A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

2.190 Ft
1.533 Ft (1.207 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 657 Ft 30%

Youtube videók

DIY Baktérium kultúra natto készítéséhez

DIY bacillus natto kultúra
Baktérium kultúra natto készítéséhez

A natto egy közkedvelt japán étel, amely két hozzávalóból áll: fermentált szójababból és natto erjesztő kultúrából. A natto önmagában kevés embernek ízlik, ugyanakkor szójaszósszal, kimchivel tálalva rendkívül finom, tápláló, egészséges étel. Japánban gyakran tálalják rizzsel, metélőhagymával, mustárral, szezámmaggal és fűszerekkel.

Belföldi szállítás esetén a kultúrák épek maradnak.

Minden baktérium kultúra mélyhűtőben tárolandó!

A natto tápanyagokban gazdag: tartalmaz fehérjét, kalciumot, káliumot, növényi rostokat, E-, B1-, B2, C- és K2 vitamint, valamint igen magas a vastartalma is.

Egységár: 153,30 Ft/tasak
Elérhetőség: Raktáron
2.190 Ft
1.533 Ft (1.207 Ft + ÁFA)
Kedvezmény: 657 Ft 30%
Kívánságlistára teszem
Jelölje be azokat a kiegészítő termékeket, amiket még a kosárba szeretne tenni!

Leírás és Paraméterek

Elkészítés:

Mossunk meg 20-25 dkg bio szójababot és áztassuk be 24 órára. Másnap a megpuhult szójababot körülbelül 2-3 órát főzzük. Az állaga akkor lesz jó, ha az ujjunkkal könnyedén szét tudjuk nyomni a babot. Ha kész, akkor 40 fokosra, vagy szobahőmérsékletűre hűtjük, elosztjuk a fermentáló két lyukacsos tálcáján. Körülbelül 30 ml vízben jól elkeverjük a natto kultúrát és a felével meglocsoljuk az egyik tálcán lévő babot, majd a másikat is és alaposan elkeverjük. A fermentálón kiválasztjuk a natto programot és elindítjuk. A fermentáló által felajánlott időt (16 órát megnövelhetjük akár 24 órára is). Minél tovább erjesztjük a nattot, annál több nattokináz enzim termelődik.

Tartalom, eredeti törzs: maltodextrin, natto por, Lactobacillus plantarum

Gyártói szabvány: Q / TZCXG 0001
Gyártói egészségügyi engedély száma: SC13111121013377

Fontos! A kultúrát magas hőmérsékletnek kitenni nem szabad, mert a baktériumok elpusztulnak!
Mélyhűtőben tárolja!

Csomagolás: 10 db fóliázott alumínium tasak, hasonló gyűjtő tasakban

Adagolás: max. 250 gr száraz szójabab/1 tasak
Súly: 3 g (0,3 g/tasak)
Javasolt erjesztési idő: 16-20 óra

Forgalmazó: Malompark Kft 8000 Székesfehérvár, Bem u 40.

Származási hely: Kína

Így készül a natto!

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Válassz kedvezményes csomagajánlataink közül!

Az oldal tetejére