő
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • kókusz, mandula vagy tönkölyliszt (amennyit a tészta felvesz, hogy szinte elváljon az edény falától)
  • aszalt gyümölcsök, reszelt citrom vagy narancshéj (csak bio, de legalábbis kezeletlen héjú citrusféle legyen!)
  • tört dió darabkák

Elkészítés:

  1. A szűrleményeket összegyűjtjük a tejhelyettesítő ital főzésekből. Ha 3-4 adag összejött, abból már tuti kijön egy nagy adag muffin, vagy süti :) (egy hétig simán elállnak hűtőben, de tárolhatjuk a mélyhűtőben is őket, ez esetben felhasználás előtt szoba hőmérsékletűre kell olvasztani.)
  2. A hozzávalókat beleöntjük egy tálba és jól összedolgozzuk. 
  3. Ha magasra nőtt habos sütit szeretnél, akkor külön keverd ki a száraz összetevőket, aztán a tojás sárgáját vajjal és cukorral, és külön verd fel a fehérjét, majd ezt a 3 masszát elegyítsd össze úgy, hogy a tojáshabot forgatod hozzá a legvégén.

Mindkét megoldás  jó,

  • az első egyszerűbb, viszont kicsit töményebb sütit eredményez,
  • a második verzió a szemnek látványosabb, lazább szerkezetű muffint ad.

Egy dologban biztos lehetsz: mindkettő nagyon finom. 

    4. Kivajazott muffin formákba, vagy tepsibe töltjük a masszát és 180 fokon alsó-felső sütéssel, kb 20-30 perc alatt készre sütjük.

    5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e? Akkor jó, ha a tű szárazon jön ki a sütiből, és nincs rajta ragacsos massza.

A Muffinokból némi krémtöltelékkel, díszítéssel cup cake-ket lehet varázsolni.
 



PINA COLADA RIZSPUDING LIGHT

1,3 literes készülékekhez

pina colada pudingHozzávalók:

  • 1,5 adagoló pohár fehér rizs
  • 2,5 dl kókuszital
  • 2 nagy karika konzerv ananász (vagy annak megfelelő mennyiségű felkockázott ananász)
  • fél rúd vanília
  • 3 ek eritrit
  • 1 ek lenmag, (ettől lesz sűrű, krémes)
  • 1 mokkás kanálnyi só
  • 1 ek olaj
  • annyi víz, hogy a tartály max. feliratáig érjen.

Ötlet: erőteljesebb Pina Colada ízt kapsz, ha az ananászból és a kókuszitalból egy kicsit többet teszünk bele. (pl. 2,5 dl kókuszital helyett 3-4 dl is lehet és megduplázhatod az ananász mennyiségét is, ebben az esetben kevesebbvizet tegyél bele, és egy picit csökkenthetsz a  rizs mennyiségén is). Nagyon fontos, hogy ezt a receptet a Kása/Cereal programon főzd. 


RUMOS-EPRES MEGGYMÁRTÁS

rumos epres mártás

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg magozott meggy, vagy meggybefőtt
  • 10-15 szem eper
  • 2 adagolópohár rizs
  • 4-5 evőkanál eritrit, vagy egyéni ízlés szerint édesítő
  • 2 evőkanál rum, vagy 2 kiskanálnyi rumaroma
  • 1 l víz
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

Tegyük az automatába az összetevőket az eper kivételével.
Nyomjuk meg  a Kása/Cereal gombot.

Ha kész a meggymártásunk, tegyük hozzá a felkockázott epret és nyomjuk meg a nyers Juice gombot.
Ha 3 adagolópohár rizst használunk, akkor nem mártást kapunk, hanem egy finom pudingot.


MANDULÁS KÖLESGOMBÓC 
(Hamis túrógombóc tejérzékenyeknek)

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles,
  • 2 bögre növényi ital,
  • 3 ek eritrit,
  • fahéj,
  • reszelt bio citromhéj,
  • 1 vaníliarúd,
  • gyümölcs (tölteléknek, de el is maradhat),
  • darált mandula

Elkészítés: 
Elkészítjük a tejhelyettesítő italt (ez lehet kókuszos, mandulás, vagy natúr rizstej,  leírásuk megtalálható a gabonatej recepteknél)
A kölest és a vanília rudat a gabonatejben feltesszük főzni, ha készen van, hagyjuk hűlni.  Ízlés szerint hozzáadjuk a fahéjat, édesítőszert és a reszelt citromhéjat. Gombócokat gyúrunk belőle, melynek közepébe gyümölcsöt nyomunk és a pirított, őrölt, nyírfacukros mandulába forgatjuk.

Megjegyzés:  túrógombócra emlékeztető, finom, laktató étel, laktóz-érzékenyeknek kiváló alternatíva! Tehetünk a tetejére banános epres rizspudingot, rumos epres meggymártást, de tálalhatjuk lekvárral, vagy ízesített növényi tejszínnel is. 
A köles télen fűt, nyáron hűt!

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.