A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
99.990 Ft (78.732 Ft + ÁFA)

Háztartási konzerváló készülék 23 l-Fisher&Wolf

FISHER&WOLF 23 LITERES HÁZTARTÁSI KONZERVÁLÓ KÉSZÜLÉK
Egyszerű és biztonságos módja a konzervek otthoni készítésének adalékanyagok nélkül.

A konzervál szó jelentése a megőriz, megóv, tartósít. Mit is jelent ez tulajdonképpen? 
Az ételek romlását mikroorganizmusok (baktériumok, gombák) és saját enzimjeik okozzák. Ha a tartósítani kívánt élelmiszereket megfelelő ideig, kellően magas hőmérsékleten kezeljük, akkor ezek a mikroorganizmusok elpusztulnak, az enzimek pedig inaktiválódnak, az így készült konzervek romlás nélkül, szobahőmérsékleten is hosszú ideig eltarthatóak. 
Az alacsony savtartalmú élelmiszerek - húsok, zöldségek, és néhány gyümölcs is – kizárólag 121 °C fok felett konzerválhatóak biztonságosan. Erre otthoni körülmények között egyetlen megoldás a magasnyomású konzerváló készülék használata. 

Elérhetőség: Raktáron
99.990 Ft (78.732 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem
Ha részletfizetéssel vásárolná meg a terméket, helyezze a kosárba, majd a fizetési módnál jelölje be Cetelem Online Áruhitelt.

Leírás és Paraméterek

A háztartási konzerváló készülék kizárólag háztartási felhasználásra alkalmas. A készülék közvetlen főzésre szolgáló főzőedényként nem használható, kizárólag üvegekben történő tartósításra.

A magyar Nemzeti Élelmiszerlánc-biztonsági Hivatal (NÉBIH) Élelmiszerbiztonsági Kockázatértékelési Igazgatóságának állásfoglalása szerint: Biztonságos készétel konzerveket befőző automatában nem lehet készíteni. Házi körülmények között, - befőző automatában - csak magas savtartalmú élelmiszerekből lehet biztonságos befőttet készíteni. Ilyenek a gyümölcsök, savanyúságok, amelyek pH-ja  4 alatt van. Az egyéb, alacsony savtartalmú élelmiszerek tartósításához viszont nyomáson, 120 °C körüli hőmérsékleten végzett hőkezelés és azt követően pontosan szabályozott hűtés szükséges, amit csak speciálisan erre a célra gyártott nagy nyomáson működő sterilező berendezésben lehet biztosítani.

A készülék részei:
1. biztonsági szelep 
2. másodlagos biztonsági szelep 
3. fedél fogantyú 
4. edény fogantyú 
5. edény /tartály/ 
6. fedélzár biztonsági nyomás retesszel 
7. nyomásszabályozó 
8. lélegzőcső 
9. nyomásmérő 
10. fedél 
11. biztonsági ablak 
12. sor elválasztó tálca 
13. tömítőgyűrű 
14. védő kupak 
15. indukciós felület
 

A készülék használható az alábbi tűzhely típusokon:

  • gázzal, nyílt lánggal működő tűzhely,
  • elektromos tűzhely
  • indukciós tűzhely

A konzerváláshoz szükséges eszközök: 

  • jól záródó, hőtűrő konzerves üvegek, megfelelő csavaros tetővel.
  • üvegkiszedő fogó
  • egy pár edényfogó kesztyű

Űrtartalom: 23 l

A konzerválókészülék méretei: 
Szélessége fogantyúval együtt: 49 cm
Magassága tetővel együtt:  38 cm

További receptek, információk elérhetők a 

  • A canner.hu weboldalunkon
  • Facebookon a "Biztonságos házi konzerválás" oldalon, illetve ugyancsak a 
  • Facebookon  a "Konzerválj biztonságosan velünk!" elnevezésű zárt csoportunkban, ahova egyaránt szeretettel várjuk azokat, akik még vásárlási döntés előtt állnak.
  • A Vegital ügyfélszolgálata örömmel áll minden érdeklődő, vásárló rendelkezésére a 06 70/777-9220-as számon.

Használati útmutató

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.
Az oldal tetejére