A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.
1.750 Ft (1.378 Ft + ÁFA)

Kalcium-Klorid 100gr

A magas hőmérsékleten kezelt tej (pasztőrözött), nem alszik meg, mert a melegítés hatására a kalcium ionok kicsapódnak. A kalcium-klorid (CaCl2) oldattal kalcium ionokat pótolhatsz a tejbe, hogy a tej alvadását elősegítsd.

A kalcium-klorid felhasználása sokrétű. Íze sós, ezért néha ételek adalékanyagaként is használják.

Ha egy tejelő állatnak a takarmányozása során kevés mész jut a szervezetébe, pl. mert mészben szegény talajon van legeltetve, akkor is ajánlott a kalcium pótlása.

Egyes források, a friss juhtej és friss kecsketej alvasztásához is kalcium-klorid adagolását javasolják, a jobb alvadás elérésének érdekében.

A kalcium-klorid kristályos vegyület, vízzel nagyon jól oldódik. Szobahőmérsékleten szilárd sót alkot, ezért viszont nagy intenzivitással köti meg a vizet. A kalcium-kloridot mindig jól zárható dobozban tárold!

Fontos!

Ha gabona alapú tejhelyettesítőből szeretnél készíteni erjesztett italt/ételt mindenképpen használj hozzá kalcium-kloridot! A gabonák ugyanis nem tartalmaznak kalciumot, amely nélkül nem lehetséges a fermentáció! A tehéntejhez és olajos magvakból, kókuszból készült italokhoz nem kell adni. 

1 liter gabonatejhez 1-3 gramm kalcium-klorid szükséges, nagyobb mennyiségben keserű ízt okozhat a sajtban.

Egységár: 17.499,97 Ft/kg
Elérhetőség: Raktáron
1.750 Ft (1.378 Ft + ÁFA)
Kívánságlistára teszem

Leírás és Paraméterek

Ha szeretnéd tudni hogy készül a rizs joghurt fermentáló készülékben, akkor kattints a képre, vagy alul a videóra!

Vélemények

5.00
2 értékelés
5
2
4
0
3
0
2
0
1
0
2022. 05. 31. -
Igazolt vásárlás
Joghurt készítéséhez hasznaltam a recept szerint .
2022. 03. 19. -
Igazolt vásárlás
Az oldal tetejére