A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
1.090 Ft (858 Ft + ÁFA)

Sajtforma préslappal, 500 g

Kerek sajtforma élelmiszeripari műanyagból. 1/2 kg sajtot tudsz benne megformázni, préselni.
Egységár: 1.090,00 Ft/db
Elérhetőség: Raktáron
1.090 Ft (858 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Friss és félkemény sajtok készítéséhez ajánljuk. Az optimális savó eltávolítás, és formázás eszköze.

Felső átmérő: 11.6 cm
Alsó átmérő: 10.7 cm
Magassága: 7 cm

Recept

Tejmentes “gomolya sajt” helyettesítő

Növényi "sajt" helyettesítő, mely jól olvasztható, de rántani is tökéletes.


 

 Előkészítés

10 perc

 Program idő/főzés

30 perc

 Pihentetés

4 nap

 Mennyiség

1 liter

Kesu "tejszín helyettesítő"

Kesu "tejföl" helyettesítő

"Gomolya" készítése

ELKÉSZÍTÉS

Kesu "tejszín"

  1. A tejszín helyettesítő hozzávalóit a Vegital növényi italkészítő tartályába rakjuk és elindítjuk Five grain/Dry bean programot Ha készen van leszűrjük, a szűrleményt félretesszük.
  2. FONTOS! A tejszínből 2 dl-t félreteszünk a "sajt" sűrítéséhez!
  • Kesu "tejföl"

  1. A 32 fokra lehűtött „tejszínt” a Vegital fermentáló tartályába öntjük, majd a kevés vízben elkevert mesophil kultúrát alaposan hozzákeverjük.
  2. Kétszer megnyomjuk a Rice Wine/Kimchi programot, az időt a mínusz gomb nyomásával levesszük 14 órára, és várunk amíg elkészül a "tejfölünk".

"Gomolya" készítése

  1. A zselatint a 2 dl félretett "kesutejszínben" felmelegítjük, hogy a zselatin elolvadjon, majd hozzáadjuk az elkészült „tejfölhöz”.
  2. Botmixerrel csomómentesre keverjük.
  3. Egy 20 cm átmérőjű, magas falú szilikonos/kapcsos tortaformába,(melyet frissen tartó fóliával kibélelünk) töltjük a masszát.
  4. Ha ízesíteni szeretnénk, akkor most kell belekeverni őket pl. fokhagyma,lila-hagyma, chili pehely, jalapeno zöld paprika pehely, ki mit szeret.
  5. Hűtőbe rakjuk egy éjszakára.

  1. Só fürdő

       1. 20% só fürdőt készítünk: 1 liter 15 fokos vízhez 20 dkg sót adunk.

       2. Másnap kivesszük a formából a sajtot, és a só oldattal szilikonos ecsettel többször mindenütt alaposan lekenjük, vagy só fürdőben fürdetjük, hogy lebegjen a folyadékban (2-3 óra).

       3. Ezt követően pihentetjük, érleljük a sajtot. A sófürdőt ki kell tapasztalni.

       4. A fürdő után szellős helyre rácsra rakjuk, hogy alulról is tudjon szellőzni. 3-4 nap múlva isteni fincsi növényi "sajt" lesz.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére