Termékek Menü

Tejmentes "tejszínhab"

Tejmentes "tejszínhab" egyszerűen, otthon.

Évek óta nem ettél tejszínhabot, pedig imádod? Csak vágyakozva nézed a tejszínhabos kávét, de az számodra tiltott?

Persze, a nagyobb üzletekben bárki könnyedén hozzájuthat a növényi tejszín, vagy növényi főzőkrémmel névvel ellátott termékekhez, amelyek valóban a 100%-os növényi eredetet hirdetik (Ilyen a webáruházunkban kapható Soyatoo habtejszín spray is). Azonban számos alkalommal találkozhatunk olyan termékkel, aminek flakonját átböngészve olyan hozzáadott adalékanyagokat olvasunk, amelyek a táplálékallergiásokra igen káros hatással lehet.

Mit tehetünk akkor, ha a mű tejszínhaboktól kiráz minket a hideg? 

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy akkor hogyan is tud növényi összetevőkből egészséges, könnyed textúrájú tejszínhabot készíteni.. Nem is hinnéd, milyen egyszerűen elkészítheted otthon magadnak!

A tejszínről

Tulajdonképpen bármelyik növényi tejhelyettesítőből tudsz tejszínt készíteni, ehhez pedig csak sűrítésre van szükség. A magas keményítőtartalmú gabonák könnyen adnak "tejszínt", míg az olajos magokat sűríteni kell a végén konjac liszttel (vagy más sűrítővel). Ez alól kivétel a kesudió, ami elég sűrű "tejet" és "tejszínt" eredményez, és így a paleo italoknál sűrítőként is használható.

Krémet úgy készíthetünk, hogy megfőzzük tejet vagy a sűrűbb tejszínt és a végén xantánt, zselatint, (ezek zselésítenek) konjac lisztet (krémesít és nagyon erőteljes a sűrítő hatása) keverünk (amit szűrni kell, annál szűrés után, de még forrón) hozzá vagy a gép Juice programjával, vagy botmixerrel.

A banánt és a csokit soha ne főzd, mindig a végén daráld hozzá a tejhelyettesítőhöz, mert hajlamosak odakapni. A banán remek sűrítő anyag bébiételeknél, édes krémleveseknél!

Íme két fantasztikus növényi tejszín recept:

Kesu-"tejszín" (Mojzes Éva receptje alapján)

Felverhető kókusztejszín

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.