Krémlevesek
A levesek a növényi italokhoz hasonlóan a Levesek/Cream soup/Smooth soup gomb megnyomásával készíthetők és még szűrésre sincs szükség
Sokak kedvence az ízletes és idénynek megfelelően variálható krémleves.
Ha rendelkezünk Vegital növényi italkészítővel, akkor ilyen egyszerű dolgunk még nem volt a konyhában. Csak bele tesszük a készülékbe a leves hozzávalóit és fél óra múlva már fogyaszthatjuk is.
Általános szabály, hogy a zöldségeket, gyümölcsöket minden esetben 1x1 cm-es kockákra kell vágni.
A felaprított hozzávalókat a tartályba tesszük és utána öntjük hozzá a vizet/alaplevet a minimum-maximum jelzés közé.
Ha gyümölcslevest készítünk érdemes előbb a Juice gombbal összeturmixolni a készülékkel az egészet és utána elindítani a főző programot.
A kész levest azonnal fogyaszthatjuk, de tovább ízesíthetjük például: petrezselyem zölddel, tejszínnel, megszórhatjuk magokkal (tökmag, napraforgómag) de tehetünk a tetejére pirított zsemle kockákat is.
ÉDES SÁRGARÉPA KRÉMLEVES
FOGYÓKÚRÁS KÁPOSZTAKRÉMLEVES
- 15 dkg káposzta
- 50 gr /kb. közép méretű/ sárgarépa
- 10dkg/2 db kisebb méretű/ krumpli
- 30 gr zeller
- só, vagy ételízesítő,
- késhegynyi őrölt fekete bors,
- kisebb babérlevél
- víz a maximum jelzésig
Melegen és hidegen is egyaránt finom!
ERDEI GYÜMÖLCS KRÉMLEVES
KUKORICA KRÉMLEVES
- 1 doboz konzerv kukorica
- 1 kis szál sárgarépa apró kockákra vágva
- 1 kis szál zöldség apró kockákra vágva
- 1 mokkáskanál só (csak óvatosan, a kukorica is sós lében van!)
- 1 evőkanál olaj
- víz a maximum jelzésig
- nyírfacukor, ha édesen szereted
CHILIS-GYÖMBÉRES SÁRGARÉPA KRÉMLEVES
ZÖLDBORSÓ KRÉMLEVES
- 1 doboz konzerv zöldborsó, vagy kb 20 dkg fejtett zöldborsó
- 2 szál sárgarépa apró kockákra vágva
- 1 zöldség apró kockákra vágva
- 1-2 ek nyírfacukor (ízlés szerint)
- 1 evőkanál olaj
- só ízlés szerint
- víz a maximum jelzésig
BROKKOLI KRÉMLEVES
- 15 dkg aprított brokkoli
- 2 szem apró kockákra vágott krumpli, vagy 10 dkg hántolatlan rizs (sűrítésre)
- 1 kiskanál ételízesítő (el is maradhat)
- só
- víz a maximum jelzésig
- késhegynyi őrölt bors, ha szereted
GOMBA KRÉMLEVES
- 15 dkg gomba (vagy 1 kis gombakonzerv)
-
- 1 kiskanál ételízesítő (el is maradhat)
- só,
- víz a maximum jelzésig
- késhegynyi őrölt bors, ha szereted
ASZALT SZILVÁS SÜTŐTÖK KRÉMLEVES
GOMBÁS CUKKINI KRÉMLEVES
- 10 dkg gomba
- 15 dkg cukkini
- ½ adagolópohár /kb.35 gr/ hajdina
- 1 evőkanál olaj
- Ízlés szerint só, vagy ételízesítő,
- késhegynyi őrölt fekete bors,
- kurkuma
Díszítéshez használhatunk újhagymát, vagy póré hagymát.
PARADICSOMLEVES
- 20 dkg paradicsom (vagy sűrített paradicsom)
- kis darabka zeller, vagy zellerszár apróra vágva
- 5 dkg hántolatlan rizs (sűrítésre)
- 1-2 ek nyírfacukor/eritrit (ízlés szerint)
- só,
- víz a maximum jelzésig
- késhegynyi őrölt bors, ha szereted
MEDITERRÁN PADLIZSÁN-CUKKINI KRÉMLEVES
- 1 padlizsán
- 1 gömb cukkini (vagy egy kisebb cukkini)
- 0,5 adagolópohár köles
- 0,5 adagolópohár aranylen
- 1 kis fej felkockázott hagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 1 kis rozmaring ágacska (levelei)
- 5 cm ágacska bazsalikom (levelei)
- 3 evőkanál extra szűz olíva olaj
- 1 karika citrom
- 1-2 kiskanál só (ízlés szerint)
- Víz
A cukkinit a padlizsánnal 200 fokos sütőben süsd meg (kb. 40 perc), ha kihűlt hámozd meg. Nem nehéz, mert a héj kiszárad és elválik a belső tartalomtól. Ha mégsem, akkor gondosan kapard le egy fakéssel a héjra tapadt réteget is. A héjat kidobhatod, a belsejét tedd a tartályba. Add hozzá az összes többi alapanyagot és nyomd meg Full Bean Milk/Levesek gombot.
PREBIOTIKUS CSICSÓKA ITAL
- 2-3 adagoló pohárnyi hámozatlan, alaposan lesúrolt, kis kockákra vágott csicsóka (maximum 25 dkg)
- 1 adagoló pohár basmati vagy barna rizs
- 1 mokkáskanál só (5 gr)
- 1 evőkanál olaj
- víz a maximum jelzésig
Szűrni nem kell, inulint és értékes rostanyagokat tartalmaz! Jótékony hatású székrekedés, emésztési nehézségek esetén. Cukorbetegeknek különösen ajánlott!