A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Silver Digital növényi italkészítő 1,3L & Brown Csomag

Ár:
104.980 Ft
84.980 Ft (66.913 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 19%

Silver Digital növényi italkészítő + Barna színű fermentáló készülék 104.980 Ft helyett 84.980 Ft!  Vedd meg együtt 20.000 Ft kedvezménnyel!

A frissen készült házi joghurt, tejföl, kefir nem csak finomabb a bolti változatnál, de nincs benne semmilyen hozzáadott adalékanyag, ízfokozó, színesítő, stb. Állaga selymes, krémes lesz, az ízekkel kedvünkre kísérletezhetünk, saját ízlésünkre alakíthatjuk, nem mellesleg jóval olcsóbb, ha magunk készítjük el. A Vegital fermentáló készülékkel és a DYI (DIYourself = Csináld Magad) baktérium kultúrákkal gyerekjáték otthon erjesztett ételeket készíteni. És még kevesebb szemetet is gyártunk vele. Gondoljunk bele, mennyi műanyagot dobunk ki 1 dl joghurtért?

Aki tejérzékeny, annak sem kell csüggednie, hiszen pillanatok alatt elkészítheti a tejmentes italát és erjesztett ételét is. A Vegital termékeiben pont az a jó, hogy az italkészítővel elkészítjük a vágyott növényi italt – pontosabban a „tejszínt” – majd a fermentáló készülék és egy kevés baktérium kultúra segítségével másnapra kész is a jól behűtött „joghurt”,” kefir”, „tejföl”. Nyáron, pedig akár joghurt fagyit is készíthetünk, ami szuper frissítő lehet az egész család számára a kánikulában.

Elérhetőség: Raktáron

Leírás és Paraméterek

Fermentáló tulajdonságai

Az 1,2 liter űrtartalmú, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló készülék Magyarországon egyedülállónak számít. Ezzel a különleges, de nagyon egyszerűen működtethető készülékkel állati tejből éppúgy készíthető tejföl, kefir vagy joghurt, mint tejmentes alapanyagokból (pl: rizs-, mandula-, kókusz, vagy kesu"tejből").

Ugyancsak kiválóan alkalmas a készülék különböző zöldség-, vagy gyümölcs alapú erjesztett ételek (pl: kimchi, natto, különféle savanyúságok) és italok (pl: rizsbor, azaz szaké) előállítására is! 

Webshopunkban elérhetőek a szükséges baktérium kultúrák is:

  • Mezophil (tejföl), kefir, joghurt, 
  • Zöldség- és gyümölcs erjesztő,
  • Kimchi, Natto, Rizsbor,
  • Sajt alapok készítéséhez szükséges baktérium kultúrák.

De mi is az a fermentálás - általánosságban?

A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével.

Mi történik ilyenkor? 

A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.

A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos.  Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, vagy például bort, sört, sőt, antibiotikumokat is (például a penicillint).

A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!

A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével - a Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával - készíthetünk növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!        

Így, ha valaki reggel hideg kókuszjoghurtot akar enni, előző este csak beállítja a szükséges programot, a fermentálás végén a finomság lehűl kb 4-6 fokra, (ezt a  hőfokot 24 órán át meg is tartja a készülék), tehát nem kell attól félni, hogy túlfermentálódik, megromlik a vágyott étel, ital.

Sőt! Nemcsak magokból, hanem tejekből is elkészíthetőek az ételek, ezért nemcsak laktóz-érzékenyeknek, vegánoknak vagy paleósoknak ajánljuk, hanem mindenkinek, aki tartósítószer nélküli, friss erjesztett finomságokra vágyik! 

S, hogy miben áll a készülék „multifunkcionalitása”?

Zöldségeket, gyümölcsöket, s ezek ital változatait is elkészíthetjük vele! Itt megemlítendő a koreaiak nemzeti étele, a kimchi is (melyről köztudomású, hogy majdnem kikiáltották a madárinfluenza leghatékonyabb ellenszerének 2005-ben). A kimchi kiváló példája az évezredekre visszanyúló fermentált ételfogyasztás hagyományának.

A kimchi egy retekből, káposztából, s egyéb zöldségekből álló étel: kalóriatartalma alacsony, rosttartalma magas (diétázóknak már ezen ismérvek miatt is remek választás!), és egyfajta „szupertápláléknak” is nevezhető, mert tele van A-, B-, C-vitaminnal, és olyan baktériumokkal, amelyek a bélflórára jótékony hatással vannak.

Ebből már a fermentálás egy újabb remek tulajdonságára is rávilágíthatunk: ez egy olyan tartósítást is jelent, amely során nem használunk káros adalékokat, s mivel nem éri az ételt sem túl magas, sem túl alacsony hő, így nem tűnnek el belőle az értékes vitaminok, enzimek sem!

S, ha már szóba jött a bélflóra-regeneráció: akiknek van valamilyen élelmiszer-allergiája, vagy candidiasisban szenved, annak nagyon fontos, hogy sok erjesztett ételt juttasson a szervezetébe. Ha valaki fogyaszt tejterméket, akkor a hagyományos tejtermékek közül a kefirt, joghurtot válassza – amelyet a Vegital fermentáló készülékével egyszerűen elkészíthet!

 A bélflórára jótékony hatással lévő baktériumok a fermentált zöldségekben is jelen vannak.

Multifunkcionális gépünkkel a japán nemzeti étel, a natto is elkészíthető. Ez a rendkívül tápláló étel nyers szójababból készül többszöri áztatással, gőzöléssel, majd a Bacillus Natto baktériumfaj által történő fermentálással. A Bacillus Natto  közreműködésével nattokináz enzim termelődik, amely enyhítheti a trombózisos panaszokat is.. Kiemelendő, hogy antimikrobiális hatása van, tehát több betegség kórokozója ellen is hatásos gyógymódot jelenthet. E-, B1-, B2, C és K2 vitaminban gazdag, tele van fehérjével, növényi rostokkal, kálciummal, nátriummal, káliummal és nagyon sok vasat tartalmaz.                              

A fermentált ételek előnyeihez tartozik,  a szervezet savbázis egyensúlyának beállítása is. E „pufferolás” során a káros baktériumok nem tudnak megtelepedni, ami jó hírt jelenthet a candida gombától szenvedők számára.

Ez a Magyarországon egyedülálló, hűtővel ellátott, multifunkcionális fermentáló gép kétféle színben érhető el webáruházunkban.  

 

A Silver Digital készülék multifunkciós, így nemcsak növényi tejhelyettesítő italokat, de krémleveseket, normál (darabos) leveseket, bébiételeket, mártásokat, lekvárféleségeket, dzsúzokat, turmixokat is tudunk vele készíteni.

Nézzük, milyen programokkal rendelkezik a készülék:

  • Krémlevesek zöldségekből, gyümölcsökből
  • Darabos levesek, raguk
  • Kézi vezérlésű darálás
  • Növényi tej- és tejszínhelyettesítő italok gabonákból, magvakból, gumókból
  • Dzsúzok, smoothiek, turmixok
  • Bébiételek, mártások
  • Lekvárok, dzsemek (speciális receptúra alapján)
  • Öblítés
  • Vége jelzés
  • Melegen tartó funkció visszaszámlálóval
  1. Krémlevesek zöldségekből, gyümölcsökből (Smooth)
    Zöldség- és gyümölcs krémlevesek főzésére alkalmazható program, akár egynemű, akár vegyes alapanyagokból. (20 perc)

     
  2. Darabos levesek, raguk (Chunky)
    Ez a program alkalmas olyan levesek és raguk főzésére, amelyek hozzávalói csak megfőnek, de egyben maradnak (hagyományos levesek, raguk). A programban darálási funkció nincs. (25 perc)

     
  3. Kézi vezérlésű darálás (Blend)
    Rövid daráló program. Szárazanyag darálására nem alkalmas, kizárólag folyadék hozzáadásával alkalmazható!

     
  4. Növényi tej- és tejszínhelyettesítő italok gabonákból, magvakból, gumókból (Soymilk):
    Növényi italfőző program, amellyel magokból, gabonákból és gumókból készíthetők tej- és tejszín helyettesítő italok. (21-28 perc)

     
  5. Dzsúzok, smoothiek (Juice)
    Automatikus turmixolás. Főzés nélküli program, amellyel nyers ételek és italok, smoothie-k, juice-ok készíthetők. (5 perc)

     
  6. Bébiételek, mártások (Baby food)
    Zöldségekből, gyümölcsökből, akár gabonák, magvak hozzáadásával készíthető bébiétel, mártás, vagy szósz ezzel a programmal (26 perc)

     
  7. Lekvárok, dzsemek speciális receptúra alapján (Jam)
    Ez a program alkalmas víz hozzáadásával készült szörpök, dzsemek készítésére. (25 perc)

     
  8. Öblítés (Auto cleaning)
    Ez a program szolgál a gép elöblítésére, ehhez fel kell tölteni a tartályt tiszta - hideg vagy meleg - vízzel majd megérinteni az Auto Clean gombot. (3,5 perc)

     
  9. Vége jelzés (Finish)
    Amennyiben ez az ikon folyamatosan világít, a program befejeződött, és ha nem áramtalanítja a készüléket, akkor automatikusan melegen tartó funkcióra kapcsol.

     
  10. Melegen tartó program (Keep warm)
    A program lejártával a készülék 1 órán keresztül melegen tartja az elkészült italt, ételt.

 

Különleges funkciók

Hátralevő idő kijelzése

A főzőprogramoknál körbefutó vonalakkal jelzi a gép a program futását. A főzés végét megelőzően 10 perccel a kijelző átvált a hátralevő idő percekben történő megjelenítésére.

Automatikus melegen tartás

A főzőprogramok végén a Finish (vége) ikon világít és a készülék átvált Keep Warm (melegen tartó) funkcióra. A Keep Warm ikon ilyenkor világít. A melegen tartó funkció egy órán át nem engedi a már kész ételt, vagy italt kihűlni. Egy óra elteltével a melegen tartó funkció kikapcsol.

 

Áramkimaradás memória

Áramkimaradás esetén a készülék megjegyzi az áramkimaradás időpontját, és ha öt percen belül visszajön az áram, a készülék folytatja a programot. Amennyiben az áramkimaradás öt percnél hosszabb, a program törlődik, és a készülék visszaáll alap állapotba. Ilyenkor várd meg, amíg a kancsóban levő folyadék lehűl, és indítsd újra a programot.

Főzés közbeni alapanyag, fűszer vagy víz hozzáadás – „Elfelejtettem valamit funkció”

Amennyiben már fut a program, de eszedbe jut, hogy kifelejtettél valamilyen alapanyagot, vagy esetleg fűszert adnál az ételhez, italhoz, egyszerűen emeld fel a gépfejet a kancsóról, és változtass az összetételen. Ezt követően helyezd vissza a gépfejet a kancsóra, ha a program megszakításának kezdetétől nem telt el öt percnél több, a program folytatódni fog. Vigyázz, a távozó gőz sérülést okozhat!

 

További jellemzők:

  • Érintő gombos vezérlés
  • Digitális kijelző, maradékidő kijelzéssel (hátralévő idő kijelzés)
  • Spirálfűtés az egyenletesebb hőelosztás végett, leégés csökkentése végett
  • Vízhőfokérzékelés
  • Három pengéjű kés
  • Kifutás elleni védelem
  • Halk egyenáramú motor
  • Kiöntőcső
  • Rendkívüli üzembiztonság: 36 hónap garanciával!

Technikai jellemzők:

Tápfeszültség: 220-240 V ~ 50/60 Hz

Fűtés teljesítmény: 800-952 W

Motor teljesítmény: 130 W

Űrtartalom: 1-1,3 ML

A Vegital Silver Digital növényi italkészítő automatát ajándék 1,2 literes szűrőkancsóval és adagolópohárral szállítjuk, kétnyelvű (magyar-angol) informatív díszdobozban, amelyen megtalálhatók a gép jellemzőin kívül az alapreceptek is. A készülékhez részletes - az elmúlt hét évben megszerzett tapasztalatainkat is magába foglaló – használati útmutatót mellékelünk, amelyben lépésről lépésre leírtuk a használati információkat. További információért töltsd le a Silver Digital használati útmutatóját.

Ez nagy segítség a kezdeteknél, ezért érdemes az első használat előtt alaposan átolvasni.

További receptek, információk érhetők el a 

  • www.vegital.hu weboldalunkon,
  • Facebook/Vegital, a tejmentes ital oldalán, illetve ugyancsak
  • Facebookon  a "Vegital, ahogy mi szeretjük" elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még vásárlási döntés előtt állnak, illetve, akik már rendelkeznek Vegital készülékkel.
  • A YouTube Vegital csatornáján szintén sok videó található receptekkel.

A Vegital ügyfélszolgálata örömmel áll minden érdeklődő, vásárló rendelkezésére a 06 70 777 9220-as telefonszámon és a honlapunk jobb alsó sarkában található chat ablakban.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Írja meg véleményét!