Leírás és Paraméterek
Az egyik legfontosabb antioxidánsról beszélhetünk, hiszen nagy mértékben megakadályozza a szerveztünk számára káros szabad gyökök kialakulását. Az aszkorbinsavat testünk azonban nem képes önmagától előállítani, így fontos, hogy étkezésünk során biztosítsuk annak rendszeres bevitelét.
A C-vitamin az immunrendszer fő erősítője, fokozza a fehérvérsejtek képződését és azok működését. Ezen kívül fontos szerepet játszik a csontok és porcok kötőszövetének felépítésében, valamint a vas szervezetünkbe való hatékony felszívódásában.
Az étkezési aszkorbinsav gyakorlatilag mennyiségi korlátozás nélkül használható a sütés-főzés során, hiszen – lévén vízben oldódó vitamin – túladagolása nem lehetséges, a szervezet számára felesleges mennyiség a vizelettel természetes módon ürül.
Az aszkorbinsav 100%-ban természetes, étkezési célokra alkalmas aszkorbinsavat tartalmaz. A konyhában a kenyérfélék sütése során egy kávéskanál aszkorbinsav alkalmazása javallott, hozzáadásával könnyebb, nyújthatóbb állagú tésztát, majd sütés után kevésbé morzsálódós kenyeret, pékárut kapunk.
Az aszkorbinsav a befőzés során is kedvelt adalékanyag. Természetes tartósítószerként használhatjuk, mivel hozzáadásával megelőzhetjük a gyümölcsök megbarnulását.
A termék összetevői: 100% aszkorbinsav.
Felhasználási javaslat: A por állagú aszkorbinsav előnye, hogy könnyen oldható, belekeverhető különböző italokba – gyümölcslébe, langyos (50 C° alatti) teába, limonádéba
Összetevők: 100% L-aszkorbinsav (C-vitamin)
Származási hely: Kína
Allergén információ: A termék dióféléket feldolgozó üzemben készül.