A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Tejmentes "tejszínhab"

Évek óta nem ettél tejszínhabot, pedig imádod? Csak vágyakozva nézed a tejszínhabos kávét, de az számodra tiltott?

Persze, a nagyobb üzletekben bárki könnyedén hozzájuthat a növényi "tejszín", vagy növényi főzőkrémmel névvel ellátott termékekhez, amelyek valóban a 100%-os növényi eredetet hirdetik (Ilyen a webáruházunkban kapható Soyatoo "habtejszín" spray is). Azonban számos alkalommal találkozhatunk olyan termékkel, aminek flakonját átböngészve olyan hozzáadott adalékanyagokat olvasunk, amelyek a táplálékallergiásokra igen káros hatással lehet.

Mit tehetünk akkor, ha a mű tejszínhaboktól kiráz minket a hideg? 
Sokakban felmerülhet a kérdés, hogy akkor hogyan is tud növényi összetevőkből egészséges, könnyed textúrájú "tejszínhabot" készíteni.. Nem is hinnéd, milyen egyszerűen elkészítheted otthon magadnak!

 

A növényi "tejszínről"
Tulajdonképpen bármelyik növényi tejhelyettesítőből tudsz "tejszínt" készíteni, ehhez pedig csak sűrítésre van szükség. A magas keményítőtartalmú gabonák könnyen adnak "tejszínt", míg az olajos magokat sűríteni kell a végén konjac liszttel (vagy más sűrítővel). Ez alól kivétel a kesudió, ami elég sűrű "tejet" és "tejszínt" eredményez, és így a paleo italoknál sűrítőként is használható.
Krémet úgy készíthetünk, hogy megfőzzük "tejet" vagy a sűrűbb "tejszínt" és a végén xantánt, zselatint, (ezek zselésítenek) konjac lisztet (krémesít és nagyon erőteljes a sűrítő hatása) keverünk (amit szűrni kell, annál szűrés után, de még forrón) hozzá vagy a gép Juice programjával, vagy botmixerrel.
A banánt és a csokit soha ne főzd, mindig a végén daráld hozzá a tejhelyettesítőhöz, mert hajlamosak odakapni. A banán remek sűrítő anyag bébiételeknél, édes krémleveseknél!

FELVERHETŐ KÓKUSZ"TEJSZÍN"
A főzőtejszín és a tejszínhab helyettesítésére a kókusz "tejszín" tökéletes alternatívát jelent, hiszen nem csak ásványi anyagokban gazdag, de még ízletes is. Ráadásul a receptben szereplő növényi "tejszínhab" kizárólag növényi alapanyagból készült, és tejfehérjétől, laktóztól mentes.
A recept 1,3 literes készülékekhez készültek (Baby gépeknél a szorzó 0,7, a Rainbownál 1,5).

Hozzávalók:

  • 3 ap kókuszreszelék
  • 1 ek rizs 
  • kb 1 dl kókuszzsír
  • 1 csapott ek eritrit vagy más édesítő
  • fél mk só
  • 1 ek paleolaj vagy olajessimo
  • víz a min jelig

Szűrést követően sűrítjük:
Kb fél-1 kk konjakliszttel ugyanannyi xantánnal és kollagénnel (pl: GAL kollagén peptid) Szifonba tesszük és belecsavarjuk a habpatront. Nem esik össze, nagyon jó állagú "tejszínhab" lesz belőle.

KESU"TEJSZÍN"
(Mojzes Éva receptje alapján) 
A kesu ''tejszín'' ugyanazt a krémes, bársonyos ízvilágot adja vissza, mint a ‘’normál’’ tejszín. Nem ízesítettük semmivel, mert így emlékeztet a legjobban a "tejszín" ízére, és felhasználhatósága is sokkal szélesebb.
A recept 1,3 literes készülékekhez készültek (Baby gépeknél a szorzó 0,7, a Rainbow-nál 1,5).

Hozzávalók:

  • 2,5 AP  kesudió
  • 1 AP kókuszreszelék
  • 1 evőkanál kókuszzsír
  • 1 teáskanál himalaya só
  • víz a maximum jelzésig

Sűrítésre:

  • 1 tk. Gál kollagén peptid
  • 1 tk. Gál glicin 
  • 1 tk. xantán (opcionális)

Elkészítése:
Az összes hozzávalót a gép tartályába rakjuk, kiválasztjuk a Five Grain programot, majd az ON gomb megnyomásával a program elindul. Ha készen van, leszűrjük. Ha szükséges kollagént, glicint és xantánt adunk hozzá, majd leturmixoljuk.

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.