A vegital.hu (tejmentes) sütiket használ

Sütiket használunk a tartalmak és hirdetések személyre szabásához, közösségi funkciók biztosításához, valamint weboldalforgalmunk elemzéséhez. Ezenkívül közösségi média-, hirdető- és elemező partnereinkkel megosztjuk az Ön weboldalhasználatra vonatkozó adatait, akik kombinálhatják az adatokat más olyan adatokkal, amelyeket Ön adott meg számukra vagy az Ön által használt más szolgáltatásokból gyűjtöttek.

Fermentáló, az erjesztés mestere

 

 



MI AZ A FERMENTÁLÁS?


A fermentáció (más néven erjesztés) egy olyan kémiai folyamatot jelöl, amelyben valamilyen szerves anyagot enzim hatásnak kitéve lebontunk. Ez történhet baktériumok, penészek vagy élesztőgombák segítségével. Mi történik ilyenkor?

A fermentációs folyamat eredményeképpen elszaporodnak a probiotikus hatású baktériumok, amelyek az emésztés folyamataiban kiemelt szerepet játszanak: nélkülük nincs egészséges bélflóra és megfelelő anyagcsere sem. Az erjedési folyamat végeredménye kellemesen savanykás ízű lesz.

A mikrobák az általuk előállított, vagy a táplálékban már meglévő fermentumok (enzimek) segítségével viszik végbe az erjedést. A mikroorganizmusok ugyanis úgy termelnek energiát élettevékenységükhöz, hogy lebontják a szénhidrátokat.
 

 
 


ERJEDÉSI TÍPUSOK

A leggyakoribb erjedések az alkoholos, tejsavas, ecetes, vajsavas és az acetonos. 

Erjedéssel állíthatunk elő tejfölt, kefirt, joghurtot, savanyúságot, vagy például bort, sört.  A fermentáció során keletkezett végtermék tehát ehető, sőt, kimondottan tápláló, és rendkívül egészséges is, hiszen jótékony hatással van a bélműködésre, a tápanyagok felszívódására!

Az pre és probiotikumokat nagy számban tartalmazó fermentált ételek kiemelt szerepet játszanak emésztőrendszerünk egészségének fenntartásában, illetve regenerációjában. Rendszeres fogyasztásukkal elérhető

  • a bélcsatorna optimális szinten tartása, ami
  • nem csak az emésztésünk, hanem az immunrendszerünk szempontjából is kiemelkedően fontos, és
  • szükségtelenné válik a drága, kapszulázott probiotikus készítmények használata.

 

 
 


MIÉRT VÁLASZD A

VEGITAL FERMENTÁLÓIT?

A Vegital fermentáló gépe azért számít különlegesnek a hazai piacon, mert segítségével az – ugyancsak a Vegital növényi italkészítő gépeivel elkészített tejszín-helyettesítők felhasználásával – készíthetünk akár állati eredű, vagy növényi „tejfölt”, „kefirt”, „joghurtot”, amelyeket a munkafolyamat végén még le is hűt a gép!         

Külön program gondoskodik a híres, tradicionális

  • koreai nemzeti eledel, a kimchi,
  • a japán nemzeti eledel, a natto,
  •  illetve a rizsbor (szaké) erjesztéséről is.

Webshopunkban elérhetők a szükséges fermentáló baktérium,-és gomba kultúrák is:

A „Vegital, ahogy mi szeretjük” elnevezésű zárt Facebook csoportunkban pedig folyamatosan osztunk meg receptúrákat, segítünk egymásnak, így a növényi italkészítő gépeink és fermentáló készülékek tulajdonosai nem maradnak egyedül a készülék használatakor felmerülő kérdéseikkel.

A készülékek megvásárlását megelőzően és azt követően is, ügyfélszolgálatunk örömmel áll rendelkezésére az érdeklődőknek akár telefonon, akár email útján, illetve Facebook elérhetőségeinken keresztül is.

 

 

 


NÉZD MEG HOGYAN KÉSZÜLNEK AZ ERJESZTETT ÉTELEK !

 

Tejfölpótló, savanyúság, kefir, natto? 
Nézd meg mit tudsz készíteni a Vegital fermentálójával!
 

Tejfölhelyettesítő mandulából Kókuszjoghurt Savanyúság retekből Zöldfűszeres kenőkrém

 

TE IS SZERETNÉL ILYEN FINOM ERJESZTETT ÉTELEKET, ITALOKAT KÉSZÍTENI?

Válaszd ki, melyik szín illik konyhádhoz?

       

 

 
Az oldal tetejére