A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni.

Kölest meginni?

Kölest meginni?
Első próbálkozásom kissé bizonytalanul indult. Vagyis inkább hitetlenül. A bennem lévő elhatározás nem volt elég erős, hogy gabonából készült italokat fogyasszak, de a tapasztalatokat fontosnak tartom, és lám, ebben az esetben kellemes meglepetést hozott a próbálkozás; a köles ital nagyon is finom, még a gyerekek is elfogadták. El is határoztam, hogy ezentúl mindent kipróbálok, mielőtt cidriznék tőle. Itt az ideje nyitni az új, izgalmas receptek és ízek felé!
Sokat olvastam a kölesről, ezért őt választottam első házi italom alapjának.
A köles egy lúgos, tápanyagban gazdag, gluténmentes gabona. Könnyen megfőzhető és telis-tele van B-vitaminnal, magnéziummal, vassal, foszforral. Antioxidáns és prebiotikus hatása is van szervezetünkre. Na, nekem több se kellett, megpróbáltam kölesből folyékony arany italt készíteni.

Baby készülékembe a következő összetevők kerültek:

  • 60 g köles
  • 40 g kókuszreszelék
  • 1 ek Olajessimo
  • 10 g kollagén peptid  - elhagyható, az ital beltartalmát segít felturbózni
  • 25 g eritrit
  • 1 g himalája só

Ízesítéshez, díszítéshez fahéj

  • vagy vanília
  • víz maximum jelzésig


A Soymilk programot indítottam el, miután az összes összetevőt  - fahéjat kivéve  - a gépbe tettem.
30 percig izgulhattam volna, de inkább beültem egy kád jó forró vízbe. Amikor a gép elkészült, nekem csak annyi dolgom volt, hogy átszűrjem (szűrőn átöntve, kicsit spatulával kinyomkodva) a kész italt, és megkóstoljam.  Nagyon finom lett!

A szűrleményt félretettem a hűtőbe, még egy kicsit gyűjtögetek hozzá és finom piskótát fogok belőle készíteni! Mert azt is lehet. Olvastam. Mindent lehet, ami csak a fantáziánkból kitelik!
Ha nekem sikerült, Nektek is fog, bátran fogjatok bele!

Tartalomhoz tartozó címkék: babysmile
Az oldal tetejére