A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Tejmentes "tejszínhab"

Tejmentes "tejszínhab" egyszerűen, otthon.

Évek óta nem ettél tejszínhabot, pedig imádod? Csak vágyakozva nézed a tejszínhabos kávét, de az számodra tiltott?

Persze, a nagyobb üzletekben bárki könnyedén hozzájuthat a növényi "tejszín", vagy növényi főzőkrémmel névvel ellátott termékekhez, amelyek valóban a 100%-os növényi eredetet hirdetik (Ilyen a webáruházunkban kapható Soyatoo "habtejszín" spray is). Azonban számos alkalommal találkozhatunk olyan termékkel, aminek flakonját átböngészve olyan hozzáadott adalékanyagokat olvasunk, amelyek a táplálékallergiásokra igen káros hatással lehet.

Mit tehetünk akkor, ha a mű tejszínhaboktól kiráz minket a hideg? 

Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy akkor hogyan is tud növényi összetevőkből egészséges, könnyed textúrájú "tejszínhabot" készíteni.. Nem is hinnéd, milyen egyszerűen elkészítheted otthon magadnak!

A növényi "tejszínről"

Tulajdonképpen bármelyik növényi tejhelyettesítőből tudsz "tejszínt" készíteni, ehhez pedig csak sűrítésre van szükség. A magas keményítőtartalmú gabonák könnyen adnak "tejszínt", míg az olajos magokat sűríteni kell a végén konjac liszttel (vagy más sűrítővel). Ez alól kivétel a kesudió, ami elég sűrű "tejet" és "tejszínt" eredményez, és így a paleo italoknál sűrítőként is használható.

Krémet úgy készíthetünk, hogy megfőzzük "tejet" vagy a sűrűbb "tejszínt" és a végén xantánt, zselatint, (ezek zselésítenek) konjac lisztet (krémesít és nagyon erőteljes a sűrítő hatása) keverünk (amit szűrni kell, annál szűrés után, de még forrón) hozzá vagy a gép Juice programjával, vagy botmixerrel.

A banánt és a csokit soha ne főzd, mindig a végén daráld hozzá a tejhelyettesítőhöz, mert hajlamosak odakapni. A banán remek sűrítő anyag bébiételeknél, édes krémleveseknél!

Íme két fantasztikus növényi "tejszín" recept:

Kesu-"tejszín" (Mojzes Éva receptje alapján)

Felverhető kókusztejszín

 

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.