Leírás és Paraméterek
Köztudottan az egyik legjobb minőségű vanília a világon. Az ebből készült vanília őrlemény isteni aromája felejthetetlen élményt nyújt. Elengedhetetlen a konyhádból. Minden vaníliának más az aromája és emiatt a felhasználhatósága is. Aki szereti a gasztronómiát, leginkább kipróbál, összehasonlít és annak megfelelően vásárol. Az Ugandai vanília őrlemény nagyon kedvelt, bár kevesebb készül belőle és leginkább az amerikai piacon van jelen. Ők tudják mi a jó:)
Próbáld ki, mert nem sok készül belőle. Az ugandai termés nem sok a világon, ezért ritkán kapható. Néhol drágább is mint a madagaszkári, de minőségében is sokak szerint jobb. Mindenesetre vanillin tartalomban magasan felülmúlja a madagaszkárit.
A vaníliaporral, vanília őrleménnyel még sokan ismerkednek, holott igen nagymértékben használják. Készítenek vaníliás fagylaltot, desszerteket és egyéb olyan finomságokat, melyek elengedhetetlen alapanyaga a vaníliarúd, vagy vaníliapor. A vaníliapor tulajdonképpen az egész kiszáradt vaníliarudak őrleménye. Össze kell keverni cukorral (az arány egyedi, de vigyázz, mert nagyon erős a por, ezért 1:8 arányban vagy még nagyobb arányban is szokták keverni) és kész a vaníliáscukor. Az összekevert "vaníliáscukor" így mindenbe belerakható, azonnal fogyasztható. Isteni ízt ad a tejnek, és egyéb vaníliás finomságoknak.