A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Smart Chef receptjei

KACSASÜLT, ASZALT SZILVÁS, DINSZTELT KÁPOSZTÁVAL

 

CSIRKÉVEL RAKOTT BROKKOLI
Minden formában szeretjük a rakott ételeket, hiszen ha van otthon egy kis zöldség és hús, pillanatok alatt és egyszerűen megfőzhető az aznapi ebéd. Éppúgy elkészíthető brokkolival, karfiollal, cukkinivel, krumplival vegán módon, mint csirkével vagy marhahússal, tojással, szalonnával a tetején. Diétás verzióban is elkészíthetjük sovány húsokból, vagy csak zöldségekből, így kapva egy finom, laktató, de kalóriaszegény ennivalót. Hazánkban a legnépszerűbb rakott étel a rakott krumpli, de néha kell egy kis változatosság, főleg nyáron, amikor finomabbnál finomabb, friss zöldségek állnak rendelkezésünkre. 
Készíts a Smart Chefben rakott ételeket, hidd el, nem fogod megbánni! Használd a Casserole, azaz a rakott ételek programját, amely 20-30 perc alatt elkészíti a vágyott ételt!

Hozzávalók:

  • 1 fej brokkoli (vagy 450 g fagyasztott)
  • 4 db filézett csirkecomb felkockázva
  • 5 dkg füstölt szalonna felkockázva
  • 150 g barna basmati rizs
  • 1 adalékmentes húslé kocka, vagy húsleves
  • 2 tojás
  • 10-15 dkg reszelt sajt
  • 2, 5 dl tejföl vagy joghurt
  • szerecsendió
  • bors
  • tárkony

Elkészítés:
A felkockázott húst sózzuk, borsozzuk, megszórjuk tárkonnyal, összekeverjük és félretesszük.
A brokkoli rózsákat sós víz fölött meggőzöljük 15 perc alatt a Steam Dessert programon, majd félretesszük.
A rizst húslevesben megpároljuk vagy a Rice, vagy a Steam Dessert programon, majd ezt is félrerakjuk.
A Smart Chef tálat befújjuk olíva olajjal, azon elterítjük a brokkolit, megszórjuk szerecsendióval, elosztjuk rajta a húskockákat és a szalonnát.
Ráterítjük a rizst, leöntjük az egészet a jól elkevert tojás+tejföl/joghurt+reszelt sajt kombóval, amibe szintén belekeverünk egy csapott kiskanálnyi szerecsendiót és egy csipet sót.

Casserole programon 20 perc alatt megsütjük.

 

PIRÍTOTT TOFU KÁPIA PAPRIKÁVAL


SÁRGABARACK LEKVÁR

Hozzávalók:

  • 3 kg sárgabarack 
  • 3 evőkanál citrus pektin 
  • 30-45 dkg eritrit

Elkészítés:
Maximum 3 kg kimagozott, felezett sárgabarackot tegyünk a szakácsrobot táljába
Előzőleg helyezzük be a keverőlapátot, így az eritrit és a pektin hozzáadásán kívül semmi teendőnk nem lesz, a Jam program 1 óra alatt magától lemegy.
Indítsuk el a Jam programot és kilónként adjunk hozzá 10-15 dkg eritritet, amit elkeverünk előzőleg 1evőkanál citrus pektinnel. 3 kg esetén ez 30-45 dkg eritrit+ 3 ek pektint jelent. Az eritrit mennyisége függ a gyümölcs cukortartalmától (kóstoljunk menet közben, de legalább a végén), a pektin pedig a gyümölcs létartalmától függ.
A jól összekevert eritrit-pektin kombót hozzáadhatjuk az elején, de a program vége előtt 5 perccel is, a lényeg, hogy alaposan elegyedjen a lekvárral.
Amíg a program lemegy, tisztára mosott befőttes üvegeket tegyünk be a mikróba és 3 perc alatt a legmagasabb fokozaton fertőtlenítsük. A fém tetők csirátlanítása érdekében egy edénybe tegyünk vizet, abba a tetőket és forraljuk néhány percig, majd hagyjuk kihűlni. Ügyeljünk arra, hogy a betöltés során se az üveg belsejét, se a tetők belső oldalát (ami a lekvárral érintkezik) ne érintsük meg! Az üvegeket töltsük tele, (fontos, hogy ne maradhasson benne levegő) tegyük rá a tetőt és azonnal fordítsuk meg. Így mehet a dunsztba, ami lehet egy vastag falú hűtőtáska, esetleg egy pléddel letakarva. Semmilyen tartósítószerre nem lesz szükségünk, ha a fentieket betartjuk.

PALEO FÁNK

 

TÖLTÖTT KÁPOSZTA
Mojzes Éva receptje
Puha és ízletes, mintha kemencében készült volna.

Elkészítési idő: 40 perc+főzés

Hozzávalók: 4-5 főre

  • 1.3 kg darált dagadó
  • 50 dkg füstölt bordapörc
  • 1 cs.NoCarb rizsszem tészta
  • 1 ek. mangalica zsír
  • 15 dkg füstölt szalonna
  • 1.5 kg savanyított apró-káposzta
  • 14-16 db közepes nagyságú savanyított káposztalevél
  • 2 közepes fej vöröshagyma
  • 3 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2-3 evőkanál őrölt paprika
  • só ízlés szerint ízlés szerint bors
  • szükség szerint nyílgyökérliszt a szóráshoz
  • szükség szerint őrölt pirospaprika a szóráshoz
  • 2-3 db babérlevél

Elkészítés:
A füstölt húst megmossuk, és hideg vízben áztatjuk egy órát. (de még jobb, ha egy éjszakára) A NoCarb tésztát folyó vízben jól átmossuk, leszűrjük és félretesszük. Késes aprítóban a hagymát és a fokhagymákat összeaprítjuk. A töltelékhez a füstölt szalonnát mangalicazsíron egy serpenyőben zsírjára pirítjuk, megdinszteljük benne a hagymát, a fokhagymát. Lehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk a fűszereket, sót, borsot, az őrölt pirospaprikát, összekeverjük és hűlni hagyjuk. Amikor szobahőmérsékletűre hűlt, a darált hússal és a rizsszemű tésztával összedolgozzuk. A keveréket káposzta levelekbe töltjük, amelyeket nem túl szorosan feltekerünk, és végeit benyomkodjuk. Az edény aljára helyezzük az előzetesen átmosott aprókáposzta felét, megszórjuk 1 tk. nyílgyökér liszttel, őrölt pirospaprikával, sorban rátesszük az oldalast és a füstölt bordapörcöt, majd erre a tölteléket. Ismét megszórjuk nyílgyökér liszttel és pirospaprikával, majd befedjük az apró-káposzta másik felével. Ráöntjük a félretett füstölt levet a babérlevéllel (vagy csak egy részét, attól függően mennyire intenzív füstölt ízt szeretnénk), és pótoljuk annyi vízzel, hogy a belevalókat elfedje. Kiválasztjuk a lassú főző programot a szakácsrobot tetejét lecsukjuk, és a Start gombbal elindítjuk. Ha lejárt a programunk az elkészült töltött káposztát növényi tejföllel/növényi joghurttal/ ToTu krém extrával és paleo magvas kenyérrel kínáljuk.

KACSAMELL CURRY-S ZELLERRIZZSEL

 

 

SERTÉSSZŰZ BACONBE TEKERVE SÁRGABARACKOS MÁZZAL
Mojzes Éva receptje

Elkészítési idő: 45 perc
Hozzávalók: 2 főre

  • 1 db szűzpecsenye
  • 8 db bacon szalonna csík
  • bors
  • fokhagymapor
  • Máz:
  • 3 evőkanál baracklekvár
  • 1 evőkanál dijoni mustár 
  • 1 teáskanál házi chililekvár

Köret:

  • 2 db fehér húsú batáta
  • 1 maréknyi kockázott bacon
  • 2 teáskanál aszalvány (paprika,gomba,paradicsom, stb.)


Elkészítése:

A húst a fűszerekkel bedörzsöljük. A bacon szeleteket sorba rakjuk, ráhelyezzük a fűszerezett húst és feltekerjük. A pirítás/barnító programot elindítjuk, ha lejárt, a húst megfordítjuk és a programot újra indítjuk. A máz hozzávalóit összekeverjük és a pirult hústekercsre öntjük, majd tovább pírijuk a barnító programmal, félidőben a tekercset megfordítjuk. Ha kész, tálba rakjuk, lefedjük (pihentetjük) amíg a köret elkészül. A batátát megtisztítjuk vékony és karikára vágjuk. Edénybe rakjuk és annyi vizet öntünk rá,hogy éppen ellepje. Bekapcsoljuk a gőzölés programot és körülbelül 15 perc múlva leszűrjük. A maréknyi bacont az edénybe rakjuk elindítjuk a pirítás/barnítás programot. 1-2 percig pírijuk majd a leszűrt batátát ráöntjük és lepirítjuk. A félrerakott szűzérmét visszarakjuk a batáta mellé ráöntjük a mártást is a húsra. Melegen tálaljuk. 
A szűzérme pont úgy sült, hogy a belseje egy picit rózsaszín,nagyon,nagyon finom szaftos. 

ZÖLDBORSÓS GOMBARAGU

 

 

PALEO KENYÉR
Tögyi Julianna receptje

Mellékízmentes ( picit a szezám kiérződik), fehér belsejű, lukacsos, szellős, nem rágós, nem gumis, nem főtt piskóta jellegű.
Nagyon könnyű a tésztája, alul keményre sült ( ami a hűlés során bepuhult ), de a teteje puha maradt.
Sütés közben a duplájára nőtt, beledagadt a fedő középső részébe.
Színt a felső része nem kapott, talán egész tojással kenve barnább lehet, de ez engem nem zavar.
Nekem jobban ízlik, mintha sütőben sült volna.

Hozzávalók :

  • 100 g Szafi Reorm sós nyújtható lisztkeverék
  • 100 g Szafi Reform kenyér és péksütemény lisztkeverék
  • 1 ek. Szafi Reform tápiókakeményítő vagy nyilgyökérliszt ( 16 g. )
  • 15 g tojásfehérjepor
  • 1 g szódabikarbóna
  • 4 g  aszkorbinsav
  • 1,5 g só
  • 15 g folyékony kókuszolaj
  • 30 g  fehérborecet vagy citromlé
  • 4 db. M - es tojás ( 209 g)
  • 120 g víz
  • + 3 g Szafi Reform bambuszrostiszt a gyúráshoz és formázáshoz
  • + 3 g tojásfehérje a sütés előtti kenéshez

Elkészítés:

Külön edénybe keverjük össze a folyékony és a száraz hozzávalókat, majd öntsük őket egybe és fakanállal dolgozzuk csomómentesre.
Pihentessük a tésztát 15 percig.

Béleljünk ki sütőpapírral egy 11 * 20 cm. nagyságú, fém kenyér-sütőformát.
Gyúrjuk át a tésztát lisztes felületen, készítsünk belőle egy, a forma hosszúságával megegyező rudat és rakjuk bele.

Kenjük le a tetejét a tojásfehérjével és tegyük az edénybe.

Zárjuk le a fedelét és állítsuk süt ( fry ) programra, 70 percre.
Ha letelt az idő, indítsuk el a barna ( brown ) programot 20 percre.

A sütés végén vegyük ki a kenyeret a formából és rácson hűtsük ki.

AMERIKAI PALACSINTA

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.