Termékek Menü
0

Desszertek

BÖGRÉS MUFFIN GABONAITAL SZŰRLEMÉNYBŐL

Egy iránymutató, általános recept, amit szabadon változtathatsz,

a tésztát felhasználhatod tortalap, vagy kevert süti készítéséhez is.

Elkészítése rendkívül egyszerű, semmilyen különleges tudást nem igényel.

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

A mennyiségeket hozzávetőlegesen határoztuk meg, ízlés szerint változtathatóak.

  • szűrlemény (3-4 adag rizsital, mandulaital, kókuszital, vagy zabital főzése után ami megmaradt)
  • 2-3 tojás
  • 100 g vaj, ghee, vagy kókuszsír
  • 100 g eritrit vagy más édesítő
  • 1 kiskanálnyi szódabikarbóna
  • kókusz, mandula vagy tönkölyliszt (amennyit a tészta felvesz, hogy szinte elváljon az edény falától)
  • aszalt gyümölcsök, reszelt citrom vagy narancshéj (csak bio, de legalábbis kezeletlen héjú citrusféle legyen!)
  • tört dió darabkák

Elkészítés:

  1. A szűrleményeket összegyűjtjük a tejhelyettesítő ital főzésekből. Ha 3-4 adag összejött, abból már tuti kijön egy nagy adag muffin, vagy süti :) (egy hétig simán elállnak hűtőben, de tárolhatjuk a mélyhűtőben is őket, ez esetben felhasználás előtt szoba hőmérsékletűre kell olvasztani.)
  2. A hozzávalókat beleöntjük egy tálba és jól összedolgozzuk. 
  3. Ha magasra nőtt habos sütit szeretnél, akkor külön keverd ki a száraz összetevőket, aztán a tojás sárgáját vajjal és cukorral, és külön verd fel a fehérjét, majd ezt a 3 masszát elegyítsd össze úgy, hogy a tojáshabot forgatod hozzá a legvégén.

Mindkét megoldás  jó,

  • az első egyszerűbb, viszont kicsit töményebb sütit eredményez,
  • a második verzió a szemnek látványosabb, lazább szerkezetű muffint ad.

Egy dologban biztos lehetsz: mindkettő nagyon finom. 

    4. Kivajazott muffin formákba, vagy tepsibe töltjük a masszát és 180 fokon alsó-felső sütéssel, kb 20-30 perc alatt készre sütjük.

    5. Tűpróbával ellenőrizzük, hogy megsült-e? Akkor jó, ha a tű szárazon jön ki a sütiből, és nincs rajta ragacsos massza.

A Muffinokból némi krémtöltelékkel, díszítéssel cup cake-ket lehet varázsolni.
 



PINA COLADA RIZSPUDING LIGHT

1,3 literes készülékekhez

pina colada pudingHozzávalók:

  • 1,5 adagoló pohár fehér rizs
  • 2,5 dl kókuszital
  • 2 nagy karika konzerv ananász (vagy annak megfelelő mennyiségű felkockázott ananász)
  • fél rúd vanília
  • 3 ek eritrit
  • 1 ek lenmag, (ettől lesz sűrű, krémes)
  • 1 mokkás kanálnyi só
  • 1 ek olaj
  • annyi víz, hogy a tartály max. feliratáig érjen.

Ötlet: erőteljesebb Pina Colada ízt kapsz, ha az ananászból és a kókuszitalból egy kicsit többet teszünk bele. (pl. 2,5 dl kókuszital helyett 3-4 dl is lehet és megduplázhatod az ananász mennyiségét is, ebben az esetben kevesebbvizet tegyél bele, és egy picit csökkenthetsz a  rizs mennyiségén is). Nagyon fontos, hogy ezt a receptet a Kása/Cereal programon főzd. 


RUMOS-EPRES MEGGYMÁRTÁS

rumos epres mártás

 

 

 

 

 

 

 

 

Hozzávalók:

  • 15 dkg magozott meggy, vagy meggybefőtt
  • 10-15 szem eper
  • 2 adagolópohár rizs
  • 4-5 evőkanál eritrit, vagy egyéni ízlés szerint édesítő
  • 2 evőkanál rum, vagy 2 kiskanálnyi rumaroma
  • 1 l víz
  • ízlés szerint fahéj

Elkészítés:

Tegyük az automatába az összetevőket az eper kivételével.
Nyomjuk meg  a Kása/Cereal gombot.

Ha kész a meggymártásunk, tegyük hozzá a felkockázott epret és nyomjuk meg a nyers Juice gombot.
Ha 3 adagolópohár rizst használunk, akkor nem mártást kapunk, hanem egy finom pudingot.


MANDULÁS KÖLESGOMBÓC 
(Hamis túrógombóc tejérzékenyeknek)

Hozzávalók:

  • 1 bögre köles,
  • 2 bögre növényi ital,
  • 3 ek eritrit,
  • fahéj,
  • reszelt bio citromhéj,
  • 1 vaníliarúd,
  • gyümölcs (tölteléknek, de el is maradhat),
  • darált mandula

Elkészítés: 
Elkészítjük a tejhelyettesítő italt (ez lehet kókuszos, mandulás, vagy natúr rizstej,  leírásuk megtalálható a gabonatej recepteknél)
A kölest és a vanília rudat a gabonatejben feltesszük főzni, ha készen van, hagyjuk hűlni.  Ízlés szerint hozzáadjuk a fahéjat, édesítőszert és a reszelt citromhéjat. Gombócokat gyúrunk belőle, melynek közepébe gyümölcsöt nyomunk és a pirított, őrölt, nyírfacukros mandulába forgatjuk.

Megjegyzés:  túrógombócra emlékeztető, finom, laktató étel, laktóz-érzékenyeknek kiváló alternatíva! Tehetünk a tetejére banános epres rizspudingot, rumos epres meggymártást, de tálalhatjuk lekvárral, vagy ízesített növényi tejszínnel is. 
A köles télen fűt, nyáron hűt!

Nincs a keresési feltételnek eleget tevő termék.
Bannerek bal oldalon
Recept füzet