A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

690 Ft (543 Ft + ÁFA)

Tápióka keményítő, BIO 250 g

A tápióka keményítőt a konyhában leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle.
Egységár: 2.760,01 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
690 Ft (543 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

A manióka, más néven kasszáva egy Dél-Amerikában őshonos, világszerte egyre inkább terjedő növény. Magyarországon még kevesen ismerik, de ahogy a világ más részein, hazánkban is terjed. Elsőként valószínűleg a mayák termesztették a Yucatán-félszigeten, Afrikába pedig feltehetően Brazíliából került a portugál gyarmatosítók által, a 16. század környékén. Ezeknek a fejlődő országoknak alapvető élelmiszere lett a manióka. Legfőbb okait a növény igénytelenségében kell keresni, hiszen amellett, hogy kevés a csapadékigénye, viszonylag gyenge földben is megterem. A szüretelési időszak meglehetősen széles, ez pedig azért jó, mert elég mindig csak annyit leszedni a növényből, amennyit azonnal felhasználnak. Nem kell tárolni, nem megy tönkre.

Levelében rengeteg ásványi anyagot, vitamint és fehérjét találunk, ennek ellenére elsősorban a gyökerét hasznosítják, melyből alkoholtartalmú italokat, lisztet, és keményítőt készítenek.

A növény gyökeréből kivont lisztet tápiókának nevezik, ebből kapjuk a keményítőt. Ezt különleges eljárással nyerik ki belőle, nem csak úgy ledarálják. A gumókat megmossák, pépesítik majd kiválasztják a folyadékot. Így olyan alternatív keményítőt kapunk, melyet használhatunk a háztartásban, a hagyományos liszt helyett is.

A low-carb tápióka keményítő legfontosabb tulajdonsága, hogy magas százalékban tartalmaz olyan keményítőfajtát, mely nem emeli meg a vércukorszintet, mivel a szervezetben nem szívódik fel. Rostokban gazdag, viszont a felszívódó szénhidráttartalma rendkívül alacsony.
A Tápióka keményítőt a  konyhában leginkább süteményekhez – édesekhez és sósakhoz egyaránt – ajánljuk, hiszen maglisztekhez keverve kitűnő állagú kenyerek készíthetők belőle.Különböző arányokban keverhetjük össze őket, és mindegyikkel különböző állagokat érhetünk el.

Ha 1:1 arányban keverünk tápióka keményítőt valamilyen magliszthez, jobb állagú süteményeket tudunk készíteni, melynek szénhidrát tartalma is csökken, és fitátsav tartalma is alacsony marad.Maglisztek, normál tápióka keményítő, és low-carb tápióka 1:1:1 arányú összekeveréséből kapjuk a legjobb állagú süteményeket, melyek ugyancsak alacsony szénhidrát tartalommal rendelkeznek.

Lektineket, szaponinokat, fitátsavat és semmilyen antinutritív anyagot nem tartalmaz. Kiváló alapanyaga a „mindenmentes” konyhának.

100 g  Tápióka keményítő tartalmaz:

 Fehérje: 0 g

Szénhidrát: 88,69 g

 ebből cukor: 3,35 g

  Zsír: 0,02 g

 Só: 0,0025 g

Energiatartalom/kalória: 1498 kJ / 358 kcal

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére