Minden Vegital növényi italkészítővel készíthetők az alábbiak:
Főzött ételek, italok
-
Tejhelyettesítő ital gabonákból és magokból (áztatott és száraz magokból is)
(rizs, zab, árpa, kesudió, mandula, kókusz, stb. ) -
Tejszín helyettesítő ital (rizs, zab, árpa, kesudió, mandula, kókusz, stb. )
-
Gabona kása
-
Puding
-
Szószok, mártások
-
Zöldség és gyümölcs krémleves
Hideg nyers italok
-
gyümölcs vagy zöldség juice (ezt szűrni kell)
-
smoothie (ebben benne maradnak a rostok, szűrést nem igényel)
-
turmix (előre lefőzött tejmentes ital és gyümölcs/zöldség keveréke, szűrni lehet, de nem muszáj)
Speciális programok, amelyekkel csak a felsorolt készülékek rendelkeznek:
-
Bébiételek, kíméletesen főző, lassúbb hőmérséklet emelkedéssel működő program (Baby Smile és Rainbow gépcsaládok)
-
40 fokos BIO program, amely csak melegít, de nem főz, így az enzimek, vitaminok az italban teljes mértékben megmaradnak (Baby Smile és Rainbow gépcsaládok)
-
Corn Juice/Jam programok: speciális receptúrák szerint főzéssel készülő, friss, lágy kukoricából, illetve zöldségekből, gyümölcsökből készülő vegyes italok, valamint ugyancsak speciális recept alapján készülő lekvárok, dzsemek, szörpök készíthetők vele. (Glass és Rainbow gépcsaládok)
-
Darabos étel főzése külön vásárolható, maximum 120 percig időzíthető, két hőmérséklet fokozatú főzőfejjel, ami átalakítja a készüléket elektromos főzőberendezéssé (Glass gépcsalád)
-
Darabos étel főzése beépített, fix lefutású, 42 perces programmal (Rainbow gépcsalád)
Mi készíthető a hűtővel ellátott , multifunkcionális Vegital fermentáló készülékkel?
Akár tejből, akár tejmentes italból egyszerűen, a szokásosnál gyorsabban készülhet
1. joghurt
2. kefir
3. tejföl
zöldségekből, gyümölcsökből pedig
1. erjesztett ételek, pl kimchi
2. erjesztett italok, pl rizsbor
szójababból pedig a japán nemzeti étel, a natto.
A fermentálóról és az elkészítés módjáról, a fermentálásról bővebb információ itt található.