A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Hogyan kell elkészíteni?

Hogyan kell elkészíteni a növényi italokat?

Növényi tejhelyettesítő italt többféleképpen is készíthetünk.

Közismert módszer a tűzhelyen történő főzés, ami többszöri darálást, felfőzést, szűrést, valamint meglehetősen nagy mennyiségű alapanyagot igényel, ez a módszer nem nevezhető olcsó megoldásnak, ráadásul rendkívül munkaigényes, hosszadalmas eljárás. Folyamatos kevergetés mellett főzhető csak, különben odakozmálhat, leéghet.


gabonatej, növényi tej, magtej

Növényi italkészítő készülékkel ugyan ez a procedúra a végletekig leegyszerűsödik, zárt térben, automatikus vezérléssel főz és darál a készülék, a konyhánk teljesen tiszta marad,    az alapanyag szükséglet pedig minimális. Ennek folytán az így készült tejhelyettesítő italok olcsón, gazdaságosan, minimális idő és munka ráfordítással készülnek, gyorsan, egyszerűen, mondhatni: egy gombnyomással.gabonatej, növényi tej, magtejA készülékhez tartozó adagolópohárral (AP) pohárral kimért, megmosott, esetleg előáztatott gabonát, magot, és az ízesítőket a tartályba öntjük.


gabonatej, növényi tej, magtejHozzáadjuk a vizet és beállítjuk a megfelelő programot, attól függően, hogy tejhelyettesítőt, kását, juice-t vagy krémlevest, stb., szeretnénk készíteni!

gabonatej, növényi tej, magtej
A gép a program alapján több alkalommal váltakozva főzi és darálja az alapanyagokat 28-35 percen keresztül. (az egyes program idők eltérőek lehetnek)

gabonatej, növényi tej, magtejA végén az elkészült növényi tejhelyettesítőt le kell szűrni, a szűrleményt alaposan kinyomkodni,  a maradék őrlemény pedig felhasználható desszerthez, torta alapnak, esetleg megszárítható lisztnek) 


Elkészítése gyerekjáték, ráadásul minimális mennyiségű (literenként kb 10 dkg) száraz anyagra (rizs, mandula, szója, dió, köles, stb.) van szükség, ami nagyon olcsóvá teszi az előállítást.

A berendezés tisztítása rendkívül egyszerű, mind az anyaga, mind a formai kiképzése a lehető legkényelmesebb tisztítást teszi lehetővé.

Az oldal tetejére