Leírás és Paraméterek
A mák, amelyet régóta, széles körben ismerünk, a mediterrán eredetű.
A magas tápértékű mák értékes ásványi anyagokat, vitaminokat, fehérjét, és esszenciális zsírsavakat tartalmaz. Az ásványi anyagok közül foszfort, káliumot, magnéziumot, kalciumot, nátriumot és vasat, a vitaminok közül E-, B6-vitamint, biotint és pantoténsavat tartalmaz.
A Kalifa darált mák jelentősen megkönnyíti a háziasszonyok dolgát a konyhában, hiszen szinte azonnal felhasználható tészták, sütemények ízesítőjeként.
Átlagos tápérték 100 g termékben:
Energia: 2242 kJ/ 540 kcal
Zsír: 39,1 g amelyből telített zsírsav: 4,9 g
Szénhidrát: 23,9 g amelyből cukrok: 2,7 g
Fehérje: 20,5 g
Só: < 0,02 g
Nyomokban földimogyorót, dióféléket és szezámmagot tartalmazhat!
Glutént tartalmazhat!