A webáruház böngészésével elfogadja, hogy cookie-kat helyezzünk el az Ön számítógépén abból a célból, hogy elemezni tudjuk, hogyan használja honlapunkat. Hogyha nem egyezik bele, hogy cookie-kat használjunk, amikor Ön ezen az oldalon böngészik, előfordulhat, hogy weboldalunk nem fog teljes körűen működni. Elfogadom
Termékek Menü
Pektin 60 g Kaldeneker Katt rá a felnagyításhoz

Citrus pektin 60g

Ár:
995 Ft (783 Ft + ÁFA)

Természetes növényi zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. 

Elérhetőség: Utolsó 2 db raktáron
Egységár: 16.583 Ft/kg

Leírás és Paraméterek

Természetes növényi zselésítő anyag lekvárok, dzsemek és zselék készítéséhez. A pektin használatával kevesebb édesítővel és rövidebb főzési idővel készülhetnek a dzsemek, így ízük gyümölcsösebb marad. A rövid főzési időnek köszönhetően kevésbé károsodik a felhasznált alapanyag vitamin és ásványi anyag tartalma. 

 A pektin bonyolult felépítésű növényi eredetű poliszaharidok,melyek különböző gyümölcsökben,zöldségekben és más növényekben találhatók.  Legnagyobb mennyiségben a nagyobb termésű citrusfélékben,az almában,a barackban,a szilvában,a fekete ribizliben,a sárgarépában és egyéb növényekben található. A pektin anyagok jótékony hatású,abszolút veszélytelen természetes méregtelenítők,melyek kivonják a szervezetből a nehézfémeket,a rádionuklidokat,a nehézfémeket és más méreganyagokat.

A pektint az élelmiszeriparban zselésítőanyagként, térfogatnövelőként, valamint stabilizálószerként alkalmazzák. A legtöbb estben lekvárok, dzsemek zselésítésére használják, így javítva annak minőségét.

A szervezetbe kerülve a pektin megváltoztatja a széklet víztartalmát, növeli a viszkozitását, ezért mind székrekedés, mind hasmenés kezelésére alkalmazható. Égési sérülések esetén vízmegkötő képessége miatt alkalmazzák.

Kozmetikumok elsősorban stabilizáló hatása miatt tartalmazzák

Felhasználása: a pektint össze kell keverni az édesítővel, majd állandó kevergetés közben kell hozzáadni az alapanyaghoz. A forrástól számított öt percig kell még főzni. Finomabbak a dzsemek, ha kevéske citromlevet vagy étkezési citromsavat is adunk hozzá.

60 g pektin 10 kg gyümölcsdzsem készítéséhez elegendő. Ha keményebb zselét szeretnénk készíteni, adjunk dupla mennyiségű zselésítőt hozzá. Dzsemek esetében az ajánlott cukormennyiség 1 kg gyümölcshöz 20-30 dkg.

Vélemények

Erről a termékről még nem érkezett vélemény.

Írja meg véleményét



Megjegyzés: A HTML-kód használata nem engedélyezett!
Értékelés: Rossz Kitűnő

Termék címkék: citrus, kaldeneker, pektin, zselésítő