Leírás és Paraméterek
Napi mindössze 25 g dió fogyasztásával gondoskodunk a napi omega-3 zsírsav beviteléről, amelyek csökkentik a koszorúér-betegség, magas vérnyomás, stroke, vastagbél- és prosztatarák kockázatát.
A diónak nagy szerepe van a vérrögképződés megakadályozásában és az érfalak rugalmasságának megőrzésében is.
Fogyasztásával gondoskodunk szervezetünk E-vitaminnal való megfelelő ellátásáról, amely egy zsírban oldódó antioxidáns. Ezáltal erősítjük immunrendszerünket, segítjük a nyálkahártya megfelelő működését és szervezetünk könnyebben égeti el a telített zsírsavakat is.
A dió nagyon gazdag mangán, réz, kálium, kalcium, vas, magnézium, cink és a szelén forrás.
A dió olajosságának és kiváló bőrnyugtató és vérzéscsillapító tulajdonságának köszönhetően segít megvédeni a bőrt a kiszáradástól.
Tápanyagok 100 g-ban:
200 g dióból kb.3,4 l diótej főzhető. A dió ital egy krémes, dió ízű növényi tejhelyettesítő, amely magában is finom. De kitűnő alapanyag desszertekhez, süteményekhez is.
Dióital recept:
1,5-2 adagolópohár dió kb. (70 gr)
1 adagolópohár kókuszreszelék
1-2 ek eritrit
késhegynyi só
víz a maximum jelzésig
Ha szereted, ízesítheted fahéjjal, vagy kakaóval.
A lehűtött dió italhoz tökéletesen passzol a meggy…ha szeretnéd feldobni az italodat turmixolj (Nyers italok/Fruit Juice) hozzá 100 g meggyet.