Hozzávalók (10 muffinhoz) diósmuffin:
15 dkg mandulaliszt
17 dkg porcukor (Eritiritből)
3 tojás
fél marék durvára tört dió
15 dkg vaj
1 kk sütőpor
3 cm vaníliarúd/vagy 1 zacskó vaníliás cukor
Elkészítés:
A tojás sárgáját a cukorral és a vaníliával habosra keverjük. Hozzáadjuk a vajat.
Felverjük a tojásfehérjét és a kemény habot a sárgájához adagoljuk.
Összekeverjük a száraz összetevőket (tejmix, sütőpor) és óvatosan kevergetve beleszitáljuk a masszába.
A végén hozzá adjuk a durvára tört diót.
A könnyű masszát kivajazott muffin formákba töltjük. (A forma 3/4-ig érjen a tészta).
Előmelegített sütőben kb. 25 percig sütjük.
Alapanyok a webshopban:
15 dkg mandulaliszt: http://www.vegital.bolt.hu/mandulaliszt-05-kg?keyword=mandula
17 dkg porcukor (Eritiritből): http://www.vegital.bolt.hu/gluten-tej-cukormentes-105/glutenmentes-termekek-106/termeszetes-edesitok-115/eritrit
3 tojás
fél marék durvára tört dió: http://www.vegital.bolt.hu/gabonak-es-magvak-92/gabonak-100/dio-250-g-302
15 dkg vaj
1 kk sütőpor
3 cm vaníliarúd/vagy 1 zacskó vaníliás cukor: http://www.vegital.bolt.hu/gluten-tej-cukormentes-105/glutenmentes-termekek-106/etelizesitok-fuszerek-113/vaniliarud