A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Vegital növényi italkészítő - a levesek királya

Oda vagy a levesekért?

Akkor ez az oldal Neked szól!

Nincs is jobb mint egy isteni, testet-lelket meglengető leves. Igazi orvosság lehet, ami télen selymes állagával nyugtatja a gyomrot és elűzi a téli didergést, míg nyáron hűsítő élményt nyújthat egy fáradt nap után. 

A levesek számtalan variációban készíthetők, így mindenkinek nyújthatnak gasztronómiai felfedezéseket.
Lehet édes, sós, csípős, zöldséges, vagy gyümölcsös, darabos vagy krémes. Utóbbiak különösen jó szolgálatot tesznek a pépes étrenden élő betegeknek, idős embereknek, rágni még nem tudó babáknak is, hiszen a tápanyagokat a lehető legegyszerűbb módon, ivással juttathatjuk be szervezetükbe.

A szezonális levesek rendkívül gazdagok vitaminokban, szín és mikro-tápanyagokban, így fogyasztásukkal sokat tehetünk egészségünkért és vitalitásunkért. Csak a képzelet szabhat határt az összetevők kombinációinak. 


Miért együnk napi szinten levest?

 • Az optimális vízfogyasztás mellett növelhetjük a folyadékbevitelünket levesek fogyasztásával is, mert szintén hidratálják szervezetünket. 
 • Növelhetjük a napi energiabevitelünket olyan levesekkel, amelyek az egészséges és tudatos táplálkozás alapelveit követik.
 • A krémlevesek fogyasztásával biztosítani tudjuk a napi rostbevitelt. 
 • A kisebb energiatartalmú leves akár diéta kiegészítője is lehet, ha nem elő, hanem főételként fogyasztjuk, kiváltva vele egy étkezést. 
 • A meleg levesek télen fűtenek, míg hideg változataik nyáron hűsítenek. 

Egy finom leves már csak akkor lehet jobb, ha macera nélkül, pillanatok alatt elkészül. Tudtad, hogy a Vegital növényi italkészítőiben, nemcsak tejpótlókat és tejszínhelyettesítőket, hanem fantasztikus leveseket is lehet főzni?
Bizony! Ilyen egyszerű még sosem volt a leves elkészítése! Az alapanyagokat szépen sorban a készülék tartályába tesszük, majd egy gombnyomás, és fél óra múlva már az asztalon gőzölög a laktató étel. Míg te pihensz, elkészíted a második fogást, vagy játszol a gyermekeddel, a gép szépen dolgozik és mindent megcsinál helyetted. 

A Vegital gépekben típustól függően főzhető krémleves (Teddy, Snow White, Silver Digital, Rainbow, Smile), vagy darabos leves (Silver Digital, Rainbow).

Hogyan főzzünk levest a Vegital növényi italkészítőiben?

A növényi italkészítők fix lefutású programmal rendelkeznek, ezért minden hozzávalót egyszerre kell beletenni a készülékbe. Ebben az esetben nem lehet menet közben az ételt megkeverni, az alapanyagokhoz hozzátenni, elvenni, a programot megszakítani, és újraindítani. (Kivéve a Silver Digital esetében, ennél a készüléknél ugyanis megszakítható a program). A levesfőző funkciók csak olyan alapanyagok főzéséhez elegendőek, amelyek ezen időn belül megpuhulnak, például csirke húslevest főzhetünk benne, de a disznó vagy marhahús biztosan nem fog kellő mértékben megpuhulni.

A főzés menete:
1. Minden alapanyagot beleteszünk a tartályba.

 • elsőként a zsiradékot, hagymát
 • a felkockázott húst, zöldségeket
 • ízesítőket
 • vizet a maximum jelig

2. Amikor meggyőződtünk róla, hogy minden hozzávaló kellő mennyiségben a tartályban van, rátesszük a készülék fejét, kiválasztjuk a Chunky Soup vagy Cream Soup programot és Start gombbal elindítjuk.
3. Amikor lejárt a program, megkóstoljuk, ha szükséges, sózzuk, ízesítjük és tálaljuk.

 

Nézzük meg a készülékeket működés közben! 

 

Rainbow

1,8-l es növényi italkészítő

Vegital Smile

1,2-l es növényi italkészítő

Snow White

0,9-l es növényi italkészítő

 

Tippek, ötletek:

 • A legoptimálisabb sárgarépa - fehérrépa arány levesekben 2:1-hez.
 • A darabos leveseknél az alapanyagokat kb. 1-2 cm-es kis kockákra,vagy gyufaszál vastagságú csíkokra (julienne-re) vágva tesszük a tartályba. A krémleves változatnál minden hozzávalót fel lehet kockázni.
 • A rizs és a krumpli csak sűrítőanyagként szolgál, ezért kizárólag a krémlevesekhez adjuk hozzá! A darabos leveseknél nincs rájuk szükség. A krumpli és a rizs helyett használhatunk édesburgonyát is, kevésbé sűrít, de nagyon szép színűvé és finommá teszi a levest, ráadásul sokkal inkább szolgálja a fogyást, mint a magas keményítő tartalmú társai.
 • Ha nincs kéznél csirke vagy zöldség alaplé, akkor adalékmentes ételízesítőt vagy húsleves zselét/kockát is használhatunk.
 • A sót aszerint adagoljuk, hogy vízzel, vagy már eleve sós alaplével főztünk-e.
 • Mindig kóstoljunk, és ízlés szerint adagoljunk még ízesítőket, amennyiben szükséges!
 • Kevesebb vízzel, sok száraz alapanyaggal, esteleg hús, vagy húspótlók hozzáadásával a darabos leveseket akár egytál étellé is tehetjük.
 • A sűrű állagú krémlevesek kkiválóan alkalmas pépes étrenden élők táplálására is!
 • Idős és/vagy beteg emberek esetében kollagén peptid hozzáadásávalnövelhetjük a levesek fehérje tartalmát. 

Te is szeretnél ilyen finom leveseket készíteni egy gombnyomással?

Válassz készülékeink közül! KATTINTS IDE!

Kíváncsi vagy a leves receptjeinkre? Itt találod őket!

 

 

 

 

Az oldal tetejére