A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü

Mézes-levendulás mandula ital

Mézes-levendulás mandula ital

Következő blogbejegyzésünkben egy olyan különleges növényi ital receptet szeretnénk veled megosztani, ami nagy sikert aratott egy bemutatón is.

Az elkészült italt fogyaszd önmagában, öntsd kávéhoz, vagy főzz belőle kását, mindegyik változatban imádni fogod!

 

Mézes-levendulás mandulaital

Levendula, a lila csodanövény


Talán egyre kevesebben vannak azok, akiknek a levenduláról a ruhafogasra varázsolt molyirtó párna jut eszébe, hiszen nagyanyáink idejében szinte csak erre a célra használták. Ma már nem csak a molyűzés egyik kelléke, hiszen a gyógyászatban és a gasztronómiában is fontos szerepet tölt be. (Képzeljük csak el a káprázatos levendula földeket - nem csoda, hogy már hazánkban is rendeznek Levendula Fesztivált, az ország egyik leggyönyörűbb helyszínén, ahol inspirálódhatunk a felhasználási lehetőségeiről.)


Miben rejlik a csoda?


Illatpárnák, illóolajok készíthetők belőle, kiváló dekorációs elem és természetesen nem hiányozhat egyetlen egy balkonról sem. Míg nem csak illatos és szemet gyönyörködtető dísz, még hasznos is! Nyugtató, szorongásgátló hatása miatt kiválóan alkalmazható, akár teaként, akár illóolajként, amit belecsepegtethetünk a fürdőkád vizébe.


Hogy jelenik meg a levendula a gasztronómiában?


Ismerjük már a levendula fagyit, szörpöt, lekvárt, fröccsöt, pálinkát, sőt már sört is. A cukrászatban is előszeretettel használják linzerekhez, krémekhez, különböző kekszekhez.

Mi továbbgondoltuk: miért ne lehetne a növényi italokba is felhasználni?

A következő recept nagy sikert aratott egy bemutatón is, így azonnal eldöntöttük, hogy amint tudjuk Veletek is megosztjuk.

Hozzávalók 1,3l-es készülék esetén (kattinthatók):

 

1 AP blansírozott mandula
3 AP kókuszreszelék
5-6 fej friss levendula virág/szárított levendula
1 csipet 
4-5 ek eritrit/méz (a mézet a végén add hozzá)
1 ek olajessimo

Elkészítés


Az összes hozzávalót tedd a készüléked tartályába - a méz kivételével - és indítsd el a Soymilk/Dry Bean gombot.


A receptúra 1,3 liter űrtartalmú gépekhez készült. A 0,9 liter űrtartalmú Baby Smile család esetében az alapanyag mennyiségeket 0,7-tel, az 1,8 literes Rainbow család esetében 1,4-el kell szorozni ahhoz, hogy megfelelő mennyiségű és minőségű italt kapjunk.

 

Tippek:

 

Minél több levendulát teszel hozzá, annál markánsabb lesz a levendula íz.
Az italt elkészítheted akár kókusztejjel is.
Készítheted az italt eritrittel és/vagy mézzel is, akár a kettő keverékével.
A szűrleményt ne dobd ki, használd fel piskótába, muffinba, kekszekbe!